Uunikute 22. Talveralli Lõpptulemused ja järelkaja

Tere kogu Talveralliperele!

Nagu juba tüütult tavaliseks on saanud, ei õnnestunud lõpptulemusi korrektselt sirgu ajada ka sel korral. Google Sheets, Excel ja nende omavahelised mitte just alati harmoonilised suhted mängisid omajagu mäkra ka seekord. Lisaks veel veidike endapoolset hajutatud tähelepanu.

Õnneks kelleltki karikaid käestkiskuma ei pea hakkama, kuna Ladapoiste omad on veel mõlemad Tallinna bande käes ja poisid saavad omavahel ise jagada. Kaks Ladaekipaaži läksid lihtsalt omavahel vahetusse, nagu hilisem täppiskontroll näitas. Ehk siis üldarvestuse esikolmik näeb reaalselt välja järgmine:

I Sander Tomingas, VAZ 21011 NR 106
II Martin Saan, VAZ 2102 NR 159
III Urmas Halling, Nissan Silvia NR 55

Kui esikolmik oli kindel, siis järgnevad 15 positsiooni pakkusid hulga rohkem põnevust. Ehk siis kõik need, kellel ristsõnas 2-3 viga.
Võib ka öelda, et mitu head tulemust läks käekirja nahka. Näiteks KKK nr 150 ja Jaan Andresmaa, mõlemal jäi üht-teist kirjapandust kohtunikele arusaamatuks. Jaan Andresmaa ristsõnas loeti kokku 3 viga, neist üheks olid puuduvad ä-täpid vändaga kaevu kohalt. See rikkus karistuspunktide kohapealt vägagi viisaka tulemuse.
Härrased Kotkas ja Vallner harrastasid ilmselgelt teineteise pealt mahakirjutamist, kahjuks läks see mõlemal ka veana kirja. Mina näiteks ei teagi, kes või mis on KARDEENIJAD, mida nad vändaga kaevu asemel võltsituks pidasid.

Mootorrataste klassis õnneks midagi segi ajada polnud võimalik, hoopis kurvem oli lugu aga naiste klassis. Kuigi ka Maret Kivi tegi täitsa karikaväärilise tulemuse, kuulub naisteklassi esikoht tegelikult Volgal väga südikat sõitu teinud Anneli Uus - Siiri Kliss naiskonnale. Ma täpselt ei oskagi selgitada, kuidas see nii juhtus, et nad mul kahe silma vahele jäid, väga kenasti maskeerusid 4x4 ekipaažide vahele tulemuste tabelis. Igatahes Anneli saab oma teenitud karika kätte ja ka Maretile jääb tema oma alles Smile Siinkohal minu sügavad vabandused segaduse pärast kõigi asjaosaliste ees.

Tänaseks päevaks on selge, et viimastel aastatel katsetatud ja arendatud tulemuste kiirarvutamise viis ei ole ennast õigustanud ning selles osas ootavad ees põhjalikud muudatused. Tõenäoliselt delegeerin selle ülesande kellelegi kolmandale, kuna rallipäeval kõigi muude jooksvate probleemide kõrvalt Exceliga kakelda ei ole jätkusuutlik. Vastavasisulise arenduse järgmine etapp sai küll rallipäevaks valmis, kuid kuna testida ei jõudnud, lükkub kasutuselevõtt järgmisse aastasse. Loodetavasti saavutame siis tulemuse, mida oleme otsinud ja oodanud ehk täielikud tulemused samaks õhtuks kätte.

Tulemuste kommentaariks veel niipalju, et lihtsam ristsõna (või rohkem vihjeid näiteks #- või rotiküsimusele) poleks ilmselt tulemusele väga suurt mõju avaldanud, kuna Ladapoisid tegid ikka üsna puhta töö. Tagapool oli muidugi veel väiksema karistuspunktide hulgaga tulemusi, kuid ristsõna mõttes olid nad jällegi pikalt maas.

Järgmisel aastal sooviks tegelikult välja anda ka parima regulaarsussõitja karika, kuid see eeldab kindlasti kõigi tulemuste operatiivset väljaarvutamist.
Tänavu olnuks selles arvestuses esikolmik järgnev:

I Romet Roose, Volvo 960 - 12p
II Rein Lechter, Moskvitš 412 - 18p
III Jaan Andresmaa, Ford Mustang - 20p

Kaugele maha ei jää ka Andre Luman ja Urmas Halling vastavalt 36 ja 42 punktiga.

Lisakatsete tulemuste eraldamiseni ma tänavu siiski ei jõudnudki, tulevikus oleks soov arvestada pärisvanu ja natuke vähemvanu autosid veidi eraldi.

Igatahes mina tänan kõiki osalejaid, oli väga meeleolukas vanatehnikaüritus!
Kellega varem ei kohtu, siis hiljemalt 14. veebruaril 2026. Uunikute 23. Talveralli stardis ikka!

Manustatud failid
.pdf UTR25 ristsõna vastused.pdf Suurus: 40.7 KB  Tõmbamised: 40
.pdf Uunikute 22. Talveralli lõpptulemused.pdf Suurus: 246.6 KB  Tõmbamised: 77
Vasta

Lisakatsete tulemused ka

Manustatud failid
.pdf LK tulemused.pdf Suurus: 375.1 KB  Tõmbamised: 46
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne