Eile, 13:10 PM
Murran siin pead millega töödelda Lennusulpsu taliujumisklubi termopuidust fassaad. Fasaad termomänd/kuusk ning 2-3 aastat pleekinud, töötlemata. Esimene instinkt oli kasutada õli. Käisin aga paaris värvipoes ning siin müüakse mulle lasuuri suure hurraaga. Panen mõlema plussid miinused kirja. Ehk oskab keegi omast kogemusest kaasa rääkida.
Ideaalis tahaks saavutada tagasi termopuidu algselt väljanägemist. Soovitati mulle ka terrassipesu ainet, et sellega enne üle teha ja siis lasuur peale. Saab algpinna heledamaks. Tegin katse, tulemus tuli selline, et puhastatud puit muutus hallist tagasi tumedamaks pruuniks kui ta originaalis oli. Samutu hõõrumise tagajärjel viskab karva välja mis mulle üldse ei meeldi.
Kui aga head lahendust originaalsele väljanägemise saavutamiseks ei ole, siis kaaluks mingit heledamat sinakashalli või puiduvärvi beeži tooni.
Õli
Plussid:
Puidu tekstuur jääb kõige paremini läbi õli paistma.
Ei ole ohtu, et midagi hakkab maha kooruma.
Miinused:
Ilmselt tuleb 2-3 aasta pärast üle teha, sest pleegib maha.
Toonivalik on piiratum.
Kuna õli oma omaduselt katab vähem (kui lasuur), siis ma saan tooniga minna pigem ainult tumedamaks.
Lasuur
Plussid:
Väidetavalt kestab 4-5+ aastat
Värvivalik suurem
Katab paremini, st saan minna ka heledamate toonide peale
Miinused:
Oht, et midagi hakkab kuskilt kooruma
Vaatlesin ka Osmo õlisid kus rohkem tooni valida. Sinna sisse on vist kulda pandud, hind teistest toodetest ca 5x kallim.
Ideaalis tahaks saavutada tagasi termopuidu algselt väljanägemist. Soovitati mulle ka terrassipesu ainet, et sellega enne üle teha ja siis lasuur peale. Saab algpinna heledamaks. Tegin katse, tulemus tuli selline, et puhastatud puit muutus hallist tagasi tumedamaks pruuniks kui ta originaalis oli. Samutu hõõrumise tagajärjel viskab karva välja mis mulle üldse ei meeldi.
Kui aga head lahendust originaalsele väljanägemise saavutamiseks ei ole, siis kaaluks mingit heledamat sinakashalli või puiduvärvi beeži tooni.
Õli
Plussid:
Puidu tekstuur jääb kõige paremini läbi õli paistma.
Ei ole ohtu, et midagi hakkab maha kooruma.
Miinused:
Ilmselt tuleb 2-3 aasta pärast üle teha, sest pleegib maha.
Toonivalik on piiratum.
Kuna õli oma omaduselt katab vähem (kui lasuur), siis ma saan tooniga minna pigem ainult tumedamaks.
Lasuur
Plussid:
Väidetavalt kestab 4-5+ aastat
Värvivalik suurem
Katab paremini, st saan minna ka heledamate toonide peale
Miinused:
Oht, et midagi hakkab kuskilt kooruma
Vaatlesin ka Osmo õlisid kus rohkem tooni valida. Sinna sisse on vist kulda pandud, hind teistest toodetest ca 5x kallim.

Jawa 360 + Velorex 560, 2x Vaz 2121, ETKVL autoroller