Ülevaatus uurib mitte ainult rehvi protektorit

Olin oma armsa "Zubrjonok" haagisega taas iga-aastasel ülevaatusel Järve tehnilise ülevaatuse punktis. Kuna haagis on juba vana, siis on see käik rutiinne nagu hambapesu.
Haagis juba vähemalt 15 aastat veerenud "Žiguli"  protekteeritud rehvidel, ühekorraga aga leiab nüüd ülevaatusemees, et sellised rehvid enam ei sobivat kuna rehvide küljed on vanadusega praguliseks tõmmanud!
Minu kauplemised, et protektorit on ju veel küll ja see pragulisus on pindmine, ülevaatajat ei veennud, leiti ka tõsiasi, et haagise numbrituli ei põle ning ülevaatus nagu öeldakse katkestati. Tuli sõita koju ja võtta pimedast ja jahedast hoiukambrist välja puutumatu tagavarana viimased 25 aastat hoolikalt säilitatud "Žiguli" 2101/11 tuliuued rehvid ja lasta need kummitöökojas velgedele tõmmata. Tuliuued "Žiguli" rehvid tekitasid furoori nii kummitöökoja paljunäinud inimestes-eks see meenutas kauget noorust, kui selle samma kummipaari ostmiseks tuli tutvusi omada, ning taas ülevaatuspunktis. Ülevaatajale tegi palju nalja mu kinnitus, et säilitan haagist originaalina.

Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Vasta

Eberhard, kui mistahes sõiduk on vanem, kui 25 aastat, siis võivad seal all olla sellised rehvid, kui just omanik ise tahab. Samas, päris pragunenud ja reaalselt ohtlikd ei tohi needki olla. Pigem "vabastab" TjSM määrus nr.50 vanade autode omanikud kohustusest kolm kuud auto all MS rehve paigaldamast ja rehvipõhja vanuseline piirang ka ei kehti. Kuid kui Sinu Zubrjonok on noorem, siis oleks olnud ülevaatajal õigus uurida nende Žiguli rehvide tootmisaega ja kui need oleksid vanemad, kui 10 aastat, siis Sind veelkordselt rehvivahetusse saata.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne