Postitused: 861
Teemad: 133
Liitus: Mar 2005
Maine:
1
Tekkis ilgemalt rumal kysimus:
See tavaline kopp , mis näiteks jumpsi taga on ..
S6ita v5ib ju b kat. sellega , aga kui kaevata oleks vaja , mis luba siis vaja oleks? Üritasin netist otsida , kes selle koolitusega i/l -virus tegeleb , seda ka ei suut leida..
On siis vaja mingit luba/tunnistust v mitte?
Pole midagi targemat teha
Postitused: 78
Teemad: 39
Liitus: Feb 2005
Maine:
1
tänapäevased nn rataskopad,(new holland,case jne.)nendega liikumiseks on vaja vähemalt c kat. sest nende kaal on üle 3,5 t registrimassi ja kaevamiseks ei ole vaja mingit luba(nagu kraanajuhtidel sõita võid c kat. aga tõstmiseks peab kvalifikatsioon olema)
Postitused: 1,270
Teemad: 25
Liitus: May 2006
Maine:
39
Ma kiire sobramise peale küll seda päris õiget kohta ei leidnud, aga R-kategooria ratastraktor on selline, millel esirattad pööravad ning ei sõnagi massist. Kui aga pöörab raam (liigendtraktor) või kõik neli ratast, siis peab juba C-kategooria olema, tavalist R-kat. traktorit võib tänaval B-ga juhtida.
Maine:
1
41Degree Kirjutas:Ma kiire sobramise peale küll seda päris õiget kohta ei leidnud, aga R-kategooria ratastraktor on selline, millel esirattad pööravad ning ei sõnagi massist. Kui aga pöörab raam (liigendtraktor) või kõik neli ratast, siis peab juba C-kategooria olema, tavalist R-kat. traktorit võib tänaval B-ga juhtida.
Liigend peaks T-kat olema..
Mind ei huvita s6itmine , vaid töö tegemine=)
S6ita v6ib , aga vastava paberitta vist tööd teha ei tohi..
ideeliselt ega need väiksemad traktori taga olevad kopad ei kaalu koos traktoriga yle 3500kg?
palju 1 keskmine jumzi stiilis traktor kaalub?
Postitused: 2,327
Teemad: 46
Liitus: Dec 2003
Maine:
16
Minu teada on ikka R- või T-kati luba AMETLIKULT vaja kui töötada tahad, enamikel tänastel laadur-ekskavaatoritel (Eestis levinuimad JCB, Case, Terex/Fermec, Volvo, Komatsu) aga piisab sõitmiseks ka B-katist (nelikroolimise või liigendraamiga -> sõidul C-katti nõudvaid masinaid on suht vähe nagu JCB-4, Huddig või uuemad Lännenid). Iseasi muidugi, kui palju seda luba kontrollitakse töötades, aga ametlikult on töötamiseks jah R-katti vähemalt vaja (passides neil masinail muidu kirjas aga kategooria LM).
Maine:
1
kavalpea Kirjutas:Killer666 Kirjutas:palju 1 keskmine jumzi stiilis traktor kaalub?
Vaatasin passist järgi: JUMZi tühimass 5900kg, reistri- ja täismass 6400kg
No siis ta kaalub ju yle 3,5 t , järelikult see siis paika ei pea , et yle selle kaalu c.katiga s6ita ei tohi(traktoriga)?
v6i siis tohib s6ita aiult aiatraktoriga, t-16 ja t-25?
Maine:
1
v126 Kirjutas:http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=47930
aitähh , siht selge ylevaate sain asjast vähemat mina