Motobuss Ford Transiti baasil

Küsimus ongi varuosade saadavusest ajas.
Kas juba 15 a vanale asjale pakutakse enam kõike aga 3 a. Pärast? 
Ventikas ehk mootor kulub ok lihtne.
Aga seal on ka elektroonikat omajagu.
Hinnavahe poleks minu arust seda riski väärt et sattuda vanasõna ohvriks kus pole nii rikas et osta odavat asja vms.
Vasta

Jah noh su argumendid on maailmavaatelised ja ma printsiibis ei vaidle vastu, lihtsalt see D2 on maailmas ilmselt kõige rohkem toodetud seda tüüpi seade, ning entusiastide sõnul on see lõputult remonditav, kõik nublakad on varuosadena saada, iga asja kohta on YT-s õpetus jne. Ma ei tea, umbes nagu VW põrnikas või kalass vms. Hiinakas on nii, et kui mingi jama on, siis tõstad vana kenasti silindrikujulisse panipaika ja tellid uue.

Teine, ka natuke maailmavaateline argument on see, et ma eelistaks kui saan seina peale kruvida lihtsalt juhtpaneeli nelja funktsiooniga - sisse, välja, soojemaks, jahedamaks. Mitte mingit Bluetooth-Wifi-äpp-GSM jura, mille kasutamiseks peab kuhugi konto tegema jne.

Samas ma endale päris diiselpuhurihobi ka ei sooviks, selles suhtes ongi otsus natuke noateral, et kas see D2 on praktikas võimeline pärast vbl mõne tihendi või asja vahetust töötama "nõela pistmata", või on aeg ikka liiga mööda sõitnud ja entusiaste ei saa kuulata Smile

Täiendus: ei suutnud kätel istuda ja panin Eberi komplektile käpa peale - võtame seda nagu ajakirjanduslikku eksperimenti, isegi kui see ei ole väga mõistlik tegu, siis vähemalt saavad järgmised huvilised siit teemast lugeda, kuidas läks.
Vasta

Pööningu uksed said ka lõplikult paika - see on nii veider, kuidas üksi ja ilma otsese ajasurveta keskendub aju aina väiksematele ja väiksematele detailidele, et justkui maailm saaks kohe otsa ja kriitikute massid kisuks bussi ribadeks kui vot see vasakpoolne pragu ei ole võrdne parempoolsega või lülitite rütm ei ole õige või misiganes muud totrused... Näiteks pärast selle pildi tegemist võtsin labidaotsaga pahtlit ja tõmbasin ülemise liistu kruviaugud kinni, nüüd tuleb need kohad veel lihvida ja üle värvida. Praegu pildi pealt vaatan et ah, oleks vabalt ilma ka sobinud. Ja nii need päevad järjest veerevad.

Ebersprächeri sain ka kätte ja laotasin lauale laiali - kõik olulised jupid tunduvad alles olevat, eks järgmine liigutus on kupatus korra laua peal käima ajada, et näha, kuidas puhub. Summutitoru ja selle riputusklambreid on juurde vaja ja pumbale elastne hoidik printida, muud pudinad justkui on olemas või siis omadest varudest asendatavad.

Paraku päris asjaga majandamine on ikka teine asi kui silmamõõduga mahtumist hinnata, teoreetiliselt mahub see Transiti istmekasti küll, aga väga napilt. Lisaks on vaja kastile mõlema toru jaoks augud teha, mis ausalt öeldes mulle väga ei meeldi. Kaasistuja poolele paigaldades on ka probleem, et kütusepaak on juhi poolel ning seega peab kütusevoolik kuskilt sealt summuti ja kere vahelt läbi käima - see jälle omakorda tähendab, et vooliku nurgad ei jää päris nii head kui juhendis nõutud. Ei tea, kui suur häda see praktikas on, aga võtsin korra aja maha, peab natuke ahi käes mööda põrandat ringi roomama, võib-olla leidub mõni parem koht. Näiteks juhiistme ees oleks paigalduslihtsus hoopis teisest klassist, lühike jupp kütusetoru ja vasakus pardas ei ole ka seda probleemi, et väljalase lükanduksega kohakuti jääb.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne