05-09-2024, 11:04 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 06-09-2024, 11:28 AM ja muutjaks oli Aspelund.)
Taevast masinaparki on läinud hooldama omanimelise põllutöömasinate muuseumi asutaja ja hoidja Heino Prost.
Kevadel sai ta 91 aastat vanaks.
Peeter Ernitsa järelehüüe Facebookis:
Heino Prost on lahkunud.
Lahkunud on üks meie suurmeestest, erakordne inimene, meie vanima ja suurima eratehnikamuuseumi looja ja juht.
Kõik sai algusec prügimäelt leitud ja lootusetult purukspekstud Thermaeniuse rehepeksumasinast, mille Heino suutis oma kätega korda teha.
Aasta oli siis 1954.
Sestpeale on Heino oma Tartumaal, Elva ja Nõo valdade piiril asuvasse tallu seitsmekümne aasta jooksul lugematul hulgal aurumasinaid, vanu traktoreid, rehepeksumasinaid ja muid põllutööriistu kogunud ja need ka korda teinud.
Ainuüksi rehepeksumasinaid on Heino Põllutöömasinate muuseumis kolmekümne tuuris.
Vanim neist töötas Karlova mõisa põldudel juba 1756 aasta sügisel, ehk enam kui kolmsada aastat tagasi.
Ma olen näinud väga lähedalt kuidas Heino on oma muuseumi erakordse kollektsiooni säilimise nimel isalõvina võidelnud ja kuidas Eesti riik on kalasilmadega kõike seda pealt vaadanud.
Vanad masinad on samasugune kultuur nagu vanad raamatud või maalid.
Heino loodud põllumajandusmasinate muuseum on omamoodi Noa laev kus näeb masinaid millega meie esiisad töötasid ja mis tänaseks on kadunud.
Nüüd on Heino ise läinud.
Hüvasti Heino!
90.juubeli õnnitlus ja pildid Nõo vallavalitsuse kodulehel
https://nvv.ee/en/uudised-ja-teated/-/as...ur%3Dfalse
Kevadel sai ta 91 aastat vanaks.
Peeter Ernitsa järelehüüe Facebookis:
Heino Prost on lahkunud.
Lahkunud on üks meie suurmeestest, erakordne inimene, meie vanima ja suurima eratehnikamuuseumi looja ja juht.
Kõik sai algusec prügimäelt leitud ja lootusetult purukspekstud Thermaeniuse rehepeksumasinast, mille Heino suutis oma kätega korda teha.
Aasta oli siis 1954.
Sestpeale on Heino oma Tartumaal, Elva ja Nõo valdade piiril asuvasse tallu seitsmekümne aasta jooksul lugematul hulgal aurumasinaid, vanu traktoreid, rehepeksumasinaid ja muid põllutööriistu kogunud ja need ka korda teinud.
Ainuüksi rehepeksumasinaid on Heino Põllutöömasinate muuseumis kolmekümne tuuris.
Vanim neist töötas Karlova mõisa põldudel juba 1756 aasta sügisel, ehk enam kui kolmsada aastat tagasi.
Ma olen näinud väga lähedalt kuidas Heino on oma muuseumi erakordse kollektsiooni säilimise nimel isalõvina võidelnud ja kuidas Eesti riik on kalasilmadega kõike seda pealt vaadanud.
Vanad masinad on samasugune kultuur nagu vanad raamatud või maalid.
Heino loodud põllumajandusmasinate muuseum on omamoodi Noa laev kus näeb masinaid millega meie esiisad töötasid ja mis tänaseks on kadunud.
Nüüd on Heino ise läinud.
Hüvasti Heino!
90.juubeli õnnitlus ja pildid Nõo vallavalitsuse kodulehel
https://nvv.ee/en/uudised-ja-teated/-/as...ur%3Dfalse
Life\'s journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting \"Holy s--t!....What a ride!