Miks tegeletakse asjaga, millest ei teata?

Millest küll tuleb see, et inimesed, kes mingi asjaga tegelevad, ei viitsi või ei taha endale isegi elementaarseid fakte selgeks teha?

Miks on paljudel inimestel masinapargis mopeedid d-5, küll otsitakse Delta või mini kolvirõngaid jne, jne...

Üks näide siin reklaamitud \" säärekate 4 etapi\" jutust... kui ürituse reklaamija omab masinat \"riga D8E\" ja viitena toodud ürituse võistlusjuhendist võib lugeda, et...
\" Klass \"Säärekad\" põhineb Lätis toodetud \"Riga\" mootorite (D4-D8) baasil valmistatud sõiduajal mittemuudetava ülekandega kaherattalisel liiklusvahendil.\"

... siis ma ei saa ju kahjuks sellist juttu tõsiselt võtta kuna nende tehn tingimuste järgi ei tohiks ühtki võrri starti lasta:
Riias, ega ka mujal Lätis ei ole kunagi toodetud ühtegi D-seeria mootorit... mootori algne mudel on valminud Harkovi jalgrattatehases ja tootmine toimus Leningradi tehases Krasnõi Oktjabr.

Ei ole olemas masinat margiga Riga D8E... vaid suure tõenäosusega on tegu mopeediga Riga-13...

Ärge saage valesti minust aru, mul ei ole selle võistluse vastu mittemidagi ja näite sellest postist tõin lihtsalt sellepärast, et tegu on teemaga millest ma vähemalt natukenegi tean.

Vasta

oldmoped Kirjutas:Millest küll tuleb see, et inimesed, kes mingi asjaga tegelevad, ei viitsi või ei taha endale isegi elementaarseid fakte selgeks teha?

Vääralt rakendunud enesealalhoiuinstinkt, mis näiliselt aitaks olelusvõitluses nagu peale jääda sellessinases ülikiiresti muutuvas maailmas.

Ekslikult arvavad paljud, et mingi teemaga tegeledes pead Sa tingimata teadma sama teema kõiki tahke/üksikasju ning aus tunnistamine, et ma midagi ei tea, viib Su prestiizhi ning koha maailma olelusvõitluses kolinal allapoole ning jätab Su luuseriks.

Ja siis aetaksegi oma näilise prestiizhi päästmiseks \"krugom i okolo\" jama, teadvustamata endale, et kiirete muutuste ajastul ei saagi üksik surelik inimene kõike teada.Teistele pealiskaudsetele inimestele võib säärane häma aga tunduda isegi targa jutuna ja tõesti toimida prestiizi tõstmise eesmärgil, kuid asja tõesti teadjate jaoks lendab prestiizh seda suurema kolinaga.

Kuna minu arvates põhineb maailm siiski professionaalsusel (inimkond on arenenud aegade hämarusest lihtsamatelt vormidel keerukamatele), siis saavutatakse hämamise tulemusena soovitu asemel risti vastupidine efekt.

Seletus sai pikk ja filiosoofiline ning kindlasti suudaks psühholoogi eriharidusega inimene selle paremini kirja panna. Samas olen mina paarkümmend aastat maailma jälgides jõudnud sellisele järeldusele Wink
Reegel on muide üldkehtiv, sest ülikoolide lõputöid parandades/hinnates tuleb mulle see tõik alati igakordselt meelde Smile

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
Vasta

Asjad, millest teatakse kõike, pole enam huvitavad. Avastamisrõõm on lõppenud.
Mina müüsin kunagi oma Moskvich 412 maha, sest see oli mulle juba liiga selge ja liiga hea ning saavutanud minu jaoks oma arengus lõpu. Kui mul oleks piisavalt hoiuruumi olnud siis ma oleks võinud selle Mosse riiulisse seisma panna, aga tegin karmima lõpu. Samal põhjusel lähevad ka abielupaarid lahku, et nad on üksteist juba piisavalt tundma õppinud.
Noormees, kes veel õpib orienteeruma tehnikarägastikus, eksib paratamatult senikehtinud seaduspärasuste vastu, ta ei jaga koodide loogikat ega füüsika seadusi. Õpetada pole teda mõtet, sest erinevate inimeste maailmanägemused on erinevad ja õpetamise ning kasvatamise ainuke mõjuv vorm on eeskuju. Las eksib ja õpib ise, peaasi, et teistele sellega viga ei tee.
Ise mina tegelen vanatehnikaga just põhjusel, et ma sellest ei tea veel pooltki seda, mis sellest teemast leida võib.

Tõnu Piibur
5116265
Vasta

Piiburil vastikult õigus. Tore ja hõlbus on teha asju mida oskad, ent teha hirmosavalt ainult noid osatavaid asju päev päeva järel, uusi kogemusi omandamata... Rutiin tapaks vist nädalaga maha küll.

loll on loll olla.
Vasta

Olen palju kuulnud võrrimootorist \"D7\"
ning \"Gaujat\" nimetatakse enamasti \"D5\"
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne