Tsikkel jõudis minu kätte ca. 3 aastat tagasi, puudu oli mootor, käigukast, tagaamordid, enamus külgkorvi klambritest, tuled jm.
Paljud osad olid rikutud, katkised, ning terve tsikkel oli värvitud helerohelise PULBERVÄRVIGA.
Selline oli siis ühe inimese visioon militaartsikli taastamisest. Kusjuures mees kelle käest mina selle ostsin ei olnud seda selliseks teinud, tema oli ka selle samas seisus ostnud aga mingil põhjusel loobus taastamisest.
Üksjagu osi sai haavlipritsis puhastatud (liivaprits ei teind kriimugi)
kuid kõik ei läinud isegi seal puhtaks ning seetõttu sai mõningaid detaile nii kaua liivapaberiga siledaks nühitud et tegemise isu hakkas vahepeal kaduma. Siis tasapisi sai hakatud katsetama erinevaid värvitoone, aga otsingud sellisele värvile mis endale ka meeldiks, jätkusid.
Nõu sain ühelt väga tuntud Unic-Moto liikmelt kes ise vene kroonus olles sõjaväetehnikat värvis (hiigelmahus), tema valgustas mind ka
sellistest värvitoonidest mis siinkandis ei liikund, kuid muidu olid kasutuses kogu tehnikal. Nii saigi lõpuks jäädud siis Nõukogude Armee kõrbevärvi juurde (mida on ka erinevaid toone) ja valitud mitte kõige heledam ega tumedam. Ise olen rahul, värvides oli täiesti kollane ning ehmatas hirmsasti et äkki jääbki selliseks aga kuivades muutis tooni väga jõhkralt ja tulemus on nüüd näha.
Niipalju osi kui aastatega oli uusi juppe kogunenud (M-72 on vene tsiklitest mu lemmik ja neid on käest läbi käinud vähemalt 10) sai
neid ka külge pandud ja nii said uue sisu mootor (ka uued tehase silindrid), käigukast, tagadiffer, kõik laagrid on uued, rattavõllid, trossid, samuti sai külge uus riidest juhtmetega elektrisüsteem jne.
Veel on alla panemata uued leegikad ja summutid aga pole veel otsustanud kuidas need mustaks teha, seetõttu on all mingid vanad, K alt pärit keevitatud sumpsid, terav silm märkab seda kohe, aga praegu üritaks vaikselt natuke kulgeda ka, ja kui talv tuleb siis plaanis kõik puudujäägid kõrvaldada.
Alla peavad saama uued summid ja leegikad, külge uued riidest trossid,
külge uus kaheosaline (vanatüübi) külgkorvikate, orig. signaal, üksjagu originaalpolte ootab paigaldamist jpm. Alati annab midagi paremaks teha

Piltidest panen veel mõne, siis on näha mis värve sai katsetatud, suuremaid "haigeid" palun ühendust võtta ja ise vaatama tulla