11-07-2008, 10:47 AM
Jesper Kirjutas:Ma ei saa aru solvumisest, et kui palutakse teenet ja keegi kogemata või meelega pakub teenust, siis ta on kohe kapitalist ja vereimeja. Mis on klassikaliste autode rendis kui teenuses häbiväärset?
Minu arust on kogu probleem kogu eestit haaranud ahnuses ja raha võimus, võib-olla ma olen tõesti nõukogude igandites kinni aga mulle on see vastik. Ebameeldiv on kuulda täissöönud kommentaare a la "selle raha eest ma ei tõmba pükse ka jalga", "iga liigutus maksab", "tasuta lõunaid pole olemas" jne või lugeda lehest, kuidas mahajäetud vananev naine uhkeldab oma poolemiljardise varandusega ja hetkeajendite mõjul ostetud limusiinide ja villadega.
Antud konkreetsel juhtumil ei olnd ju tõesti tegemist mingi harulduse rendisooviga, selliseid autusid liigub praegu veel palju ringi, eeldasin ka, et keegi ajab tõesti midagi vastu tahtmata oma auto kohale.
Mõnele eestlasele on raha võim nagu piits, kui vaadata näiteks igapäevast maasturite paraadi tallinnas või kasvõi siin foorumis, kui edukas noormees uue maasturiga 3 inimest loojakarja saates teenis nii mõnegi foorumlase haletsuse, oleks nimetatud teo toime pannud mõni läbimädanend sierraga tibla, oleks ta samade kodanike poolt lints'itud. Neid näiteid on väga palju.
Seega võiks resümeerida, et kuidagi nagu jõhkraks ja kalkuleerivaks on muutunud varakapitalistlik eesti.