(26-11-2024, 02:17 AM)hobiautod Kirjutas: Mul tekkis ka üks loll küsimus. Et kui ma soovin oma 51 aastat vana Volvo uuel maksuaastal müüa Eestis välja siis kas ma pean ka mingi loa taotlema?
Ilmselt ei küsi sa tõsimeeli vaid tahad lihtsalt juttu vesta.
Aga sama jaburalt tagasi: otseloomulikult. Ega see mingi puulusikas või viisk ole - see on ikkagi möödunud sajandi volvo ehk siis museaal!
Protsess on lihtne ja loogiline:
1) taotled rah min-st (kindlasti otse ministeeriumist ja mitte maksuametist!) tõendi, et kohutused riigi ees on täidetud. Tõend peab olema paberil ja allkirja+pitsatiga. Allkirjaks sobib ka ametniku oma - ei pea olema minister. Võimalik, et pead tegema aastamaksu osas mõnede aastate ettemaksu, mis on igati loogiline - sellise museaali eksport ei toimu ju ometi üleöö.
2) lähed see tõend näpus isiklikult kultuuriministri juurde, kes kirjutab määruse, mis reguleerib antud 51a vana volvo eksporti. Määrus võib tuua mõningaid kitsendusi nt uue omaniku nahavärvile, seksuaalsele sättumusele vms, aga selle sisu selgub, kui asi valmis. Volvo puhul on muidu ju igati loogiline, et masina peaks müüma Rootsi, kus uus omanik on 38a vana 2 lapse, 1 naise ja 1 koeraga heteromees, kes on geneetiliselt nn põlisrahvas. Aga jah - see selgub juba määrusest.