Elumaja soojustamine ja küttesüsteem?

(28-06-2026, 00:52 AM)wagoneer Kirjutas:  Trepikojal vaja tekitada katus. Suht avatud(kaks külge osaliselt suletud ja üks külg 5cm maja seinast)) trepikoda metallkarkassil. Katuseks läheb kiviprofiil plekk(majal sama). Katuse kandev osa on siis metallist raam. Ise mõtlesin,et panen metallraami peale veekindla vineeri ja siis pleki(kondensi jaoks vist mingi minimaalne roovitus ka äkki). A siis vist hakkab vihmaga koledalt klobisema. Mida sinna oleks mõistlik vahele panna? Või laseks katusepleki alt millegiga üle? Ehk kuidas teha nii,et kohe ümber ei peaks tegema?(laisk olen)

Ei tea kas kiviprofiili on a trapetsit on müüa alt kangaga. Toode nt.
Vasta

Kondensi probleem langeb ära. Kuna mul ju temperatuuride vahet seal avatuse tõttu pole. A vot ise kohe ei mõelnudki selle peale.  Ja vihjeks pakuti ka pigimatti alumisele poolele. Aga ise kaalun äkki autodele mõeldud kivikaitset või midagi analoogset äkki. 
Peab uurima seda tehasest kaetud aluspinnaga ka jah. Kusagilt ka sellest kuulnud aga katsunud pole.

"Life is a highway, sometimes you fly, sometimes you crash,so you never know,what happend in the next mile"
Vasta

Kõige odavam vast panna pleki toetuskohtade ja metallist aluskarkassi vahele betoonpõrandatel seinaga ühenduskohtadele kasutamiseks mõeldud hall mingist vahtplastist lint, ca 10cm lai. Aga vihma heli tuleb plekilt nii-ehk naa, kui sa just kodusel teel sandwich paneeli ei plaani valmistada, mille pealmine pool on katuseplekk.
Vasta

(28-06-2026, 17:34 PM)wagoneer Kirjutas:  Kondensi probleem langeb ära. Kuna mul ju temperatuuride vahet seal avatuse tõttu pole. A vot ise kohe ei mõelnudki selle peale.  Ja vihjeks pakuti ka pigimatti alumisele poolele. Aga ise kaalun äkki autodele mõeldud kivikaitset või midagi analoogset äkki. 
Peab uurima seda tehasest kaetud aluspinnaga ka jah. Kusagilt ka sellest kuulnud aga katsunud pole.

Kondens tuleb vahest ikka. Nt. öösel läheb plekk külmaks ja hommikul päike tõuseb ja hakkab pealt soojendama.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne