Valvekaamera-öine

(01-09-2026, 13:29 PM)wax Kirjutas:  Mul numbrituvastusega kaamerate kohta lihtne küsimus siia vahele. 
Kas ta tuvastab ainult neid numbreid, mida ma süsteemi lisan ja nö. tahan et tuvastaks, või suudab ta luua kogumi numbritest, mida näeb?

Numbrituvastus on tarkvara, mitte otseselt kaamera enda, omadus. 

Hikvisioni ANPR kirjeldus nende enda lehelt ütleb:

Using optical character recognition (OCR) and video cameras, ANPR captures number plate images, converts them into alphanumeric characters all in less than a second. Users can then cross-reference them with a database of registered vehicles to trigger appropriate actions such as raising a barrier or generating an alarm.

Ehk siis kõik numbrid tuvastatakse ära ja "õige" number võib avada ka värava, või vastupidi, tõsta häiret.

Enda kogemuse järgi - numbri tuvastamisel on üks asi resolutsioon, aga liikuva auto puhul loeb väga ka kaadrisagedus ja paigutus - ehk kas sa saad pildi "otse", nurga all või hoopis läbi aia. Näiteks kui auto sõidab paneelaia taga, on numbrist üliraske aru saada - isegi kui silmaga vaadates sa näed numbri vabalt ära.
Vasta

Mul mõned tõkkepuud kus on antud auto nr labipääsuks. No ei ole "lihtne" see läbipääs. Paar väravat tahavad üle 3 korra tagurdamist. Ühe puhul on õpitud õige nurga all kaamerale lähenema. 
Üldiselt saab hakkama ja ikka parem kui läbipääsu kaardiga vehkimine läbi akna.
Pole uurinud aga äkki on see numbrit tuvastav vaateväli kuidagi kitsa nurgaga. Ja tõenäoliselt pole tarkvara piisavalt osav. Ka on peale pikka metsavahelist sõitu number surnud putukatega olnud probleem.
Aga on ka häid näiteid. Nt. Mingid tasulised parklad nagu Kristiine keskus või Ahtri tn parkla Tallinnas. Loevad numbrit ka liikumise pealt väga edukalt aga ju seal on taga natuke rohkem kui piimapoes müüdav universaalkaamera.
Vasta

Mul Dahua 4K kaamerad + Frigate NVR
Väga hea kombo, Frigate leiab pildilt huvipakkuvad objektid ning salvestab ainult seda, mida vaja, mitte iga liikumise peale, nagu lihtsamad süsteemid.
Teine lisaboonus on, et integreerub hästi Home Assistantiga - näiteks mul läheb välisukse valgus automaatselt põlema, kui kaamera leiab õiges tsoonis inimese.

https://frigate.video/
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne