Postitused: 2,640
Teemad: 111
Liitus: Apr 2004
Maine:
7
Eile jõudis minuni info et kunagi 1950-ndatel oli ühel eestlasel olnud selline jalgratas. Sellega käidi klassi ekskursioonil/matkal ümber Eesti ja läbi Riia. Sõita oli olnud imekerge. Jalgratas oli kardaaniga aga omanik vahetas selle 50-ndatel tavalise vastu ja sellest tehti mingile käiale ülekande mehhanis. Tegemist oli \"Columbus\"-ga, valmistatud 1902 Brasiilias. Mulle meenub et siin foorumis on sellist jalgratast mainitud ka aga ma ei suutnud seda teemat leida. Huvi siis olemas sellise jalgratta vastu, oleks huvitatud ka piltidest. Või näiteks rahvusvaheline müügikuulutus kasvõi Brasiiliast.
Postitused: 2,640
Teemad: 111
Liitus: Apr 2004
Maine:
7
Võis täitsa ka Columbia olla. Eile õhtul tuli veel meelde et ülekanne oli 2,5-2,75, ehk siis selle rattaga oli väga kerge sõita. Valdo, ega suni jalgratta kogus sellist jalgratas pole?
Postitused: 670
Teemad: 33
Liitus: Mar 2004
Maine:
1
22-12-2004, 15:08 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-12-2004, 23:59 PM ja muutjaks oli
Soobel.)
Kahte Columbiat olen ise näinud, môlemad Soomest pärit. Yks vist läks tagasi ja teine jäi eestisse. Ratastel kardaane polnud, küll aga olid puuveljed ja pika sammuga ketid. Sadulakinnitus ja keskjooksu ehitus oli neil ôige kummaline. Eestis on hoopis üks väga korralik 1903.aasta kardaanveoga Dürkopp Diana.
Edit: selgus, et Diana on siiski 1898.aasta aparaat...