Alustaks siis sellega, et minu vanaisa on olnud eluaegne autojuht. Isa on väiksest peale tegelend igast tsiklite/autode/remondiga. Talle see meeldis käis kolhoosis mehaanikutele mutrivõtmeidki kätteandmas.
See kuidas lemmikautoks Vaz 2101 - eriti apelsiinikollane ja heleda kunstnahkse sisuga 70aastate algusest on lihtne. Asi selline, kui mina olin väike (kuskil alates 3a. seda mäletan et käisin kaasas) käisin isaga vanaemajuures kaasas kui ta Zigulle parandas. (Tõi Soomest neid). Sestajast saadik on hakand meeldima autopahtli ja autovärvi lõhn

.
Tsiklitega oli saatuslik moment see kui Põlva turul müügi töötavat võrri 500.- Välimus oli peletis - oranzi värviga plökerdatud ja puha.sellega sõitsin mingiaeg kuni sain kardiratasega väikse võrri. Vanavõrri müüsin maha - kahetsen. Väiksevõrrijuurde sai muretsetud üks Delta millega sai jamatud, mingiaeg hiljem ka Mini. Isa oli ostude poolt. Autodest nii, et esimene masin millega sõitsin oli isa vana ford transit. Siis hakkasin harjutama isa vana vaz 2102-ga mis oli suhteliselt pann, kere läbi, mootor läbi. Peale seda ostsin omale võrust avariilise 2101, esiklaas sees juhiuks sees katus mõlkis aga töötas. Isa vahetas vaz2102-he iz planeta 3-me vastu. Siis sai uuritud tuttavalt, mis ta oma minskiga teeb? Vastas tal seda vaja pole ja müüski meile. Mina siis mingiaeg ostsin teise 2101 ja müüsin eelmise maha. Siis sai müüdud teine 2101 maha ja ostetud see mis praegu. Jätkaks siis tsiklitega. Isa hakkas järjest rohkem tsiklitest vaimustuma kuni hakkas neid kokkuostma. Praegalt siis (kõike pole kirjas):
2x64aasta korralikku muraveid
88aasta muravei korras
vana jawa töötab kuid pole originaal
iz56 peaks olema 4tk neist kaks töötavad
minsk korralik 1992 aasta
voshod 3m ei tööta
iz planeta 3 neid 2tk töötavad
vjatka v-150 alles nüüd 1 korralik originaal
vjatka elektron ei tööta kuid komplektne
dnepr mt-9 prägalt vist üks mis korralik aind üv läbi
dnepr mt-10 neid 2tk üks korralik teine juppideks
iz 350 pole kindel kas töötab komplektne, kompresioon kõva
trike muravei moto pealt töötab (minuoma)
Bmw r35 igast kraami
Rohkem tsiklitest ei tule meelde
Nüüd siis võrrid/mopid
gauja 3tk üks originaal, korralik
2 uuemat võrri (täpset marki eitea) üks tuliuus seinapeal kinni, et ei kraabitaks ära

teine korralik
väike kardiratasega minivõrr korras veel üks minivõrr tegelt
tagapaagiga võrr norm korras (minuoma)
verhovina korralik välimus moto pole probleem
jawa stadion
naiste jawa (punane selline noh)
jawa orgininaalis selline roheline nimi ei tule meelde korralik kompl. raam orig värv.
delta,mini,stella neid ei hakka lugema
riga 16 täisoriginaal korralik
irtõs komplektne ja ilus pill
+ veel igast raame ja vrakke ja neid mis ei tule meelde.
Minul siis Zaz 965a va. 1966; Vaz 2101 va. 1974; M401 va. 1955; Vaz 2106 va. 1988; Zaz 968m. va.1988.
Pikk ja igav text aga põhiasi see, et isa ei keela sellise asjadega tegelda. Emal koguaeg a\'la loll ostsid need romud ostnud roller. Nõme mingi plastroller minuarust. Isal eriti aega pole aga vahest ikka aitab . . .
Müüa pole neist masinatest ükski . . .