10-08-2005, 14:23 PM
Tahaksin siis teada, kas tehnilisse passi märgitakse ära, millisena tsikkel registreeriti ja kas sellega võib siis vastavalt kas korviga või ilma ka sõita?
zten00 Kirjutas:Sass, ehk räägid välja, kust su info pärit on? Kui natukene otsida, siis ehk leiaks selle teema kohta Riigiteatajast ka vajaliku infot.Soovitan helistada ARK keskusse tehnoosakonda.Endal mul oli sama probleem külkaga Uraliga mis nüüd on soolo.Külkaga tsikkel on L3 kategooria ja ilma külkata L4 (Või vastupidi) ja igasugu nõuded pidid olema väga ranged ja külka lisamine või äravõtmine on võrdne ümberehitusega ,mille käigus kategooria muutub, see aga omakorda nõuab reg. tunnistuse vahetamist. Seaduste numbreid ma küll ei oska öelda.Aga ma arvan , et kasutja \" miilits\" on selles küsimuses minust kompetentsem.Üks asi ,mida tasuks otsida, on ülevaatus eeskiri, täpset nimetust ma ei tea.Ja peaks ka olemas olema mingi sõidukite registreerimis eeskiri, mille täpset nimetust ma samuti ei tea.
zten00 Kirjutas:Tuhnisin veits Riigiteatajas, kuid pole selle kohta midagi leidnud.
Hakkasin mõtlema, et kui külgkorv ära võtta/lõlge panna, siid gabariidid ju muutuvad. Need peaksid ju passis kirjas olema ja kui õigega ei klapi, siis....
-matu- Kirjutas:No kuule kui teiesugused asjatundjad juba siin selle üle arutlevad, mis siis mentidest rääkida- nemad ei tea seda ammugi, kuda asjad on, sest nemad ju peamiselt keskenduvad autodele, mite tsiklitele ja selliseid peenikesi seadusi nad vavalt teavad, ma ei usu eriti, et sa mingi trahvi selle eest saad.... see muidugi minu arvamus aint...
isandpauk Kirjutas:Ark on üks hiiglama põnev asutus. Nad saavad passi kirjutada kahed numbrid st. soolo ja järelkäruga soolo andmed, kuid seda ei saa, et passi kirjutada soolo ja külghaake numbrid.Kas veneajal ei olnud mitte nii, et kui tahtsid oma külghaagisega IZ mootorrattaga ka soolona sõita, siis tehti teh. passi vastav märge? Dneprite ja ka muude "emmide" puhul oli see vist välistatud.
yllar21 Kirjutas:Külgkorvi lisamisega muutus sõiduki kategooria, mis tähendab külgkorvi äravõtmisel uue passi vormistamist. Küsisin ka igasuguste märgete kohta, mida oleks võimalik passile kanda. ARK mees tegi seejärel 5minutilise kõne ja vastas siis tuimalt, et sellist asja ei ole võimalik teha.
[...]
Kusagilt on ka meelde jäänud, et keegi sai kanda oma külgkorviga mootorrattale märkme, et võib sõita ka soolona.
valdo Kirjutas:Üks ebaaus võte muidugi on nii korvita kui ka korviga variandiga sõitmise jaoks. Võtad passi korvita variandile ning mingi aja pärast taotled uut passi, kinnitades, et vana pass on kadunud. Seejärel vormistad ümberehituse korviga variandile ning vahetad seetõttu veelkord passi. Nii on Sul taskus kaks passi, nii korvita kui ka korviga variandi jaoks ning esitad selle, millises komplektsuses Su ratas parajasti on
onuaugust Kirjutas:Just. Ja ilmselt tunnistatakse ka "kadunud" pass enne uue andmist kehtetuks.
valdo Kirjutas:Ma ei näe mitte ainsat nüanssigi mitte, kuidas korvi eemaldamine saab mõjuda liiklusohtusele negatiivselt.