Postitused: 772
Teemad: 567
Liitus: Dec 2002
Maine:
36
25-11-2009, 17:08 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-11-2009, 17:09 PM ja muutjaks oli
valdo.)
Pilte vaadates tekkis kaks küsimust:
- Kas 1956.a. Moskval olidki sadulavedrud värvitud? Minu 1948.a. isendil (säilinud enamjaolt tehasevärvis) olid nad igatahes kroomi all.
- Kas tagatule korpus (täpsemalt - hajutiklaas selles) on õige, st sellise sileda helkurklaasiga? Minu omal oli piki-püst-triibuline pleksiklaasist hajuti, mis helkurina ei töötanud (identne IÞ-350 vastava hajutiga). Sellestsinasest helkurklaasist on ta läbimõõdus veidi väiksem, seega peaks ka plekk-korpused olema siiski erinevad?
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
Postitused: 2,133
Teemad: 140
Liitus: Apr 2005
Maine:
14
25-11-2009, 17:31 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-11-2009, 17:33 PM ja muutjaks oli
kopraonu.)
Täitsa viisakas ja kena asi, peab ütlema,et oma jagu vaeva nähtud.
Küsimused siiski tekkisid ka:
1.Paistab,et keti kaitsmed on puudus, nende saamisel on raskusi.
2.Kas masin oli ka algselt selline sinine, praegune värv tundub tumedam, originaalis olid Moskvad veidi heledamat tooni.
3.Ehk on loo autoril ka mõni algne foto sellest masinast panna milline ta oli ostes, võrdluseks sellele,mis juba tehtud on.
4.Kas Moskvatel ei olnud mitte nahast sadul, minu arust kummisadulad olid
tavalisemad Degtjarjevi tehase masinatel (K125M)?
Postitused: 620
Teemad: 115
Liitus: Mar 2009
Maine:
7
26-11-2009, 09:33 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 26-11-2009, 09:39 AM ja muutjaks oli
Armex.)
Omal on 1953-54 a.Moskva(nagu teame valmistati Minskis siis)minu omal kummist sadul ,sadulavedrud Zn-tud,leksu kronsteinid värvitud,pid.hoovad pidurikaanel värvitud,siduri reg.polt,mutter ja seib jälle Zn.Sammas vöin öelda et näit. K-125-el on väga palju kroomi,kõik sidur eelnim.osad,generaatori kaan ja isegi määrdeniplid.
Minu arvates on sellel Moskval õige tagatuli,Moskva tehase omadel oli väiksem tagatuli.
Postitused: 5,114
Teemad: 212
Liitus: Mar 2005
Maine:
167
On jäänud mulje, et Minski tehasel oli ikkagi vildi ja sindrinahkne sadul, seda ka M1M-l edasi. Ka teema autor mainis (kes vaevus lugema), et sadul on vahetatud ja el. süsteem ümber tehtud.
Tagatulega selline lugu, et kui eraldi helkur, siis peaks loogika järgi ikkagi olema vanatüübi plast"klaasiga" tuli. Vaatasin käeulatuses olevaid 2 uuema tüübi tagatuld, pole GOST-i kummalgi peal, näeks mingit aastaarvu.
K125-l kroomi oli, ka need määrdeniplid, mida Armex mainis, samas vähemalt osa K125 olid värvitud esihargi- ja sadulavedrudega.
Muidugi võidi teha Minskis ka kummisadulatega ja tsingitud sadulavedrudega isendeid, vaiaelda ei julge. M103 vist? oli küll kummisadulaga?. M1M kontaktipealne kaan küll juba tsingitud.
Postitused: 480
Teemad: 51
Liitus: May 2007
Maine:
6
Väga ilus ratas ! Samas tuleb teda ikkagi kas Minskiks või MMVZ-ks nimetada, mitte Moskvaks.
Olen RT125 eri riikide järeltulijate lugu nüüdseks päris põhjalikult uurinud.
Sellel rattal ei tohiks mingil juhul olla "Moskva" presskirjaga paaki (eeldusel et ratas pärineb 1956 aastast, täpsemalt M1-A teine põlvkond : 1953-1956). "Moskva" valmispaakidega rattad võisid Minski tehasest väljuda ainult 1951a. vahetult tootmise ületoomise järgselt (siiski kahtlane). Teleskoop-esihargiga MMVZ M1-A mudeleid leidub kahesuguste paakidega :
1953-...(1955?) : presskiri "Minsk" paagil
(1955?)...-1956 : vesiembleem MMVZ paagil
Värvitoon tundub õige olevat. Kummisadul oli vaid varastel "Moskvatel". Hilisem Moskva toodang (peale 1947 või 1848 kuni tootmise üleviimiseni), MMVZ M1-A (parallelogramm, 1951-1953) ja MMVZ M1-A (teleskoop 1953-1956) kindlasti musta värvi dermantiinsadulaga. Alates 1956 toodetud M1-M nii musta kui pruuni värvi dermantiinsadulaga. M-103 pruuni dermantiinsadulaga.
Kui netist (nii vene kui ka lääne) saitidelt teistsuguse komplektatsiooniga pilte leiad ei tasu neid väga südamesse võtta, enamasti on maitsest või juhusest lähtuvalt komplekteeritud üksteisega kokkusobivaid ZiD, Moskva ja Minski juppe.
Suur Kombinaator
www.tsiklitall.ee
Postitused: 480
Teemad: 51
Liitus: May 2007
Maine:
6
Ise olen näinud ainult kroomitud sadulavedrusid nii Moskvatel, Minskitel kui ka Degtjarevi tehase toodangul. Tagatule klaas peaks 1956 olema veel vanat tüüpi (muutus toimus siiski millalgi 50-nendatel).
Suur Kombinaator
www.tsiklitall.ee