Ma ei tea, kas sest kasu kellegil tulevikus on. Aga panen oma niiduki tegemiste lõpp punkti ka siia kirja. Ksf kass ilmselt sellele hea pilguga ei vaata ja Türil enam Bel Est Belarusi poodi ka pole. Tühjus ainult. Aga minul Belarus on ja täitsa toimiv niiduk ka.
Nii et, kui saab kasutatud peast hea tooriku, siis tasub jännata küll.
Tallad, tagumine luuk, rihma kate ja ühendus latt valmis.
Liivaprits ja värv selga.
Niiduki korpus sai ka enne kokku panemist keemiaga üle pestud. Siis kui talvel tõin ja peale pesu. Sai parem küll. Mingi mõte oli niiduki korpus ka ära liivapritsitada, aga esialgu ei hakanud nii hingega asja südamesse võtma. Sai niigi üsna hea.
Tagaluuk küljes. Kaks polti lahti, saab teradele ka lihtsalt ligi. Terade jooks sai koos puksidega ka uus.
Taldade lahendus rulliga. Esialgesed proovimised näitavad, et heina ümber ei võta. Ilmad kuivad ka, võibolla ligumärjaga käitub teisiti.
Ühenduslatt rullist kuskil 50mm kaugusel.
Rihmakate. Päris kinnist ei julenud teha, äkki rihmad kuumenevad üle kinnises korpuses. Sai üles ja alla venitatud võrku pandud.
Kardaan sai vabajooksu siduriga. Peaks reduktoris ka vabajooksu sidur olema, aga mina selle toimivust ei suutnud tuvastada. Reduktorit ei hakanud pulkadeks ka kiskuma. On teine kuiv, lõtkuvaba ja hääletu.
Väikene reguleering kaane alt sai ka tehtud. Tühikäigul äkki kangi sisse tõmmates mootor jääb naksti seisma. Kuna teenust ei tee, siis enda tegemistega võiks ehk kesta.
Lõpptulemuseks toimiv asi. Eks see Vogel Noot 2,5m laiusega natuke liiast russile ole. Niiduk kaalub 900Kg ja järsuma mäe peal niidukit tõstes kipub nokka viskama. Praegune hein kõige hullem kasvult ka pole, kuigi on ka kapotini kohtasid. Aga saab hakkama. Augusti keskel ilmselt hakkavad probleemid ka. Aga enda masin ja ise teeb, nagu vaja. Seeg olen rahul tehtuga.
Loodan, et Ksf kass ei pahanda, et jälle Belarussist eietan ja vanu jalgrattaid ei taasta.