Tundmatu tsikkel

Kas keegi tuvastab?         
Vasta

Kas reg.number on U-80?

Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad sind enda tasemele ja lajatavad siis kogemusega /Iid-Tõstamaa/
Anna väikesele inimesele veel väiksem võim kätte ja ta arvab kohe et on Jumal taevas (või mode foorumis...)
Vasta

(10-02-2025, 11:07 AM)Walter Kirjutas:  Kas reg.number on U-80?

Ei ole kindel, vist on
Vasta

Tere!
Ei ole kerge juhtum, seda mootorratast on keeruline dentifitseerida, sest pole tegu mingi masslevinud NSU või DkW-ga. Mina oleks pigem arvanud, et number on U-20 aga vb on ka 80. Selle järgi võib mõni teadjamees või arhiivikasutaja saladuse ka lahendada, muidu vast ainult ksf! Urmast, kes kõiki maailma vanatsikleid tunneb ja teab.
Ilmselt on tegu mingi rammusa SV - mootoriga isendiga, paistab nagu 1 - pordi mootoriga ja esimese jämme piduritrumli järgi võiks kuhug 500 ccm kanti jääda. Muidu küllaltki iseloomulik bensupaagi kuju ja disain, lenksuheeblid, ega muud suurt justkui tuvastada ei aita, väga valest kandist üled võetud.
Üldse kahtlustan, et tegu pole saksa tööga ja üldse ei imesta, kui see on mingi inglis-, prantsus- või lausa pelgia töö...
Vasta

Ei ole mingi ennustaja ega tsiklistest ka midagi ei tea aga pakuks et tegemist FN M70 või M71 sõidukiga. Millest selline järeldus, paagi alumine serv, esi poritiiva ääred, esiratta pidurisüsteem, suss klappi hoob, klappide kaitseplekk, leegitoru. Minule võõras tundus kaasirutska ja ei märganud esivedrustuse amordi muttrit. Aga arvan et Lugupeetud Arno on FN-idest rohkem kursis ja ütleb Oma Sõna.
Vasta

Minu silmad näevad paagil FN-i logo ja suur piduritrummel ning leegitoru nurk viitab suuremale kubatuurile kui 350. Pakun mudelit M90.
Vasta

Tere!
Jah, ju on FN ja ilmselt M90. Ja FN-i korra mõtlesin isegi, aga millegipärast jätsin kõrvale. Ning kuigi käisin eelmine nädal optometristi jutul, minu silmad küll FN logo paagil ei tuvastanud.
Neid FN tsikleid meil ikka oli, 1940 01.01 seisuga oli registreeritud 153 FN tsiklit. Enda rahustamiseks lisan siia ka ühe FN pildi oma "erakogust"

https://www.hd-classic.be/collection/f-n-m90
Vasta

Fotode originaalid on väikesed ja ega sealt eriti mingit infot rohkem välja ei loe. Proovisin natuke tuunida, number on pigem U-20, aga no ei ole siiski väga kindel. Fotol peaks olema keegi minu sugulastest, kuid näod on võõrad. Fotod pärit vanaema albumist, vaevalt sinna päris võõraste inimeste fotosid pandi. Nendel oletatavatel sugulastel olevat kunagi olnud Rudge. Tegelikult on see Rudge minu oletus, sugulased mäletasid, et paagil oli verise käega logo, no Rudgel on punane käsi logol. Aga fotol küll nagu Rudge ei ole.
Vasta

Kas loeb siit midagi välja?
Vasta

Loeb küll U - 20 ja nüüd lnäen ka mina juba FN logo  Toungue , kuna Ilmar selle juba eelnevalt välja ütles. Ja tsikkel on FN, selles pole kahtlust!
Ja ma pakun, et fotod on lihtsalt vahetusse läinud, minu poolt postitatud Harjumaa FN - il on tegelikult Sinu vanaema (ainult kumb neist) ja see pilt peaks vanaema pildialbumis olema. Lisaks veel väike märkus - fotoalbumis olevad fotod ei pea kõik sugugi sugulaste pildid olema, vähemalt minu albumites küll kõik sugulaste fotod ei ole, üks pilt on pinginaabrist ka!  Rolleyes Mõnel on jälle album ilusaid kassipilte täis jne...
Vasta

Kuna reg.nummmer on tuvastatud siis vast arhiivi uudistajad leiavad ka ratta mudeli.
Vasta

(10-02-2025, 21:53 PM)einota Kirjutas:  Kuna reg.nummmer on tuvastatud siis vast arhiivi uudistajad leiavad ka ratta mudeli.

M71-l on esipiduri trummel paremal pool ja M70-l justkui silindripea on teistsugune, kui U - 20 fotol, lisaks tuletoru paine ja nurk ka sobiks rohkem M90-le nagu ksf! Illimar pakkus.
Vasta

(10-02-2025, 22:27 PM)kass Kirjutas:  M71-l on esipiduri trummel paremal pool ja M70-l justkui silindripea on teistsugune, kui U - 20 fotol, lisaks tuletoru paine ja nurk ka sobiks rohkem M90-le nagu ksf! Illimar pakkus.

Küllap see tsikkel siis ikka FN on. Teadaolevalt seda marki tsiklit minu lähematel sugulastel ei olnud ja tuleb vist uskuda Priitu, et vanaema albumisse on kaks täiesti tundmatut meest koos oma tsikliga sattunud.
Vasta

(12-02-2025, 15:46 PM)Raudpats Kirjutas:  Küllap see tsikkel siis ikka FN on. Teadaolevalt seda marki tsiklit minu lähematel sugulastel ei olnud ja tuleb vist uskuda Priitu, et vanaema albumisse on kaks täiesti tundmatut meest koos oma tsikliga sattunud.

Tere!
Seda "täiesti tundmatute meeste" juttu võite vanaisale rääkida ... Mina oletasin ainult, et fotod on vahetusse läinud.
Vasta

(12-02-2025, 19:00 PM)kass Kirjutas:  
(12-02-2025, 15:46 PM)Raudpats Kirjutas:  Küllap see tsikkel siis ikka FN on. Teadaolevalt seda marki tsiklit minu lähematel sugulastel ei olnud ja tuleb vist uskuda Priitu, et vanaema albumisse on kaks täiesti tundmatut meest koos oma tsikliga sattunud.

Tere!
Seda "täiesti tundmatute meeste" juttu võite vanaisale rääkida ... Mina oletasin ainult, et fotod on vahetusse läinud.
Tänan heade soovide eest, Priit. Vanaisale rääkimisega olen tiba hiljaks jäänud, Ivanovid, Petrovid ja võib-olla ka mõned Kasikovid tapsid vanaisa Siberi vangilaagris.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne