(31-05-2025, 01:39 AM)ddig Kirjutas: Sekundeerin siinkohal, sest ei aktsepteeri "olen liikluses üksi" suhtumist.
Sa ei ole ainus, kes aeglasemast sõidukist/kolonnist soovib mööda sõita ...
...
Sõita tuleks nii, et teised sind ei märka, siis pole ka sul põhjust teisi märgata.
Härrased, palun ärge ajage segi ettejõudmist (kaheniidilisel samas suunas ridadel) ja möödasõitu (läbi vastuassuunarea)!
Isand Maaks pahandas kaheniidilisel tõukamise üle.
Siin lõimes kipuvad need segiläbi olema, kuigi "paragrahv on erinev".
Kasutan juhust ja küsin täpsustuseks paarinädalataguse olukorra kohta soovitust.
Kaheniidiline tööpäeva hommikul kaheksa paiku peale Kanama viadukti suunaga Tallinna poole. Mõlemad read täis, eespool terendab tühi tee. Oleme tütrega II reas ja natuke kiire on ka. Meie ees paar autot, järel tükki kümmekond. 50 ala, foori tagant pääsenud liikluvoog kulgeb napi 60ga. Minu taha ilmub madal ja tuunitud Audi eelmainitud vormelistiilis reavahetusega, mis sunnib tagasõitnud veoautot päris järsult pidurdama. Kuudi kõikumine on karm peeglist vaadata... Suunatuld ei märganud Audil.
Ja hakkab Audi mind "lükkma" ja vilgutama. Vaatan paremale - no ei ole vahet reastumiseks. Sõidetakse autopikkuste vahedega üksteise perses

Minul eessõitjaga kümmet meetrit vist ka ei olnud, äkki oli seitse. Tagasõitvale ülijuhile ilmselgelt liiga palju.
Kuna 100 märk juba paistab, hakkab voog kiirendama. Märgi all olime 90 kandis, I rida jäi alla 100, teine keris kiiresti suti üle. Audimees muudkui pressib. Mul kuhugi minna ei ole. No vajutan siis juurde - äkki tõesti keegi sünnitab seal taga. 110 - ikka vilgutab. Kaks autot veel minna vaba reani. Meie eesolnud on juba reastuma hakanud, kuivõrd ka mina olen neile ohtlikult lähedale vajunud tagasõitja paanitseja aitamiseks. Tagaaknast näen vaid Audi katust oma Kangoost... 120 (panete tähele - juba +20, milline huligaansus!) ja pikivahet taga ikka ei ole. Kirun ennast, et ma ei taibanud ämmamamma autoga tulla, oleks saanud selle maha ära kanda... Jõuan I rea I autost mööda, panen umbes 5 m pikivahe peal (on jah mahajääjale sigadus, aga kuivõrd ma olen temast kiirem ja tee on nähtavalt tühi, eriti ei põe ka) suuna sisse ja hakkan paremale vajuma. Kuulen taganurgast signaali ja märkan, et Audi on meie vahelt läbi sööstnud. Tervitan signaaliga vastu. I rida pidurdab paaniliselt, sest meile kõigile oli see manööver täiesti ootamatu. Minu taha tekib seega väga ohutu pikivahe väga kiiresti, kuigi lasen autol vabalt veereda kiiruse vähenemiseks. Kiire sai juba mööda...
Mõistusevastaseks läheb nüüd. Kuivõrd tagasõitnud Audis oli kaks noort ISA, sünnitavast emast ei jälgegi (kui ta just pakiruumi polnud köidetud) siis loomulikult tuli hakata mulle kohta kätte näitama. Algne kiire kadus nii 40 m hiljem ära ja süttivad pidurituled. No ma siis ka hakkan aeglustama, mine tea, milline terviserike rooli taga olijat tabada võis, eksole. 100 alas 70, 60 ja siis: pidurid põhja. Vana Kangoo ägiseb ja vajub ninuli. Tänasin taevast, et mul oli oidu autole uued rehvid välja võidelda, need ikka hammustavad. Saame hoo sedapalju maha, et pihta ei lähe. Vahet jäi ... väga vähe. Tervitan idiooti signaalitörtsuga, see näitab RV käemärke ja kiirendab eest minema "vormelistiilis". Ainult selleks, et nii meetrit 100 hiljem teine samasugune lollus teha. Kuivõrd ma olin sel ajal jälgimas tagatoimuvat (I rea mehed idioodi tekitatud äkkpidurduse tõttu enam oma ritta tagapool ära ei mahtunud ja võeti teepeenralt lisa) siis tuli säärane sigatsemine mulle üllatusena, möönan. Ma olin kindel, et puutusin tõmbleva idioodi ära, aga tema kontrollimiseks välja ei tulnud ja mina muude armide kõrval värsket ei leidnud pärast autot üle vaadates. Sai jälle signaali. Kuivõrd me juba seisime, siis tõmbasin ukse lahti ja turvavöö maha. Tütar lükkas ohutuled peale. I rida oli selleks ajaks alles eelmises sigadusest liikuma hakkamas, seega me otse kedagi ei seganud.
Nüüd pani julge ISA minema nii, et mustad jutid jäid maha. Hakkasime meiegi minema. ISA keeras Peoleo juurest viaduktile ja kadus Harku suunas. Ega tal kuhugi minna olnud - hommikune liiklus...
Nüüd küsin: millisel viisil oleks ma pidanud liiklema, et "ei oleks märgatud"?
Pressima I ritta vahele, sest LS annab selliseks jõumanöövriks õiguse ja nemad PEAVAD hoidma ohutu pikivahet (mis on linnakiirusel nii 25 m)?
Sõitma piisavalt kiiresti eest ära, et mitte ISA segada?
Või üldse mitte kodunt välja tulema?
On üks tore ütlus: Sinu õigus rusikaga vehkida lõpeb enne minu nina!
Ehk ka mind ei häiri kiiremini sõitjad kuidagi, kui nad ei sunni oma manöövritega kõrvale tõmbama end üle hinnanud ülijuhi äramahutamiseks või suisa pidurdama. Aga neil pole mingit õigust sundida teisi reegleid rikkuma! Kiire on operatiivsõidukil ja neilgi vaid erisignaalide töösoleku ajal.
Olgu öeldud, et ma ei salli asjata II reas sõitjaid ja ise ka seda ei harrasta, kui ma just öisel ajal üksi ei sõida.