13-01-2006, 16:12 PM
Kas keegi teab midagi rattast mille pakiraami peale on kirjutatud "GEFRAG"? Üks selline vanem ratas seisab keldris.
Mokits Kirjutas:Kas keegi teab midagi rattast mille pakiraami peale on kirjutatud "GEFRAG"? Üks selline vanem ratas seisab keldris.
Indrek1 Kirjutas:Vahepeal sai sugulaste juurest ära toodud 1939.a. naisteratas Victoria.
...
Rummud F&Sachs Torpedo. Rantveljed, traatäärisega vene rehvid peal. Ega rantäärisega rehve vist tänapäeval saada pole?
Indrek1 Kirjutas:Samast tõin ära ka minu vanaisale kuulunud 1970.a jalgratta УКРАИНА В-134.
...
Huvitav oli minu jaoks see, et tagarummul on kirjatähtedes kiri Харков. Tavaliselt on Harkovi tehase rummudel lihtsalt ХВЗ peal. Vähemalt mina olen ainult selliseid varem näinud.
Tsitaat:Nii et... tagarumm ei ole koonussiduriga Victoria, vaid siiski rullsiduriga masslevinud F&S Torpedo? Victoriatel olid tavaliselt ju omad vabajooksud ikkagi... mul neid mõned on.
Indrek1 Kirjutas:Jah, isegi mõtlesin, et Victorial peaks oma vabajooksud olema. Samas olen 100% veendunud, et rummu vahetatud ei ole. Aga oskad Sa rantäärisega rehvide saadavuse kohta midagi kosta? Ma pole küll poodidest veel uurinud, aga...
kass Kirjutas: Rantmantleid 28x1 1/2" on meil saada (kui pole otsa saanud), 1 3/4 pole näinud. Olen proviks pannud Hsq veljele, istub küll, igatahes sõita kannatab, samas ka mingile F/S velje peale nagu ka sobis, sõita pole proovinud.
Indrek1 Kirjutas:Ketiratas ja üks vänt olid ilmselt Riia ratta omad (kui muidugi Riia ratastel oli sellist ketiratast, nagu Gaujal?),
Indrek1 Kirjutas:pakiraam kindlalt Riia oma, tõenäoliselt ka leistang.
Tsitaat:[quote]Seega nende ketirattad Riia tehase tollase (peale-1957) toodanguga identsed, st keskterviku puutuja suunaliselt kulgevad jämedad kodarad. Ainult vänt oli (vist)erinev - jalgratastel see sirge, Gaujadel väikese jõnksuga keskelt, et ots ei käiks mootori vastu.
Indrek1 Kirjutas:Et siis kahte sorti ketirattaid oli Rigadel - see kirjeldatu ja nn. lumehelbemustriga, nagu Sinu Riga-20-l ?
Indrek1 Kirjutas:Kas teab keegi, millistel Saksa ratastel kasutati F&S Komet tagarummusid? Olemas üks rantmantli velg sellise rummuga. Kahjuks sisu puudub.
Tsitaat:Muide, 28" läbimõõduga kõik rehvid lähevad kõikidele velgedele. Igatahes laiuste 1 1/2", 1 5/8" ja 1 3/4" korral selline asendus kehtib (muid laiusi 1930te tavaliselt jalgratastel üldiselt ei kasutatud).
Indrek1 Kirjutas:Tsitaat:Muide, 28" läbimõõduga kõik rehvid lähevad kõikidele velgedele. Igatahes laiuste 1 1/2", 1 5/8" ja 1 3/4" korral selline asendus kehtib (muid laiusi 1930te tavaliselt jalgratastel üldiselt ei kasutatud).
Kas Sa pidasid silmas rantrehvide ja traatrehvide omavahelist asendatavust? Või sain ma väga valesti aru?
ats97 Kirjutas:Küsimus teadjamatele(nt Valdo) naabri kuurist leitud sellinse ratta jäänused nagu "Partner", ehk oskab keegi täpsemalt midagi rääkida sellest(kunas valmistatud ja kui haruldane võib olla)
http://pilt.ee/view/727394/