Tere.
Selline mure mul siis, et oman zaz 968m'i.Mure selle masina turvalisusega. Nimelt mõned päevad tagasi sai kakumäe rannas käidud, ning jumal tänatud, et too moment vees polnud ja märkasin kui vene tsurkad mu masinasse istusid. Jooksin siva sinna, et mis värk on, meestel olid süüteluku juhtmed lahti juba ja katsetamine käis. Joppas, et massi lüliti oli muidu oleks mu zapikas läindu kah vist. Aga sain jaole ja mehed panid lõikama. Peale seda hull pabin sees ja ei julge masinat jäta kuhugi üksi, missiis et pole kallis masin aga kust sa võtad uue sellise.
Ühesõnaga kuidas saaks lihtsate vahenditega asja turvalisemaks muuta? Mõtlesin juba alarmi ja kesklukku peale, kuid prooviks algul vähe odavamalt läbi ajada...
Postitused: 691
Teemad: 58
Liitus: Nov 2003
Maine:
1
Sellele kust tuleb akust vool süütelukku sellele juhtmele pane lüliti vahele näiteks. Või vaheta süütejärjekord ära, küünlapiibud valesti pane peale jne. VÕimalusi palju
Postitused: 110
Teemad: 4
Liitus: Mar 2006
Maine:
0
Vaata kus saadanad,ka selliste masinate kallale!Osta roolilukk,mitte mingi vihmavari vaid tõsine jäme kolakas.Samas ka lihtsam alarm ei tee paha,kesklukku pole vajagi aga lihtsalt uste avamisel hakkab tööle.Pole ju meeldiv kui võõras su masinas sees on ja majandab,parem juba enne eemale hirmutada.
Postitused: 20
Teemad: 0
Liitus: Oct 2004
Maine:
0
ZAZil pole teatavasti uste küljes neid nupukesi, mis lambikesi lülitavad...
Vähemalt 968Mil mitte...
Haikala uurib maad...
Postitused: 3,631
Teemad: 113
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
Planett2 Kirjutas:Pane jagaja ja süütepooli vahelisele juhtmele lüliti vahele ning see lüliti vii kuhugi peitu, istme või armatuuri alla näiteks.
jagaja ja süütepooli vahel on siiski kõrgepinge. Sellele lüliti vahelepanek pole hea idee
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 859
Teemad: 132
Liitus: Mar 2005
Maine:
1
minu sapakal oli pedaalidelukk, käis siduri-piduripedaali alla ja ei lasknud kumbagi alla vajutada, kinn9i käis tabalukuga, ilmselt toodeti neid veneajal , kuna olen sellist kellegi garaashi nurgas vedelemas näinud....
välimuselt selline T - kujuga...
Pole midagi targemat teha
Postitused: 788
Teemad: 74
Liitus: Jun 2003
Maine:
2
Juhtmeid oskavad sindrinahad ka otse vedada... aga kütusevoolikut ei vea isegi varas taskus kaasas. Kunagi ammu kombineerisin oma shiguli kütusetorule elektromagnetilise klapi vahele, lüliti paigutasin salongi.
Postitused: 859
Teemad: 132
Liitus: Mar 2005
Maine:
1
heiki12 Kirjutas:kui auto järgmine kord kuhugi jätad, mine koos süütepooli ja jagaja vahelise juhtmega,vaevalt kellegil seda taskus juhtub olema
samahästi v6id sa ju rooli ka kaasa v6tta v6i keera rattamutrid lahti...
igakord kui korraks autost eemala eminna on sellised lahendused ikkagi ju liialt tylikad
Pole midagi targemat teha
Postitused: 553
Teemad: 13
Liitus: Apr 2005
Maine:
3
Pigem on kondensaator jadastikku süütepooliga või siis mingi aktiivelemendi (transistori) juhtahelas.
Postitused: 3,521
Teemad: 26
Liitus: Dec 2002
Maine:
39
Ise arvan, et mingi alarmi süsteem oleks sellisele autole kindlasti vajalik. Ukse alla salanupp, ühendatuna kasvõi auto enda pasunaga. Sest igasugused käivitamisevastased seadmed võivad kaasa tuua selle, et suurest vihast rüüstatakse auto lihtsalt kohapeal ära.