Teen ise otsa lahti sellise märgiga, pärineb imetegu Leedust. Hoiatusmärk justkui oleks. Mille eest hoiatati, jäi selgusetuks, kuna mingeid tee-, ilma- ega miskeid muid olumuutusi ei täheldanud.
Äkki oskab keegi kommenteerida, mida see tähendada võiks?
Ahjaa, rikutud mõtlemisega kodanikud ei pea arvamust avaldama, mul tuli endal kah selline mõte pähe
Linnamäe märk pandi üles seetõttu, et sealse hooldekodu parmudest asukad kakerdasid pidevalt maanteel ning mõni aasta tagasi üks ratastoolimees põhjustas suurele teele sõites korraliku avarii.
Kadjakas Kirjutas:Teen ise otsa lahti sellise märgiga, pärineb imetegu Leedust. Hoiatusmärk justkui oleks. Mille eest hoiatati, jäi selgusetuks, kuna mingeid tee-, ilma- ega miskeid muid olumuutusi ei täheldanud.
Ahjaa, rikutud mõtlemisega kodanikud ei pea arvamust avaldama, mul tuli endal kah selline mõte pähe
Kuna ise enamus liiklusest ja liiklemisest Leedus selgeks saanud, siis võin selgitada: see märk on vaste sellele, mis Eestis oleks liiklusmärk nr. 186 (LE järgi) ehk "muud ohud". Nii lihtne see ongi
(Seda postitust muudeti viimati: 07-08-2006, 17:51 PM ja muutjaks oli Style.)
41Degree Kirjutas:Kuna ise enamus liiklusest ja liiklemisest Leedus selgeks saanud, siis võin selgitada: see märk on vaste sellele, mis Eestis oleks liiklusmärk nr. 186 (LE järgi) ehk "muud ohud". Nii lihtne see ongi
...ainus vahe on see, et meil pannakse "Muud ohud" ohu kõrvale, aga Leedus on need ohud nii ebamäärased, et võivad kilomeetreid venida, nagu ka pildil näha
PS. Ja minu täheldatud, et see on leedukate lemmikmärk. Vähemalt linnast väljas...
(Seda postitust muudeti viimati: 07-08-2006, 21:30 PM ja muutjaks oli hulgus.)
See "must täpp" on nii mitmeski EU riigis kasutusel. Eks ole muidki huvitavaid märke kohatud, oravate, konnade jms. Aga sellist märki ei kohta just sageli:
hulgus Kirjutas:Aga sellist märki ei kohta just sageli:
Selle foori alt juba "roosaga" läbi ei lipsa.
1991.a. augustiputši ajal tõkestati Toompea pääs graniitplokkidega, mille kõrval oli keelumark "Tankidele keelatud".
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
minu Leedu tuttavad väitsid, et sellised märgid ilmuvad kohtadesse, kus on inimelu kaotustega palju liiklusõnnetusi olnud.
41Degree Kirjutas:
Kadjakas Kirjutas:Teen ise otsa lahti sellise märgiga, pärineb imetegu Leedust. Hoiatusmärk justkui oleks. Mille eest hoiatati, jäi selgusetuks, kuna mingeid tee-, ilma- ega miskeid muid olumuutusi ei täheldanud.
Kuna ise enamus liiklusest ja liiklemisest Leedus selgeks saanud, siis võin selgitada: see märk on vaste sellele, mis Eestis oleks liiklusmärk nr. 186 (LE järgi) ehk "muud ohud". Nii lihtne see ongi
aga kui mu auto liigub valguskiirusel, kas on siis esituledest veel kasu?
kOll Kirjutas:minu Leedu tuttavad väitsid, et sellised märgid ilmuvad kohtadesse, kus on inimelu kaotustega palju liiklusõnnetusi olnud.
41Degree Kirjutas:
Poolakatel suured tahvlid, nö mustad punktid kus märgitud palju saanud surma ja palju vigastada.
kOll Kirjutas:minu Leedu tuttavad väitsid, et sellised märgid ilmuvad kohtadesse, kus on inimelu kaotustega palju liiklusõnnetusi olnud.
Vot seda tausta ei oska kommenteerida, ent mõte jääb ju siiski enamvähem samaks
Aga et mitte teemat käest ära lasta ja endiselt imelikest märkidest rääkida, siis kunagi oli Tallinnas väga levinud selline märk, kus "Anna teed" märgile oli tramm joonistatud. Mõte iseenesest lihtne ja loogiline: sõidutee ristub trammiteega, autojuht peab teed andma. Ent need märgid olid kasutusel ka siis, kui neid (enam?) kindlasti LE-s kirjas ei olnud. Suurte tee-ehitustega on need vist viimseni kaotsi saanud, viimane oli vist Vineeri peatuse juures. Nüüd asendavad neid muide sisuliselt samad märgid, ainult teist pidi kolmnurgaga, nii et kõik on määrustepärane.
Kahjuks seda ei tea öelda, kas selline kombinatsioon "Anna teed" + sissejoonistatud tramm on kunagi legaalne ka olnud. Ehk teadjamad aitavad
Ühel väga vihmasel päeval, jäi ühe imepisikese tänava ette üks selline täiesti tavaline märk, kuigi pisut kummaliste numbritega. enne ühtpidi, tagasi tulles siis teistpidi.
olen mõndagi näinud, aga sellist tõusu ja tänavat ei ole ei enne, ega pärast kohanud, seda isegi mitte Norras, kus palju järske tõuse.