29-05-2003, 11:29 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 30-12-2012, 06:19 AM ja muutjaks oli svenson.)
Mis auto see on? Vene ajal iseehitatud aparaat?
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: svensonnii \"musklis\" datsunit pole mu arust olemas :keersilm Mõtled vist seda...
datsun?
). Tagumine ots sisaldas vast kõige rohkem isearetust, äratuntavalt meenuvad mulle ainult M408 punased tagatuled. Katus polnud mitte plekist, vaid mingist plastist, krobeline ja kannatas natuke mõlki lükata (rohkem kui plekk vast). Sees olid suured sohvad, ei teagi, kas 21 või 53 omad, nende seljatugede mahakeeramise tulemusel moodustus suhtkoht tasane voodisarnane lavats, päris suur.
.
.
![[Pilt: schleiz1v.jpg]](http://www.hot.ee/galerii22/aj/schleiz1v.jpg)
![[Pilt: ise1v.jpg]](http://www.hot.ee/galerii22/aj/ise1v.jpg)
Tsitaat:Originally posted by masinist
see eestvaates kupee seisab juba head mitu aastat lageda taeva all viljandi ligidal,punane oli vist.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: MellSelle auto omanik elas aastaid (1980 -ndad) Tallinnas Keskuse tänaval. Auto jäi igapäevaselt minu tollasele kooliteele. Sai teist ikka aeg-ajalat huviga uuritud.:eureka. Auto ise oli mäletamist mööda 2-e uksega,
Tallinnas paar aastat tagasi nägin ühes garaaþis ise tehtud autot, millel kergelt kombi mosse välimus. Auto ise siksi ja mosse osadest ja oli valget värvi. Praegu ei ole 100% kindel, aga oli vist nelja uksega.
Lisaks mainin, et seal garaaþis oli veel seismas paar siksi, mosset, pobeda, Gaz 21 ja vist 69-nda aasta toyota Corolla, millele oli tehtud just kapremont. Tõenäoliselt seisavad need kõik siiani seal.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: ints~neli aastat tagasi Paides kohtasin ühte nendest arvatavasti, peremees oli lahke olemisega ja näitas nuppe. Kerepaneelid olid sellel plastist ning põnevaim asi minuarust kogu krempli juures- massinal oli peal tulekustutussüsteem- idee pärines lennundusest, toimis COga (balloonid pagassis, torud jooksid igale poole laiali).
80 nendatel vuras Paides ja Türil 2-3 isetehtud autot väliselt sarnased sellega mis Tehnika jaTootmisest esimesel pildil.Ehitajaks oli vist tuletõrje ülem Reim
võin ka eksida,Türil tehti 80 nendate keskpaigas a`la lada08 sarnane asi tagaluuk nivalt tag.tuled06 esitulesid oli3paari olen seda ka aasta paar tagasi veel liikumas näind:yes
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: manicMuide Kalle Keel oma autoga on leidnud väärika koha ka Lev Shugurovi Autode ajaloo 3-s köites. Autost on küll ainult pilt.
See iseehitamine oli siin nii 60-70ndatel vist päris levinud. Ajakirjast Tehnika ja Tootmine 7/1976 leidsin pildid sellisest masinast:
Auto Schleiz, 4-istmeline kupee. Tegijaks Estonia vormeli üks autoreid ja hilisem Tallinna Autode Remondi Katsetehase peakonstruktor Kalle Keel. Nii et päris professionaali töö, ehitamine võttis aega 5 aastat. Tehnilisi andmeid kahjuks polnud.
Aga teab äkki keegi, mis masin see on:
Pilt tehtud Tallinnas u 1970ndate alguses. Paistab, et on kolmerattaline.
Siit ka üleskutse, et kui kellegil on mingisuguseidki pilte iseehitatud autodest, siis näidake neid!