Vana Toomase lamp

Tekkis mu kätte koos ühe majapidamisega üks lamp, mille olemus meenutab mulle lapsepõlves nähtud Vana Toomase Lampi.
Lapsepõlvemälestus paraku ähmane. Tundus see lamp siis kuidagi pisem olema.

Praegusel hetkel käes oleval lambil ei ole ka seda Toomase kujutist lambi plastikosal, mis lapsepõlvemälestusel ää oli põlenud liialt võimsa pirni kasutamise tõttu.

Äkki keegi siit suudab mu mälu mõne pildikesega sellest õigest Vana Toomase lambist värskendada?

Oma lambi pildi lisan siia. [attachment=23866]
Võimalik, et tegemist sovjetiaja lõpus kusagil koperatiivis toodetud analoogse tootega
Vasta

Minule teadaolevalt valmistati Vana Toomase kujutisega lampe nii laualeasetatavana kui seinale kruvitavana. Seina oma olekski nagu suurem olnud.
Vasta

kulac Kirjutas:Äkki keegi siit suudab mu mälu mõne pildikesega sellest õigest Vana Toomase lambist värskendada?

Aga palun:

[Pilt: old001.jpg]
Vasta

Tegemist muide rahvusvahelises muusikatööstuses tuntud esemega. Ühe austraalia bändi videos aegajalt MTV või VH1 kanalil vahest näha.

loll on loll olla.
Vasta

IIIFFFAR Kirjutas:Tegemist muide rahvusvahelises muusikatööstuses tuntud esemega. Ühe austraalia bändi videos aegajalt MTV või VH1 kanalil vahest näha.
Lisaks sellele oli NLiidu ajal nn Vana Tooma lamp rahvusvaheliselt kaitstud kui tööstusnäidis. Lambi kujundus kuulub Eesti disainiklassikasse.

Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Vasta

SelgepiltSmile

Tänan Teid informatsiooni eest.
Uurides originaalset lampi, tundub suht kindlalt, et minu valduses olev lamp ei kuulu Eesti disainiklassikasse vaid on sellesarnane toode.
Vasta

Minu vanematel oli seina peal neid lampe mitu ! Kuid nii palju kui ma tean , seinalampidele neid Toomaid ei pandud . Peale selle oli seina kinnitusega lampe kahesuguseid - ühed olid alt kinnitusega nagu sinu pildil ja teised olid ülalt kinnitusega , mille seina jalusel oli punane lüliti !
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne