Postitused: 52
Teemad: 14
Liitus: Jul 2005
Maine:
0
Küsimus järgmine, keegi teab kas seisupiduri erinevus ühe telje ratastel on ohtlik viga(minu arvates peaks see väheohtlik viga olema). Mõnes ülevaatuspunktis ei tehta sellest väljagi, teises pannakse ohtlikuks veaks? PS sõidupidurid on ideaalses korras.
Postitused: 463
Teemad: 6
Liitus: Jun 2004
Maine:
12
11-09-2006, 13:59 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-09-2006, 14:04 PM ja muutjaks oli
XTA.)
scorpio3331 Kirjutas:Küsimus järgmine, keegi teab kas seisupiduri erinevus ühe telje ratastel on ohtlik viga(minu arvates peaks see väheohtlik viga olema).
Kui seisupidurid erinevad ühe telje ratastel üle 50% siis eeskirjade järgi on see ohtlik ja kordusülevaatuse vääriline viga.
http://auto24.ee/foorum/foorum.php/tid=68832#544482
scorpio3331 Kirjutas:Mõnes ülevaatuspunktis ei tehta sellest väljagi, teises pannakse ohtlikuks veaks?
See sõltub juba autost, autoomaniku käitumisest ÜV punktis, ülevaatajast ja tema tujudest, kuupäevast (kas kuu alguses või lõpus) + igasugu muudest pisiasjadest.
Enda ühel liikuril on sellised tuuning-tagatuled, mille pealmine klaas on tuhmi pruunikaslillat tooni (ei ole lakitud!). Selle all on aga õiget värvi klaasid, nii et suunatuli paistab ikka kollasena, pidurituli punasena jne. E-tähised on ka klaasil olemas. 3 ülevaatusel 3-s eri punktis ei pööranud nendele keegi tähelepanu, neljandas (jah, pole enda jaoks seda "õiget" ÜV punkti veel leidnud

) aga taheti juba punkti ees "korduv" vormistada.
Kui telefon ei tööta, siis helistage riketesse!
Postitused: 3,694
Teemad: 114
Liitus: Jan 2003
Maine:
36
11-09-2006, 20:17 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-09-2006, 20:20 PM ja muutjaks oli
13piisab.)
valdo Kirjutas:minulgi seisupiduri viga - kuna seda üldse väga vähe kasutan (talvel ju tuleb karta jäätumist, seetõttu seismisel ikka käik sisse), eks siis ühe trossi kõri vast oli veidi roostes.
valdo, seisupiduri trossil on tänapäevastel (ja ka mittetänapäevastel mu kogemuses) masinatel kummilutid peal - ning trossi "kõri" on kah veekindel. Ei jäätu nad kedagi kinni - ja kui jäätuvad, tuleb trossid ära vahetada - midagi on lihtsalt ära väsinud.
klotsid juba naljalt trumli külge ei jäätu - ning kui peaks juhtuma, siis need saab väikese sõiduga lahti
teet,
tarbeautodel "a suvel töötab"-loogikat ei mõista
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 98
Teemad: 18
Liitus: Oct 2004
Maine:
0
Eks see vana autoga ülevaatusest läbisaamine üks õnnemäng ole. Eelmisel sügisel läksin oma 1973. aasta Toyota Coronaga viimasel võimalikul päeval ülevaatusele, et ehk saan kuidagi korduvülevaatusele mineku paberigi kätte. Auto oli roostes, käsipiduri tross hoopis pooleks ning kindlasti muidki pisivigasid kuhjaga. Ütlesin meestele, et auto läheb kapremonti, kuid sinnamaani tarvis veel liigelda ning sain ülevaatuse pikema jututa kätte. Käsipiduri mõõtmise ajal vajutasid nad ise elektroonika petmiseks jalgpidurit... Rohkem küsiti auto margi, ajaloo ja selle kohta, mis ma temast teha kavatsen. Kõik oleneb ikkagi inimestest.
PS. Hetkel restaureerimistööd lõpusirgel ja käsipidurgi korras.