Postitused: 352
Teemad: 37
Liitus: Dec 2003
Maine:
5
Unicweb on ikka püüdnud Eestimaa vanatehnikaüritusi jõudumööda reklaamida (ürituste kalendrit nähtaval kohal hoida). Kindlasti on mingid informatsioonid ka vahel kaduma läinud, aga see ei ole kindlasti sihilikult niimoodi mõeldud. Veelgi enam, oleme palunud ka juba toimunud üritustest väikest "nupukest" oma foorumisse. Selleks on seal nüüd eraldi osa: Vanatehnikaüritused. Sinna saab ka pilte üles laadida. Mõte on olnud selline, et Eestimaal toimunud vanatehnikaüritustest mingit "jälge" maha jätta. Kui hästi see just õnnestunud on, on iseküsimus. Igal juhul on kõik teated toimuvatest või juba toimunud üritustest teretulnud!
Teateid võib saata:
Hannes Lehe - unicweb
Vallo Külvi - Valts, või
Märt Aarne - autorestauraator nimele kas siis privaatsõnumi või e- posti teel. Foorumisse pääseb iga kasutaja ise sisse.
Postitused: 321
Teemad: 33
Liitus: Sep 2006
Maine:
6
Läheb Läti vanatehnika ürituste kalendri teemast veidi kõrvale, kuid...
...olles mõnda aega jälginud seda vanatehnika seltskonda ja üritustega seonduvat, jääb selline mulje, et läbi see rahvas omavahel küll ei saa. Ikka on keegi kellelegi midagi võlgu, naha üle kõrvade tõmmanud, teiste poolt korraldatavaid üritusi boikoteerinud või mingitel muudel viisidel pahameelt valmistanud. Tekib selline negatiivne aura justkui kogu selle kompoti ümber. Pole minu asi lugeda Teile moraali epistlit, aga visioon on just selline. Hea vähemasti, et vanatehnikaga tegelemiseks ei pea kuuluma mõnda "erakonda"...
Postitused: 1,296
Teemad: 69
Liitus: Jan 2004
Maine:
13
Minu meelest oleme me ikka kõik sõbrad! Isegi lätlaste ja soomlastega oleme sõbrad ja venelastega. Eriti sõbrad on need, kel on sarnased hobiobjektid ja sarnased teemad.
See kui me mingil põhjusel ka igapäevaselt tööl või koolis käime ja seetõttu kõikidele üritustele ei jõua, et tähenda, et me tülis oleksime. Ei tasu arvata, et kui vanajalgrattahuviline ei jõua Läti veokate üritusele minna, siis ta kohe ei hindaks seda.
Meil on ikka endil otsustusvõime olemas ja me ei pea kõik karjas jooksma ürituselt üritusele, andma kõik oma uunikuid kõikidesse avatavatesse muuseumitesse ja kommenteerima foorumis kõiki mutreid.
Läti üritused aga on toimunud alati klassikalises headuses ja vormis, koos tantsupidude ja vennastumistega. Ja Soomes on ka vahva.
Tõnu Piibur
5116265
Postitused: 1,455
Teemad: 216
Liitus: Jun 2004
Maine:
103
Et need tülid ka ei kustu. Unicwebi ning ka teiste Eesti vanatehnikaportaalide/kodulehtede kaitseks tuleb öelda, et need seisavad ju üleval tänu mõne üksiku inimese entusiasmile. Ka mina olen Lustisõitude kohta infot jagades põrkunud sama tagasiside peale, mis oldmoped.
Lahenduse leidsin verbaalses suhtlemises. Osa infot läheb üldises infotulvas paratamatult kaduma, korraldaja teadmata ürituse reklaamimine ei ole samuti alati kõige tervitatavam - mõistan siinkohal nii dad-i heasovlikkust kui ka Levateki kui korraldaja tõrksust. Õige lahendus ürituse kajastamises saab ikkagi olla vaid koostöös - valmidus selleks peab olema traditsiooniliselt ikka kõigi osalejate poolt.
Vanatehnikasõprade üks suuremaid probleeme tundub olevat jäägitu solvumine. Ega üldjuhul keegi vabandama ja paluma ei lähe. Ja nii muutuvadki suhted kalgiks ja üleolevaks. Püüdkem rohkem rääkida ja ma tõesti loodan, et oldmoped ja unicwebi administraatorid leiavad piisavalt arukust, et üks pool teeb selle esimese sammu, et nii maikuu mopeedide kokkutulek kui ka septembris toimuvad nostalgiapäevad saavad võrdselt teiste üritustega unicwebi kalendris kajastatud.