07-05-2007, 19:51 PM
mindeioleolemas Kirjutas:Kus kandis see viimane pilt tehtud on?
Sinust väga kaugel!
Kiia külas, aga sul ei ole sellest mingitki kasu...
mindeioleolemas Kirjutas:Kus kandis see viimane pilt tehtud on?
Mister X Kirjutas:Ehk üks asjatundmatu probleem, kuid sooviks oma vajakajäämisi traktoriteaduses pisut parandada: Sillu poolt eelnevalt viidatud MTZ-50 kannab juba ninasse "sisseehitatuid" tulesid. Siiani on mul jäänud ekslik arvamus, et kõik vanad MTZ-id (kuni mudelini 50) omasid ümarat nina ja väljaspool asetsevaid esitulesid ning alles MTZ-52e puhul muutus kapott kandiliseks ning kere sisse "installeeritud" laternaid.Kandilise ninaga on küll uuemad,aga laternate kohta õelda ei oska(kuigi arvan,et uuematel on ikka tuled sisse ehitatud)
Siit ka küsimus: kas kandilise ninaga ja sisemiste tuledega MTZ-50ed on tehase hilisem, moderniseeritud väljalase?
Mister X Kirjutas:Sorry, traktorikauge inimesena tõstsin liiga enneaegselt kära. Eelnevalt Sillu poolt postitatud materjale lugedes sain teada, et nii MTZ-50 kui ka MTZ-50 on esinenud mõlemas variandis: ümara ja kandlise ninaga: viimased lihtsalt hilisem variant.
Aga et ma asjas ikka väga võhik olen, selgus alles nüüd, kui siiani minu poolt täisti ise mudeliteks peetud 50-52 ja 80-82 erinevad üksteisest hoopis taga- ning esisilla veo poolest. Imestama paneb küll, et miks oli vaja üheaegselt toota totaalselt erineva inseneritehnoloogia traktoreid... aga ju see siis millegipoolest eesmärki ikka täitis.
kris85 Kirjutas:Tervitus! Viskasin sellele pikale teemale pilgu peale ja seda nüüd kui olen hakanud remontima MTZ-5M. [...] Ajapikku üritan siia pilte ja edusamme kirja panna!Palju edu taastamisel, jään huviga pilte ning märkmeid taastamistööde käigust ootama