Postitused: 46
Teemad: 12
Liitus: Feb 2007
Maine:
0
Tere,olen kuulnud et kui kolvirõngaid osta siis tasuks vaadata lukupilu vms.Et kuidas seda vaadata ja palju see olema peaks?
Postitused: 32
Teemad: 7
Liitus: Oct 2006
Maine:
0
Võtad silindri poodi kaasa paned kolvirõngad silindrisse ja mõõdad kaliibriga ära. Sõltuvalt mootorist on lukupilu erinev. Tavaliselt 0.1-0.4 mm.
Maine:
0
Kas lukupilu on see vahe mis jääb kolvirõngaste haarade vahele?
Postitused: 1,362
Teemad: 116
Liitus: Nov 2003
Maine:
6
1mm on kohe raudselt liiga suur!
Samas tahaks väga teada, et kas mõõtsid ikkagi lehtkaliibriga, mitte ei hinnanud silma järgi - silm on sellises kohas väga petlik.
Mopeedi/võrri kolvirngastega, kolbidega ja silindritega lood nii, et sõltuvalt valmistajast on nende tolerantsid väga seinast seina ja need tihti väga kõikuva mõõduga. Ostes tuleb osta konkreetselt nii, et silinder on kaasas ja proovid.
Samas korralike eksemplaride puhul on neid saada ka suuremaid - lisaks 38mm tehasemõõdule ka +0,25 ja +0,4 remotmõõtudes. Suurema rõnga puhul saab pilu sobivaks viilida.
Maine:
0
Mul on plaanis osta uus silinder,kolb ja rõngad peale.Et tahaksin üle kõik kontrollida kas saan korralikud.Et siis peaksin vaatama lukupilu jah?Kas midagi veel?
Postitused: 686
Teemad: 87
Liitus: Mar 2006
Maine:
6
http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=...id=2159150
Kui sa juba raha kulutama hakkad, usu, see 190 EEK läheb täie ette.
Lähedal asuvat tuld on kaugemal asuva veega raske kustutada...
Postitused: 820
Teemad: 42
Liitus: Jun 2006
Maine:
5
To Valdo:Kirjas küll kuskil pole aga teemaalgatajal on mure mopeediga ja sellel pole umbsilinder.
Postitused: 323
Teemad: 33
Liitus: Jun 2007
Maine:
7
Uuematel võrridel (D8, vist D6 kah) ei ole samuti umbsilindrit nähtud.
Maine:
0
Nii nüüd on plaanis tellida Tallinnast Kloostrimetsa motopoest endale uus silinder,kolb,rõngad,sõrm,lukud ja tihendid.Et oleks küsimus neile kellel on kokkupuuteid selle poega.Kas ma saan õiges mõõdus kolvirõngad kaasa või annavad nad lambist ilma proovimata(küsin sest olen korra juba petta saanud).
Postitused: 553
Teemad: 13
Liitus: Apr 2005
Maine:
3
28-10-2007, 15:25 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 28-10-2007, 15:30 PM ja muutjaks oli
künnimees.)
Kolvirõngad on mõnikord kitsama lukupiluga kui vaja. Selleks, et neid kasutada, tuleb lukupilu õigeks lihvida, näiteks muukviiliga. Deltal kontrollitakse lukupilu, lükates rõnga sirgelt (näiteks kolvi abil) silindri ülemisse osasse, 1cm kaugusele hülsi ülemisest äärest. Peale õige pilu laiuse (uuel rõngal 0,1???...0,3 mm), tuleb jälgida, et ka tihvtile ruumi jääks. Selleks on rõnga kummaski otsas väljalõiked, mis pilu kahandamisel võivad kitsaks jääda. Samuti peab rõngas olema õige paksusega, st. istuma soones vabalt, vist 0,1 mm lõtkuga. Rõnga paksus üldjuhul täiendavat sobitamist ei vaja.