Postitused: 14
Teemad: 2
Liitus: Jan 2008
Maine:
0
tere! võtsin selle teema ülesse,sest tahaks rääkida ja jagada kogemust töötamisel nii vanade kui ka uuemat tüüpi laadurite peal.mind just huvitab,et kuidas on nende peal töötada,mugavuse poolest,kopa mahu poolest ja töötamine erinevate agregaatidega mis on kopa asemele ette pandud.ise nagu olen töötanud erinevate Komatsude peal(wa 600,wa 500,wa 480-olen ainult sõitnud),JCB 456,456e, siis veel Valtra ja nüüd mu viimane laadur mille peal töötan praegugi Volvo l110e. kirjutage kõigest huvitavast mida olete näind ja kogend ise laadurite peal töötades.....
Artur
Postitused: 60
Teemad: 3
Liitus: Jul 2007
Maine:
1
Olen tõstnud silorulle John Deere 6800 peale paigaldatud frontaaliga, millel on kopa asemel "kallistajad". Teist sarnast frontaali polegi kohanud, igatahes on tal suurelt "Robust" peale kirjutatud.
Üldiselt on väga mugav kasutada, kuna kõik funktsioonid ühe joysticku all. Manöövreid on ka mugav sooritada, kuna liikumissuunda saab revers kangiga kasvõi hoo pealt muuta. Revers muudab masina ka mitmekülgsemaks: osavamad mehed veavad 2-3 rulli korraga. Asi käib nii, et laotakse rullid üksteise otsa ja siis kallutatakse seda kuhja veits traktori poole. Ülemised rullid kukuvad frontaali raami vahele, alumine on "kallistajate" haarade vahel. Reversi tähtsus seisneb selles, et 2-3 rulli varjavad vaate ettepoole täielikult ja nii käib enamik sõidust tagurpidi nii umbes 40 km/h.
Postitused: 112
Liitus: Jan 2007
Maine:
1
Vot seda rullivedu tahaks kohe ise näha,3rulli=3tonni traktoril nina peal ja kiirus 40 km/h sedagi tagurpidi???
Lõtk ei ole loks!
Postitused: 1,295
Teemad: 50
Liitus: Nov 2006
Maine:
17
Silorull võib olenevalt pressist ja rulli pandud materjalist kaaluda isegi üle tonni. Endal õnnestunud mõne aasta eest saavutada 8rulli kaaluks koormas 9800kg. Kui ikka märg ristik rulli kerida,siis... Aga tavapärasem on rulli kaal vahemikus 800-1100kg. Ise neid vedanud omal ajal nii et küll sai... Aga tehakse ka väiksemaid kandilisi silo "palle". Need tunduvad kergemad (ise pole nendega üle kaalu sõita saanud). Aga neid ei nimetata ka rullideks!
Postitused: 500
Teemad: 1
Liitus: Nov 2003
Maine:
3
Nojah, olen oma silmaga näinud MTZ-82 mille esisillatala oli rullivedamisest looka vajunud ja see tala ei ole just nõrkade killast.
Maine:
1
Praegu tegelt pikemalt järgi mõeldes, mõistan et olen vist liialdanud. Pilti vaadates ei mõistagi, kuhu see kolmas rull mahtuda võiks. Aga kaks rulli korraga on täiesti rutiin, sest ajanappus on tihtipeale väga suur. Ise olen ainult üht rulli korraga vedanud, ei ole veel eriti kogenud traktorist.
Maine:
1
OK, tunnistan ülesse, 3 rulli jutt on liialdatud, olen veel noor ja loll, ning tuleb ette.
"Ülemus" on äi ja tema on tavaliselt roolis, kui 2 rulli peal on. Silorull kaalub umbes 700kg, nii et masinal ei ole eriti hullu midagi. Mitme rulli korraga vedu on tingitud lihtsalt ajanappusest. Kaugelt põllult lauda juurde toome muidugi käruga (21 kärus + 1 raskuseks harude vahel). Aga kui on vaja kasvõi 500m kaugusele söötmiseks mitu rulli viia, siis tihtipeale lihtsalt ei jätku aega topeltsõitudeks.