Postitused: 19
Teemad: 4
Liitus: Nov 2004
Maine:
0
Tere! Sattusin huvitavale videole.Tuletab meelde lammaste vedu laiule ja tagasi. Mitu bellarussi on ära uputatud (kabiin jäi küll välja).Trüki sisse (forvarder in estonia )ja peaks tulema.Kes oskab,las paneb link ülesse.Küsimused:mis marki masin videol on? kas on töesti vaja siukestest kohtadest metsa kätte saada?
Postitused: 222
Teemad: 24
Liitus: Apr 2006
Maine:
1
Iseenesest robustne, räige ja mõttettu looduse vägistamine
Postitused: 112
Teemad: 3
Liitus: Jan 2007
Maine:
1
Oleks tore vaadata kuidas need "roomavad"!http://www.tractors.com.by/mtw/srs4rest.htm
Postitused: 52
Teemad: 7
Liitus: Apr 2008
Maine:
0
Mina ei saa sammuti aru!?
Ok, kui pole enda mets, aga enda metsa ma ikka nii ei lõhuks... Miks peab kasutama pehmetes kohtades raskeid masinaid. Mina tulin toime saksa ðassiiga, 150 rattad , E rattad... kaks täispikka puud korraga vedas vintsiga läbi soo!? Puude alla ma ei mõtle hernekeppe vaid palke...
No miks ma peaks endale sinna bellarussiga jõge kujundama???
Postitused: 183
Teemad: 2
Liitus: Nov 2007
Maine:
0
Mul onu pidevalt ka unistab hobusest aga ma arvan, et loomaga peab ikka tegelema ka. Traktoriga on ikka lihtsam paned käima, kui muidugi läheb ja okey,anna minna. Muidugi mul on silmeees see, kui hobune oli rinnuni sees ja pidime ta vaesekese rihmadega välja kiskuma. Kolmekesi oli jube raske, lisaks pidime palgid 2tk ka välja tirima. Kõik see toimus kusjuures talvel ja 10 a tagasi. Raba tahab ikka korralikku talve. Kui lumi peal ja enne pole külma saanud ei tee midagi.Aga nüüd 16-ga ajan ikka päris korralikult asju metsas ajada, kus teised ainult sumpavad.
Postitused: 2,133
Teemad: 74
Liitus: Jan 2004
Maine:
14
Oleks siis vaid rööpad, ainult kuradi laga jääb järgi.
Esimest korda nägin nisukest asja millalgi 1988-1990. Sai lageraie müüdud rootslasile. Kujutasime ette, et välismaa värk ja vägevad masinad ning läänelik töökultuur.... Sittagi, hiljem langile sattudes oli "kultuuri(tuse)úokk päris kõva. Ilge fekaal, mis maha oli jäänud. Ümberkaudne küla oleks vist täies koosseisus võinud säält veel talvekütte kokku korjata. Paljud õnneks korjasid ka, sellest metskond raha ei küsind. Rohkem nonde svedudega asju ei aetud kah.
loll on loll olla.
Postitused: 52
Teemad: 7
Liitus: Apr 2008
Maine:
0
Ma pole siiani veel ühtki puud okstega koju vedanud, laasin ikka ära ennam, oksad pärast eraldi kärru...
Postitused: 183
Teemad: 2
Liitus: Nov 2007
Maine:
0
Nende okstega on ja selline väärk, et kõik jäetakse metsa, no nii 95 %. Vanaisa käskis mul alati kõik oksad ära põletada, midagi reostama ei jäänud, aga mina olen nagu vist paremat teed mööda läinud, et põletan min 3 cm oksad kõik pliidi all ära, kuigi, jah nende okstega jändamine on hirmus jama, aga lõpptulemus on hea. Muideks elan linnas ja toitu teen alati pliidil, kuna elektri ja gaasi kulutust ei pea mõistlikuks. Alati maal käies võtan käru taha ja toon oksad ka ära, kütuse kulu ehk 1 liiter tuleb juurde, aga elus tuli on omaette ka teema. Tuba soe ja söök ka, kuigi, jah suvel suure kuumusega nati jama, aga seda ka max paar nädalat.