Soov leida materjali millega teha garaazipõrand

Äkki kellegil vedeleb  mingeid kivi/betoonplaate millega saaks põranda teha.

Maakohas praegu muld + peal liiv. Võiks midagi siledamat ja jäävamat olla. Pinda pole ka teab mis palju.

Ise pole eriline seguga mässaja  ,et piisavalt sirge jääks. Ideaalne oleks kui piirkond oleks Haapsalu lähedal aga sobib Talinn - Haapsalu piirkond.

XXX

edit: Unise peaga tulid mõned vead sisse Smile

M: Skoda Felicia 1995 osadena.
Vasta

Kui on soov oma uunikume maa sees tuleva niiskuse eest hoida, soovitan kivipõrandatest ja vaklatud põrandatest hoiduda. Mina olen talitanud järgmiselt:

1. Pinnase pealmine osa (huumuserikas muld) ära.

2. Mitmekordne kile kui niiskustõke alla.

3. 10-15 cm liiva- või kruusakiht kilele peale.

4. Suured kivid, plokid vms põrandataladele tugustuseks.

5. Põrandatalad ca 60 cm tagant - sobivad nii plangud, prussid kui ka ühest küljest sirgeks aetud ümarmaterjal (nt peenpalk). Kruusast/liivast ca 10 cm kõrgemale.

6. Kahetolline laud (sõiduauto korral pooleteise tolline ja tihetalastiku korral hädakorral isegi tolline) laud peale.

Jääb kuiv ja vanatehnika jaoks sõbralik.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9,  oleme septembris avatud L,P 11-18
Vasta

... lihtsalt turgatas pähe - põhimõtteliselt võib ju ka õhukest peno rullida põrandale (laminaat parketi alla käiv penovaip). Sellest ei tule ka niiskus läbi ning vaip peegeldab soojust tagasi. Aga siis peab vast kogu ruum olema täiesti penoga kaetud, muidu imbub maa seest niiskus ikka ruumi.
Vasta

kavalpea Kirjutas:... lihtsalt turgatas pähe - põhimõtteliselt võib ju ka õhukest peno rullida põrandale (laminaat parketi alla käiv penovaip).

Teeksime siiski nii, et räägime siin teemas asjalikku juttu, st vahetame oma TEHTU kogemusi ja arutleme mõistlike ning praktikas teostatavate mõistlike variantide üle. Utoopilised ideed jätaks seekord kõrvale Smile

Valdo

Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Vasta

Ma täpsustan hoonet lähemalt - tegu siis põhimõtteliselt kuuriga. Päris läbi ei näe aga usun kindlasti tuul puhul jõudsalt läbi. Osaliselt on kasutatud juba killustikku, kus UAZik puhkab. Plaan töölauad üles seada aga liiva peal veidi niru seda teha.

Tänud telefonivihjele ka, lähen uurin Smile

Vasta

mina isiklikult paneks sellist kombinatsiooni - 2 kordne kile + liiv+graniitkillustik
kõik tihendada.
lihtne ja tõhus.

Dodge WC52 1943;   Buick Century Riviera 2D 1955; Volga M21i 1960;   Cadillac Fleetwood Brougham 1967; Jensen Interceptor MK1 1967,  Rover P5B Saloon 1973;   Mercedes 280S W116 1977, Volga GAZ-24 V6 Konela 1976

Autod ja blogi.
Vasta

denis23 Kirjutas:mina isiklikult paneks sellist kombinatsiooni - 2 kordne kile + liiv+graniitkillustik
kõik tihendada.
lihtne ja tõhus.

Täiesti kõlbulik variant (olen minagi mõnes hoones niiviisi ehitanud), tahan ainult kolmes pisiasjas täiendada/kommenteerida.

1) Ka paekivikillustik on sellises paigas sama hea, kui raudkivikillustik. Seejuures palju odavam, sest üks on kohalik, teine aga importmaterjal.

2) Kilekiht võiks igaks juhuks olla kolmekordne. Väike varu ei tee paha.

3) Kui hiljem on soov betoonpõrandat teha, on selline killustikualus selleks ülisobiv.

Valdo

Vasta

valdo Kirjutas:Kui on soov oma uunikume maa sees tuleva niiskuse eest hoida, soovitan kivipõrandatest ja valatud põrandatest hoiduda.
Hmm... Ma olen küll peaaegu vastava eriala üliõpilane, aga sinna vist pole veel jõudnud... Ma saan valdo sellest lausest aru nii, et kivi- ja betoonpõrand hakkab niiskust koguma, või mis? Või on tal veel mingeid miinuseid peale võrdlemisi tülika valmistamisprotsessi?
Vasta

valdo Kirjutas:[quote=denis23]
mina isiklikult paneks sellist kombinatsiooni - 2 kordne kile +

Kile ei pea niiskusele vastu ja mädaneb pinnases üsna ruttu ära, kõige parem on alla panna see uut tüüpi armatuuriga paks ruberoid.
Vasta

Seda kile mädanemise lugu oli plaan juba eile mainida aga aega nappis. Kõigepealt peaks vist ikka labidaga pinnaseuuringuid tegema kui just juba ennist seda ei tea mis ees ootab. Äkki on alla poole meetri juba liiv vastas? On kavandatav põrand lohus või künkal, veesooned? Korralikult ümbert ära dreenida, liiv killustik ja tuulutus. Asjad hakkavad ikka mädanema niiskuse käes, mitte betoonpõranda pärast.
Lp. Valdo, kuidas olete lahendanud selle et talvel lumi põranda alla ei tuiska aga samas oleks tuulutus olemas?
Vasta

Kurat küll Smile ,
mõtlesin ,et mis seal ikka see tegemine oleks aga kui nii keeruline siis paneb küll kukalt sügama.

Ilmselt kaevan natuke liivapinda ära, lükkan kile all, liiv peale ja siis plaadid. Ega ma highend garaazi/kuuri ei tee.

Vasta

jurkman Kirjutas:
valdo Kirjutas:[quote=denis23]
mina isiklikult paneks sellist kombinatsiooni - 2 kordne kile +

Kile ei pea niiskusele vastu ja mädaneb pinnases üsna ruttu ära, kõige parem on alla panna see uut tüüpi armatuuriga paks ruberoid.
tõepoolest, kilesid on mitmesuguseid ja mine võta kinni milline see pinnases kauem vastu peab. Kui raha veidi napib, aga on rohkem aega, siis võiks nuuskida paneelelamute vahelisi prügilasusid. Sinna heidetakse vahel põrandalt üles võetud veneaegset kummilinoleumi. On koleda väljanägemisega, aga pinnases ei idane ega mädane. Vahel liigub veneaegsete varudena omal ajal Eestis toodetud hüdrobutüüli. See on ca 1,5 m lai lausriidel kautshukikangas. Kardab päikesevalgust aga maasees peab kaua vastu.

Huvitun GAZ 12 ZIM-i varuosadest ning selle sõidukiga seotud kirjandusest, dokumentidest ja mälestustest.
Vasta

Kui pindala suur ei ole, saab ju alt üles kihte lugedes: liiv,põranda-e. tugevdatud peno( styrox), soovi korral kile kiht ja peale killustik (fraktsioon ei ole vist mõtekas kõige jämedam panna, piisavalt peene et vesi ära imbuks ja M5 mutter leitav oleks).
Vasta

Kile asemel annaks kasutada ka ntks remondil ülejäävat vana linoleumi. PVC maa sees vist ei hävine üldse. Vbolla prooviks tambitud liivale ka peale poole 3 kordne kiht, ilus ei ole aga liivapinnast peaks parem olema.

You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Vasta

Seda "probleemi" tuleks vast vaadelda vähe suuremas plaanis. Pole just eriti mõttekas ehitada mingile sarale ägedat põrandat kui varblane sirgelt läbi sealt lendab. Põrand põrandaks, aga töölauda sellisesse kohta nii ehk naa pole mõtet viia ma leian, isegi siis, kui on kindel põrand, millele toda asetada - kui seinad tuult ja välist niiskust ei pea, idaneb-mädaneb iga puust ja rauast laud seal varsti ära koos töövahenditega. Nagunii laseb katus ka veel siit-sealt läbi jne. Kui kuur jääb kuuriks, siis pole sinna küll peale killustiku või tänavakivide rohkemat vaja. Kui aga on plaanis tööruum sellest teha, siis tuleks vast üleüldiselt ümberehitus ette võtta (seinad, lagi jne) ja siis tasuks ka põrand juba korralik teha.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne