03-02-2009, 23:29 PM
Ostsin siis paar aastat tagasi Trendimpordist TMS 110ccm neljataktilise krossika. Alguses kõik kena ja tore, aga siis hakkas mootor justkui vahele jätma. Ajapikku läks viga hullemaks, kuni ei läinud enam vändast käima. Lükates veel kuidagi sai, kuid seegi võimalus kadus. Nüüd kui masin on mingi aasta seisnud tekkis huvi korda tegemise vastu. Olen juba mingi nädala jamanud ja mõistus on täitsa otsas juba. Nimelt alguses arvasin et viga paigast läinud klappides. Üritasin siis õpetuste järgi( hooratta T märk mootori sälguga kohakuti ja siis sisselaskeklapi vahe 0.05 mm ja väljalase 0.1mm) klappe paika reguleerida aga asi on selles, et kui ma nad paika saan, vahepeal vänta annan mõned korrad ja uuesti vaatan siis nad justkui ei ole enam paigas, kuigi sai kõvasti kinni keeratud jne. Kui paika ära saan siis vänta andes alguses lubab, aga ainult siis kui õhuklapp on pooleldi lahti ja poole gaasiga. Kui teen õhuklappi täiesti lahti, siis ei luba veits aega ja siis lööb teravaid pauke, kui kinni panen siis ei paugu vaid lubab aga käima ei lähe.Puhastasin karbussi läbi ja ostsin uue küünla aga ikkagi sama teema. Äkki oleks kellelgi mõni idee milles viga võib olla? Mul tekkis omal selline idee, et kas viga ei või olla selles CDI kontrolleris või mis see on, kuna ei tea täpselt antud eseme tööpõhimõtet... Ette tänades.