Postitused: 762
Teemad: 42
Liitus: Jun 2005
Maine:
8
Küsimus ajendatud sellest,et minu 1973 aastal tehasest väljunud ja 1975 aastal arvele võetud moskvitsil on sees 1976 aasta turvavööd. Seega lisatud on nad omaniku poolt ise, aga miks? Kas turvalisuse eesmärgil,või oli selleks mõni nõue?
Postitused: 4,465
Teemad: 35
Liitus: Sep 2009
Maine:
51
16-05-2010, 21:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 16-05-2010, 21:23 PM ja muutjaks oli
aavu.)
(16-05-2010, 20:29 PM)janek555 Kirjutas: Küsimus ajendatud sellest,et minu 1973 aastal tehasest väljunud ja 1975 aastal arvele võetud moskvitsil on sees 1976 aasta turvavööd. Seega lisatud on nad omaniku poolt ise, aga miks? Kas turvalisuse eesmärgil,või oli selleks mõni nõue?
Kõigile autodele, millel puudusid keermestatud augud turvavöö paigalduseks, ei kehtinud nõue turvavöö kohta. Ilmselt siiani. Osale tehases aukudega väljastatud autodele sai kaubandusest juurde osta puuduvad vööd. Mingist kuupäevast muutusid need kohustuslikuks.
Huvitav, kus sai vene ajal auto kaks aastat ilma arvelevõtmata varjul olla? Nende järgi olid ju järjekorrad.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 762
Teemad: 42
Liitus: Jun 2005
Maine:
8
Tagumisi mul ei olegi, jutt käib esimestest.
Postitused: 141
Teemad: 65
Liitus: Aug 2004
Maine:
0
Korra kooles masin teel.Paela polnud.Sai võetud kaks turvavõõd ja poldiga omavahel kokku.Saigi teisele sappa ja koju lohistatud.
Ei hakanud ometi väljalaske aasta järgi uusi otsima.
Kas sobib näiteks selline vastus.
Tegemist oli 70 alguse autoga.
60 lõpu autol oli turvavöö nagu tagaistmel keskmine.Käis üle kõhu ja klõpsakaga kõhupealt kokku.
Tagaistmetel polnud kummagil vööd.
Müün valget nahka paksus 1,4-1,6
http://www.wix.com/Peterx01/R35
Postitused: 770
Teemad: 61
Liitus: Oct 2008
Maine:
10
70-ndate teisel poolell oli tõenäoliselt selline nõue, et kui augud paigaldamiseks olemas, siis pidid vööd olema aga ainult ees. Mäletan seda sest sellest rääkisid uue auto saanud inimesed, ka minu vanemad ja sugulased. Kunagi hiljem muutusid tagaistme omad ka kohustuslikuks. Eks tuleks vanad liikluseeskirjad raamatukogust otsida ja lugeda, see ei tohiks keeruline olla...
Do'nt panic
Postitused: 1,167
Teemad: 87
Liitus: Jun 2008
Maine:
12
Seitsmekümnendate algul müüdi siin , kui ma ei eksi, siis Volga poe kaudu soomes mingi aja sõitnud mosse Elitasid.Neil olid peal välismaised turvatraksid ja sealt võibolla ka nii kirju pilt turvarihmade osas.
Ei oska Norma turvarihmade tootmise alguse koha pealt midagi öelda, kuid 76. a.Ladale sai veel samast Ziguli esindusest peale ostetud tavalised rihmad, ( esiistmetele ) kuid juba liikus ka inertsrulliga rihmasid, mis oli aga defitsiitne kaup veel.
Tervitab Veteran.
Postitused: 420
Teemad: 4
Liitus: Jul 2007
Maine:
0
Nii palju kui meeles toonastest aegadest, siis eesmised turvavööd olid kinnituskohtade olemasolul kohustuslikud kuigi LE klausel ütles, et kohustuslikud kui tehases paigaldatud. Tagaismete omad ei olnud kohustuslikud. Neid hakati tungivalt ülevaatustel nõudma 90-e lõpupoole. Nii tuli mitmele masinale sobiva konstruktsiooniga lääne rihmad taha aretada...
Postitused: 105
Teemad: 26
Liitus: Nov 2005
Maine:
0
Huvitav kas on kuskil ka kirjas, mis aastal muutusid turvavööd üldse autodes kohustuslikuks?