14-05-2010, 23:06 PM
Mul on üks mure kepsupuksi pärast.Kas saab keerata puksi tagasi õigesti kohasse? Aga kes teeb? Kas mingi firmas tehakse sellega?
Marty
+3725021581 ainult SMS
GAZ 69 1965a
ZAZ 968M invaauto 1987a
(15-05-2010, 13:15 PM)autorestauraator Kirjutas: Sama puksi ära küll teistkorda sisse pressi. Puks on sissepressimisega juba deformeerunud ja puksi ist ei jääks enam õige, puks võib mingil ajal hakata liikuma. Siis on pahandust rohkem! Ikka uus puks.
(16-05-2010, 22:25 PM)urmet48 Kirjutas: Kust sa selle puksi võtsid, mis valesti sees on? Samast kohast saadki uue puksi.
(16-05-2010, 23:15 PM)künnimees Kirjutas: Kas lihtsam ja odavam poleks lammutusest/poest/eBay-st uus keps osta?tegelikult isegi plokk - ilmselt oleme sellest plokist juba pilte näinud ning tõdenud, et tegemist on vanarauaga: teema Sulanud kolb ja kriimustused silindris. Mida teha?
(17-05-2010, 08:50 AM)13piisab Kirjutas:(16-05-2010, 23:15 PM)künnimees Kirjutas: Kas lihtsam ja odavam poleks lammutusest/poest/eBay-st uus keps osta?tegelikult isegi plokk - ilmselt oleme sellest plokist juba pilte näinud ning tõdenud, et tegemist on vanarauaga: teema Sulanud kolb ja kriimustused silindris. Mida teha?
(20-05-2010, 10:29 AM)vootele Kirjutas: Vaadates seda pilti, siis tundub see üsna lihtlabane detail olema...Oluline on veel teada saada puksi materjal, tavalisest "mukikakast" seda ikka teha ei kannata
Ma leiaks kusagilt treipingi ja teeks samasuguse, kuid silindrilise valmis. Siis pressiks sellisena sisse ja lihviks kepsuga koos koonusekujuliseks.
(20-05-2010, 15:20 PM)Timm Kirjutas: Nähtavasti fosforpronks, enimlevinud puksimaterjal. Kutsutakse vist ka laagripronksiks.
Poes oli latt märgitud nimega CuSn, aga sisaldab veel fosforit.
Kui mitte see, mis siis muu?
(20-05-2010, 18:48 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Päris tavaline materjal sinna kohta ikka päris ei sobi.Kepsupukside marerjal paistab selline veidi punaka tooniga,sest sinna on lisatud vaske. Pronks on ju rabeda võitu.Kukud haamriga taguma,läheb tükkideks.Vanat puksi välja lüües see nii ära ei lagune,ikka õige materjal. Mootorrattale olen teinud puksi suvalisest pronksist.Vahet pole olnud.Autole nagu ei julgeks igast materjalist teha.
(20-05-2010, 19:08 PM)Timm Kirjutas:(20-05-2010, 18:48 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Päris tavaline materjal sinna kohta ikka päris ei sobi.Kepsupukside marerjal paistab selline veidi punaka tooniga,sest sinna on lisatud vaske. Pronks on ju rabeda võitu.Kukud haamriga taguma,läheb tükkideks.Vanat puksi välja lüües see nii ära ei lagune,ikka õige materjal. Mootorrattale olen teinud puksi suvalisest pronksist.Vahet pole olnud.Autole nagu ei julgeks igast materjalist teha.
Pronks, olgu mistahes metalliga kokkusulatatud, koosnebki tinast ja vasest.
(18-05-2010, 11:23 AM)stihl Kirjutas: Kas tegu volkkari 1,9 66kw mootoriga...? (sharann = teatavasti galaxy)
Kui on, siis ma ei saa aru, miks seda puksi mingi paarikümne eeguga Forsist, suvalisest varuosapoest, kasvõi esindusest, osta ei peaks saama...?
Tekib ka küsimus, kust sa need uued kolvid said...
Edasi on juba lihtne: lased mõnel mootorikontoril selle sisse pressida. Diislil käib sihuke pauk, et nalja ei ole ja ise ma seda ei paigaldaks.
(15-05-2010, 13:15 PM)autorestauraator Kirjutas: Sama puksi ära küll teistkorda sisse pressi. Puks on sissepressimisega juba deformeerunud ja puksi ist ei jääks enam õige, puks võib mingil ajal hakata liikuma. Siis on pahandust rohkem! Ikka uus puks.