Postitused: 426
Teemad: 40
Liitus: Feb 2005
Maine:
4
Puuride teritamiseks soovitan valget käiakivi, sellega ei aja puuri otsa siniseks. Käiakivi viskamist saab ära kulutada teemantpulgaga, neid saab osta tööriistapoodidest.
Postitused: 4,465
Teemad: 35
Liitus: Sep 2009
Maine:
51
(05-03-2011, 12:48 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: (05-03-2011, 11:59 AM)MANKS Kirjutas: Käiakivi viskamist saab ära kulutada teemantpulgaga, neid saab osta tööriistapoodidest.
Jutt õige. Vaesematele meestele sobib käiakivi rihtimiseks ka vana käiakivi tükk.
Isegi kasutamiskõlbmatu klaasinoaga olen proovinud.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Postitused: 756
Teemad: 23
Liitus: Sep 2004
Maine:
13
Puuride teritamine vajab lihtsalt natuke harjutamist ja head silma. Peamine reegel, et lõiketera keskosa ikka tsentris oleks ja lõiketerad võrdse kraadi all ja käiasmisel jälgida, et lõiketera kand oleks ikka tiba tera servast madalam. See tekib juba vilunud teritajal juba eelnevais postitustes kirjeldatud salapärases käenõksus teritamise ajal. Siis puur lõikab hästi. Puurid nürituvad kiiresti näiteks, kui suure läbimõõduga puuril on suur pöörlemiskiirus, liialt nõrk surve puuri poolt puuritavale pinnale, jahutamiseta puurimine.
Vene puurid on reeglina väga kvaliteetsed.
Pehmed puurid on puidupuurid ja need metallile ei sobi
Postitused: 5,111
Teemad: 212
Liitus: Mar 2005
Maine:
167
Oi jah, ikka teritate.....andke tuld.....Hea oleks veel Talveralli tagajärgdega ühildada see teema...
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Maine:
38
keeruline neh, ja abinõu lahendus veidi poolikuks ka jäänd.
a üldiselt ärge kartke teritamist, see pole raketiteadus.
puur näppu ja proovima.
ja eespool küsitud tsentri paikajäämist ei tasu ka väga peljata. nö. tava mõõdus puuride juures pole see teemaks kui üks pool teisest karvavõrra pikem jääb. tõsiste ja täpsete peenmehhaanika rakenduste juures nagunii tehakse vajalikud mulgud nagunii veidi teise tehnoloogiaga.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Maine:
38
eee, nüüd olen mina vist millestki väga valesti aru saanud. abinõu on ju igati tore, aga oma lolli peaga paneks asja küll peegelpildis püsti. minu võhikliku arusaamise järgi peaks ikka lõikepinnale vastu lihvima.
parandage mind, kui ma eksin.
Postitused: 1,588
Teemad: 20
Liitus: Jul 2008
Maine:
28
(24-09-2012, 12:59 PM)diesel Kirjutas: eee, nüüd olen mina vist millestki väga valesti aru saanud. abinõu on ju igati tore, aga oma lolli peaga paneks asja küll peegelpildis püsti. minu võhikliku arusaamise järgi peaks ikka lõikepinnale vastu lihvima.
parandage mind, kui ma eksin.
Ei ole. Kõik teritamised tehakse niiöelda vastu karva, eht vastu lõikkeserva. Vastasel juhul hakkab materjal kaasa venima ja jääb selline lipendav serv. Metalli puhul polegi väga suureks takistuseks, kui jõudu piisavalt, siis aga surud ja kulubki ära. Puidu puhul on asi aga täitsa p....s, sedasi teritatud puur või mis iganes lõikeriist ei lõika.
Kes oskab, see teeb - kes ei oska, see õpetab!
Postitused: 28
Teemad: 49
Liitus: Sep 2004
Maine:
0
jep, veidi jääb kidasi peale teritamist lõikeservale aga kuna töötan valdavalt alumintsi/ terasega siis ei ole probleem.
Postitused: 1,588
Teemad: 20
Liitus: Jul 2008
Maine:
28
(25-09-2012, 16:46 PM)tafcka Kirjutas: jep, veidi jääb kidasi peale teritamist lõikeservale aga kuna töötan valdavalt alumintsi/ terasega siis ei ole probleem.
Veel hullem ju, seda paremini jääb alumiinium puuri külge kinni, mina jätaks teritamata, pole vahet, kuidas läbi pressida. Peale kauba saab ilusad kõrged servad avale.
Terita parem ilma rakiseta, lihtsalt käe vahel. Pole hullu, kui puuri tsenter natuke viltu läheb, sest sedasi vägistades ei tasu ka täpsusest rääkida.
Kes oskab, see teeb - kes ei oska, see õpetab!