Postitused: 82
Teemad: 8
Liitus: Oct 2012
Maine:
0
Tere
Kas kellelgi on head ideed kuidas elektriliselt lülituse näol registreerida traktori pöörete langemist alla mingi piiri?
Flint kaubanduse kodulehel kolades jäi silma mingi kombaini pöörete andur/regulaator vms, mõtlesin et äkki annaks seda mingil moel ära kasutada, aga puudub ettekujutus mida see konkreetne andur üldse teeb. Kui keegi teab, võib teada anda.
Postitused: 725
Teemad: 11
Liitus: Feb 2007
Maine:
11
Oleneb traktorist.
Vene masinate puhul on paljudel peal selline generaator, mil mähiste otsad välja toodud. Sealt saab mootori pööretest sõltuva vahelduvpinge. Sellest impulsi tegemine miski lugeja tarvis on nö. "delo tehniki".
Kiuslik kaabakas.
Postitused: 4,512
Teemad: 37
Liitus: Sep 2009
Maine:
55
(07-03-2013, 15:04 PM)Üllar Kirjutas: Tere
Kas kellelgi on head ideed kuidas elektriliselt lülituse näol registreerida traktori pöörete langemist alla mingi piiri?
Ikarusel mägipidur käib läbi tahhomeetri ja piduripedaali. Kusagil 1000 peal lahutab ära mägipiduri.
Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу.
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Maine:
0
Ma küll bussidega kursis ei ole, aga sellel Ikarusel peaks tahhokas ilmselt elektriga olema?
Tundub huvitav.
Postitused: 4,781
Teemad: 70
Liitus: Aug 2009
Maine:
24
Eletri pealt jah ikarusel,mul praegu veel alles ikaruse tahhokast tehtud voltmeeter.
Maine:
0
Siit edasi arendades peaks veoautodel ka sarnane vigur peal olema.
Maine:
0
See arvutus peaks lihtne olema, et õige sagedus leida. Loogika ütleb, et kui genekas on nt 12 mähist, siis ühe faasi jaoks jääb 4 mähist, mille siinuspinge üks poolperiood läheks siis sinna sisendisse ühe pöörde jooksul neli korda. Korrutades või jagades rihmarataste ülekandearvuga läbi võib kuidagi ka sageduse leida. Põhimõtteliselt see magnetic pickup on ka natuke nagu generaator, aga seda kui suurt pinget see annab, ei oska ise küll arvata.
Selle lk 10 skeemi peal ei saa aru, mis eesmärk sisendis oleval tähistuseta kondekal on, tulenevalt sellest, et ega isegi elektroonika vallas mingi ekspert pole.
Aga tänud, õpetustest on palju abi.
Postitused: 1,196
Teemad: 24
Liitus: Aug 2011
Maine:
28
14-03-2013, 11:31 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-03-2013, 12:26 PM ja muutjaks oli
Wiki432.)
(13-03-2013, 23:26 PM)Jesper Kirjutas: Ainuke asi mida ma oskan ära märkida on asjaolu, et vähemalt autodel enamasti genekas käib aeglasemalt ringi kui vänt, seda vahet peab ka arvestama.
Väntvõlli otsa ehitatud generaatorid (näit. mootorrattal) pöörlevad sama kiiresti, kui mootor. Kõigi ülejäänud mootorite ajaloost ei tule mul ühtegi meelde, millel generaator mootorist aeglasemalt pöörleks. Kõigil oleks justkui kiirendav ülekanne.
Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.
Postitused: 3,223
Teemad: 71
Liitus: Sep 2002
Maine:
66
Noh, jutu mõte oli siiski loodetavasti arusaadav.
Maine:
0
Liiga vara kilkasin. Minu aparaadil on viiefaasiline viisnurklülitusega generaator peal. Selle faasi sagedust võib vist küll otsese mõõtmise teel hinnata, teoreetilised teadmised sellise lülituse kohta on puudulikud.
Muidugi saab alati mingi kolmefaasilise auto generaatori panna, spetsiaalselt selleks otstarbeks, mis plaanis.
Postitused: 1,196
Teemad: 24
Liitus: Aug 2011
Maine:
28
Pildil on ühefaasiline generaator.
Tarkus ei tule alati aastatega, mõnikord tulevad aastad üksi ka.
Maine:
0
Eks võibolla targem oleks jah see eraldi andur panna. Mu enda riiulis küll hetkel pole seda, aga kellegi riiulist ikka leiab. Esialgu ma natuke pelgasin seda, kuna selle tööpõhimõte jäi natuke arusaamatuks, aga nagu ma aru olen saanud, siis anduri tööpõhimõte peaks umbes sama olema, nagu mu hetkel kasutataval generaatoril s.t. püsimagnet ergutab seda mööduvat rauajuppi, milleks ma anduri puhul mõtlesin, et panen kaks polti pingutusrulli külge ja siis hakatakse neid poldipäid ergutama.
Maine:
0
18-03-2013, 23:54 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 19-03-2013, 10:23 AM ja muutjaks oli
Üllar.)
Võibolla üks asi, mis natuke häirib on see, et VR-anduri pinge on suht kontrollimatu ja tahab mingeid stabiliseerimis- vms süsteeme. Kes teab, äkki liialdan ka, need pöörded ei lähe vist nii suurekski, et mitmesajavoldist pinget anduris aretada.
Samas ajaks vb asja ära ka selline vigur, et vahetan geneka kolmefaasilise vastu ja enne dioode panen ühele faasile antennijuhtme külge, arvestades et tähtis on pöörete suurusjärk, mitte peenhäälestus.
Skeem ise muidugi jälle pakub seda andurit. Raske on otsustada.