Nii et ei olegi siis kütusepaak vaid hoopis kontsertraati mahuti. Kas see vedelik läks peenestustrummlise või läks siis hekslitorusse. Või kuidagi teistmoodi. Sõnastus sai veidi kehva.
Kui ma neid pilte vaatasin siis oli konsertraadi mahutid põhiliselt E 280 del. Kas neid leidus ka E 281 C. Või lõpetati see happe paneks sel ajaks kui hakkasid tulema E 281 C d.
(Seda postitust muudeti viimati: 26-02-2013, 22:01 PM ja muutjaks oli Daff.)
Konservandi pihustamiseks oli erinevaid meetodeid. Meite kolhoosis pihustati seda Viherhapet, ehk konservanti juba purustatud massi sisse väljaheitetorus.
Konservant ikke ja lõhnas sipelghappe järele. Ei seda kannatand mujale lasta kui väljavisketorru. Kui juhtus kaar umbe minema, siis lepamalgaga udimisel kannatas vaid pealttuult olla.
Ei tea mis E tegema hakkab kui väljaviske toru umbe läheb Ei olegi kuulnud sellist asja et kuskil oleks nii juhtunud. Eks Nõuka ajal ikka neid juhtus siis.
(Seda postitust muudeti viimati: 01-03-2013, 22:57 PM ja muutjaks oli pen.skar.)
Kui muruniitja moodi jorin kadus- kähku lint seisma. Muidu pakkis trumli ka kinni ja rihm suitsemas. Malgaga sudida. Kui ei aidanud, siis mootor seisma, torni ümaral luugil polt eest ja tuli kõik tühjaks pilduda. Juhtus vihmase ilmaga, nii kord nädalas.
(Seda postitust muudeti viimati: 07-04-2013, 23:29 PM ja muutjaks oli inari98.)
kunagi sai ka ise oma talus silo tehtud ja hekselmasinaks oli e-281C. too tegi küll päris korraliku tööd. ära vedasime massi t-150k-ga millel oli pim-40 haakes
(21-02-2013, 18:44 PM)deeremees Kirjutas: Natuke vanemat ka siia sekka. Põllumajandustööd Aravete kolhoosis. Paide rajoon 1983. Pildil siis näha E280, mtz 52 vanem versioon ja tagaplaanil mtz 82 tundub olevat ka vanemat tüüpi kapotiga. Mille jaoks need kollased kolmnurgad traktori kabiinil. Sellel pildil ka on mtz 52. Meil farmi juures oleval T 150 K on ka samasugune asi.
Seda ei tea kas mootor sellel hõre ei ole. Ega hõreda mootoriga E 281 käima minna ei taha. Olen seda ise pealt näinud. Isa kunagi käivitas E 281 päris tükk aega jändasime enne kui käima saime. Tundub et neid ikka müüakse Eestis veel. Ja mõni ka ikka ostab oma tallu väiketootmisesse. Kulub sinna hästi ära. Meil farmi omad müüakse maha. Lätlased käisid vaatamas ja viivad mõlemad minema. Olid öelnud, et head masinad. Mitu aastat tagasi viisd ka E 302 ära. Muidu jah mulle need masinad väga meeldivad. Võiks nende aeg tagasi tulla, aga seda vist ei juhtu kunagi Olen ise ka selle masina rooli keeranud.
(Seda postitust muudeti viimati: 21-06-2013, 16:58 PM ja muutjaks oli deeremees.)
Täitsa korralik masin jah. Olen ise ka seda müügikuulutust internetis näinud. Tundub olevat sama väljalaske aastaga nagu meil farmis olev isend.
(eelmistel minu postitatud piltidel heleroheline isend).
Mind huvitaks selline asi, et mis väljalaske aasta arvuga on see E 281C. Eile sai ta juures uuritud puuritud aga tal pole birka enam loetav. Mis aastatel oli sellise värvikombinatsiooniga E-d tootmises. Ja huvitaks veel E kabiini mõõtmed ehk keegi oskab öelda. Muidu peab ise mõõtma hakama.