nime panek

mure siis selline ,et on sündimas poiss.Aga pole ilusat nime
pakkuge ilusaid nimesid.Smile
Vasta

Häid nimesid on mul kohe mitu.Cool

Aga kõigepealt vaataks õunad üle!Big Grin

Kiuslik kaabakas. Big Grin
Vasta

Joosep, Karl, Juhan, Joonas, Kristjan, Madis, Mati, Taavo, Tiit, Peep, Peeter, Kuido, Valter, Tarmo, Toivo, ...

hp
Vasta

(22-06-2013, 14:46 PM)kiiresti2 Kirjutas:  mure siis selline ,et on sündimas poiss.Aga pole ilusat nime

Vaata pojale pärast sündimist otsa ja nimi tuleb iseenesest. Ja vaata, et "R"-täht nimes on, igas õiges mehenimes peab see täht sees olema! Big Grin

Turvaline sõidukite hoiustamine www.hoiupark.ee
Vasta

(22-06-2013, 16:57 PM)Rimsi Kirjutas:  Ja vaata, et "R"-täht nimes on, igas õiges mehenimes peab see täht sees olema! Big Grin

Parim valik on 4-täheline, pikemaid hakatakse nagunii lühendama, nt. Leopold - Leo jne.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

(22-06-2013, 16:57 PM)Rimsi Kirjutas:  
(22-06-2013, 14:46 PM)kiiresti2 Kirjutas:  mure siis selline ,et on sündimas poiss.Aga pole ilusat nime

Vaata pojale pärast sündimist otsa ja nimi tuleb iseenesest. Ja vaata, et "R"-täht nimes on, igas õiges mehenimes peab see täht sees olema! Big Grin

See on küll õige, peab ikka vaatama mis nägu laps on. Kas on Jaani või Antsu või hoopis Karla nägu.
Tervitades, neljatäheline IvaR.

loll on loll olla.
Vasta

(22-06-2013, 19:53 PM)IIIFFFAR Kirjutas:  See on küll õige, peab ikka vaatama mis nägu laps on. Kas on Jaani või Antsu või hoopis Karla nägu.
Kui laps on isa moodi, on see pärilikkus. Kui aga naabrimehe nägu, on tegemist väliskeskkonna mõjudega... Big Grin

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Vasta

Karl on ikka see õige mehenimi, 4 tähte ja R olemas.

Tervitades

Karl Big Grin

Oehhh... mida kõike head see Nõukogude võim inimkonnale on andnud!!! Alla Pugatšova, Linnahalli, Baikonuri kosmodroomi, Moskvitši... sinu, minu...
Vasta

...aga ikkagi.eks vaatame mitu õuna välja pakud,selle pealt ka vaatemeWink
Vasta

No Vidrik on ilus poisslapse nimi... Toungue
Vasta

Mina soovitan anda lapsele nimeks midagi lihtsat - kui on keeruline, (mingi uus lääne mood) nt: Adelbrecht - no jopp andtonn, igal pool kus nime küsitakse häälda täht tähe haaval ette. Teine asi on see ,et nimest ei saaks mingit imelikku (halvustavat) hüüdnime tekitada.

Aga ega mina sundida saa - pane nimeks see mis meeldib.

Come to the dark side, we have cookies!
Vasta

algul sai mõeldud küll et ootame sünni ära ja siis vaatame mis nime paneme.
kui läbi kõhu rääkida siis tahaks ikka nimepidiBig GrinBig Grin,(või naine ütleb et poiss põtkis,nimepidi ikka parem).
Motamehe poolt pakutu Madis on päris ilus nimiWink
R-tähte küll pole aga nimi meest ei rikuBig Grin
ja need lääne nimed jäävad ära mõne nime jaoks ei oska keel ennastki suus väänata.või seebikate omad õudne.
Mul oli kunagi koolis õpetaja kelle nimi Värdi(ise oli ka värdjas)Toungue
Kui kellegil mingit ilusat nime pakkuda siis ootan hea meelega,äkki saab ilusa liit nimeWink
Aga eks näeme mis tulevik toob meil paar kuud aega.Rolleyes
Vasta

(23-06-2013, 10:34 AM)kiiresti2 Kirjutas:  äkki saab ilusa liit nimeWink

Ei saa soovitada teiseks nimeks liitnimes - August, nt. Karl-August. Kui esitäht asendada väiketähega ja kõnes tuleb see eriti esile, kõlab imelikult, kui mitte rõvedalt.
Esinevad Jüri Paidest ja Karl-August lauluga ....

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Ahh minge te metsa oma R tähega, korralik eesti nimi tuleb ikka panna! Toungue

Meelis näiteks Wink

'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
 Ulila Jäärada FB
Vasta

Paidest tulid Jaan ja Jüri, paljapäi ja paljatüri!!!Big Grin

PS!!!Hääd jaani kõigile!!!
Vasta

(23-06-2013, 10:34 AM)kiiresti2 Kirjutas:  algul sai mõeldud küll et ootame sünni ära ja siis vaatame mis nime paneme.
kui läbi kõhu rääkida siis tahaks ikka nimepidiBig GrinBig Grin,(või naine ütleb et poiss põtkis,nimepidi ikka parem).
Motamehe poolt pakutu Madis on päris ilus nimiWink
R-tähte küll pole aga nimi meest ei rikuBig Grin
ja need lääne nimed jäävad ära mõne nime jaoks ei oska keel ennastki suus väänata.või seebikate omad õudne.
Mul oli kunagi koolis õpetaja kelle nimi Värdi(ise oli ka värdjas)Toungue
Kui kellegil mingit ilusat nime pakkuda siis ootan hea meelega,äkki saab ilusa liit nimeWink
Aga eks näeme mis tulevik toob meil paar kuud aega.Rolleyes
Liitnimi pole ka paha aga kui Sinu ja naise arvamus nimest ei klapi siis võib ju midagi kokku kombineerida.Miskit isa ja miskit ema nimest kokkusobitatuna.
Mõtlemisainet jagub.Ilusat Jaani kõigileSmile
Vasta

Ära rabele. Mul naine tuli kolm korda koju, nimi igakord kaasas(Madis, Taavi, Siim). Neljandale lubati siis minul leida. Ja polnudki lihtne. Mõni nii kena nimi, aga näed see tõprik, kes kinni läks, ka samaga. Lõpuks lasin nimeraamatus lehed jooksma ja sõrm peale. Jürgen- kõik rahul. Saksamaalgi oli oma poiss.
Vasta

(23-06-2013, 15:50 PM)krossifänn Kirjutas:  Miskit isa ja miskit ema nimest kokkusobitatuna.

Jahh, vaat nii Wink
Jan+Signe ja saigi mu esimesele tütrele nimeks Jane...
Justnimelt Jane, mitte mingine võõrapärane džein.

Aga Lennart on tublide meeste nimi siiani.
Vasta

(23-06-2013, 16:15 PM)pen.skar Kirjutas:  Ära rabele. Mul naine tuli kolm korda koju, nimi igakord kaasas(Madis, Taavi, Siim). Neljandale lubati siis minul leida. Ja polnudki lihtne. Mõni nii kena nimi, aga näed see tõprik, kes kinni läks, ka samaga. Lõpuks lasin nimeraamatus lehed jooksma ja sõrm peale. Jürgen- kõik rahul. Saksamaalgi oli oma poiss.

Jah see nime leidmine ikka naljakas asiWink
Meil tütrega oli sama lugu,Tekitasime liitnime.
Nii,et esimene nimi jäi kohe meelde see tellis tele reklaamist,kus lastehaiglas miski tüdruk oli,Kuid see teine nimimis tagumine oli...
tuleb tunnistada,et helistasin naisele ja kohe küsisin mis see oli,Kohe pähe ei karanudki!
Kuid jah las ta sünnib ennem ära siis vaadake talle otsa ja nimi tuleb ise enesest...
Kuid vahvat Jaani kõigile.
Tervitustega Norrast,
Vasta

Mina kasutasin laste puhul nimeraamatut. Eesmärgiks oli põlised eesti või vähemalt skandinaavia päritoluga nimed. Ja mitte sellised ... hirmsad või tänapäeval napakana tunduvad ... Tõivetid ja Õnnepäevad. Või nagu Kaido Kama lastel: Kärg, Susi, Pikne, Põim ja Põvvat. Brrr!
Nimeraamatus on kõigi nimede kohta viide tüvele ja päritolule. Ja mis selgus? Vanad head eesti nimedeks peetud nimed suuremjagu piibliloost võetud või germaani päritoluga. Moonutatud kujul muidugi. Eks tõusiklikum osa talurahvast tahtsid ikke lapsele "saksemat" nime. Rolleyes
Iidseid eesti-liivi nimesid, mis ka tänapäeval käibel, võib sõrmedel üles lugeda. Ühe käe sõrmedel!
Lambist tulevad meelde vaid Tõnis, Asso ja Lembit. Võibolla mõni veel ja ongi kogu moos.
Aga andke minna, igaühel oma maitse.
Õudseimad nimed, mida on püütud lapsele panna olevat Rögabert ja Dildomar. Õnneks ei lasta enam iga suvalist nime panna. Nimede kohta on nüüd olemas heakskiidetud nimekiri, mida sünnitunnistust taotlema minnes vajadusel võrreldakse. Omal vastav kogemus teise lapsega, kes sai esimese Norra kuninga nimekaimuks Big Grin Õnneks oli see ametniku nimekirjas olemas ja öeldi OK, paneme ära. Oleksin olnud nõus ka eestipärase variandiga(ühe tähe vahe), aga jäi siis nii.

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne