04-11-2012, 18:22 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-11-2012, 18:27 PM ja muutjaks oli E303.)
Täiesti teemast mööda küsimus siin tehnika foorumis aga loodan et saan vastuse.Käes on pühapäev ning telekast tulevad samal ajal Tähed jääl -kanal 2 ning Eesti otsib superstaari TV3.Miks peavad kõik saated olema samal ajal ? Ma saan aru et asi on konkurentsis kus telekanalid võistlevad vaataja numbrite pärast.Kuid iga turundusega kursis olev inimene saab aru et telekanalid pangu oma menusaated erinevatele aegadele õhtul siis koguneb vaatajaid ju rohkem ning saaks reklaami müüa ka oluliselt rohkem. Sama lugu on ka uudiste saadete ja muude heade saadetega.Ikka täpselt saated samal ajal nagu ajaks telekanalid 2 ja 3 kohe kiusu omavahel.Isegi reklaamid tulevad samal ajal et vaataja ei saaks konkureeriva kanali saadet vaadata.Ma ei ole väga suur teleka vaataja aga ikkagi tahaks mõndasid saateid vaadata ning siis on nad rsk ühel ajal.Muidugi netist saab ka hiljem järgi vaadata aga see pole see.Ja paljudel inimestel eriti pensionäridel polegi arvutit ja internetti nemad on põhilised kannatajad selles telekanalite ajuvabas konkurentsis.2.küsimus kuidas mõõdetakse saatereitinguid ehk kui palju inimesi vaatab üht konkreetset saadet erinevates telekanalites.Kas kaabel või digi tv operaator salvetab iga kliendi kanali vaatamise andmed ning sealt tehakse siis kuu lõpus kokkuvõte. Aga minu arust on selline tegevus inimese privaatsuse rikkumine ,tegelikult kelle asi on mida ma vaatan .Erinevalt internetist kus saab proxi serverite abil oma tegevust kõrvaliste silmade eest netis varjata pole see digitelevisiooni puhul võimalik.Iga mats kellel on juurdepääs andmebaasidele ja ka võimuorganid võivad vaadata digilogist mida konkreetne isik sel kellaajal telekast vaatas ning selle alusel on iga televataja poliitilisest kui seksuaal orientatsioonist ning maailmavaatest võimalik kokku panna suht täiuslik pilt .Mis arvatasti talletatakse politsei andmebaasidesse nii igaks juhuks -äkki läheb vaja. Samuti salvestatakse eestis kõikide mobiilside klientide telefonikõned 18 kuuks see on muidugi palju suurem probleem kui teleka ja interneti kasutamise andmete salvestamine . Selline totaalne digitaalne jälitamine teeks kadedaks isegi omaaegse DDR -i kurikuulsa stasi salateenistuse . Sellised olid minu küsimused ja mõtted televisiooni ja privaatsuse teemal .
NB.-Riigiaparaadi hammasrattad ja väntvõll vajaks kiiremas korras remonti.