Jah kõik oli enamvähem-täpselt nii nagu ksf.Janka ja "Sakala" artikkel kirjutab.
Uue muusika hankimiseks pidi ikka"kõvasti võimlema
Mulle meenuvad/meeldisid just need lindistamas käimised.See oli üritus omaette.Minul oli mussi,sõbral oli - seega vaja makid kokku toimetada.Sai käidud liinibusiga ja tsikliga"Majak"-233 seljakotis.Siis öö otsa lindistamist sest kõik oli ju vaja üks ühele läbi kuulata ja salvestada...
Praegune aeg ja võimalused on muidugi mugavad aga igav
Kõik mussi saab kätte arvuti taga istudes.
Meenub et Tartus pakuti ka helisalvestusteenust aga hind päris krõbe.Kui õigesti mäletan siis 60min.-4.20rbl. ja 90min.-6.30rbl.
Kallist kassetijahist niipalju et see 9rbl.oli suisa "moosihind".Aga alustaks sellest: Esimesed välismaised kassetid Maxwelle c-90 ilmusid Tartus müügile aastal 1983.Hind oli jube 10.50rbl.Kassett ise ilma karbita ja nägi suht labane välja ning hakkas peale paljusid kuulamisi vilistama nigu vene kassett
Vist samal aastal ilmusid müügile jaapani TDK-d.Vot see oli juba hoopis teine tase.Kassett ilusas karbis ja kilepakendis ning hinnaks 9rbl.
Siis tulid müüki Denonid
ja Maxelli-d
minul õnnestus Tartu kaubamajast osta ka JVC F1/90
ja kõige viimastena tulid müüki saksa Agfad.
.
Aga seda aega polnud kauaks kui välismaised kassetid kaubanduses saadaval.Meenub et 1986 aasta kevadel polnud poest enam miskit saada ja igasugu hangeldajad hakkasid hindu tõstma.Algul 15 siis 17,18 jne...
Meenub et hangeldajate käest sai ostetud Sony ja Basf kassette hinnaga 20rbl.Vot ei tea kas need läksid poodides kohe leti alla vms ???
1988a maksis korralik audiokassett juba 25rbl.Seda siis valuutapoes või hangeldajate käest(nendega oli võimalik natuke kaubelda)
Kuna teema siiski vene helitehnikast siis mõned ekslusiivid:Kassetid mida ei saanud poest osta vaid mille said koos makiga.Minu vanem vennas sai sellise kasseti koos makiga Vesna - 211
,mina sain samat marki Vesna ostes kaasa sellise
ja hoopis hüper-super kassett tuli koos makiga Majak - 232.See oli kroomlindiga,läbipaistva korpusega ja mega raske
Kasseti korpus oli mingist metallisulamist ja seinad vaid pleksiklaasist.Majak läks garantiikorras küll poodi tagasi aga seda kassetti ma kaasa ei andnud ning õieti tegin.
Majak 233-ga enam sellist ilusat kassetti kaasas ei olnud(või oli keegi selle juba enne välja vahetanud).Vot see 1986 aasta vene iludus siis,mis oli kaasas vaid Majak makkidega.
Olgu lõpetan siis oma kassetiteema...