(30-05-2014, 19:10 PM)deeremees Kirjutas: Ütleks ka sõna sekka. Olen igati rahul Stihl FS 90ga. Kodukasutuses juba 3 aastat. Peamiselt niidan rohukettaga loomadele heina, jõhviga marjapõõsa aluseid, aiaääri. Ostes sai ka kaasa võsaketta, aga seda pole jõudnudki veel proovida.
(Pilt illustratiivne)
Kuna see nädal olude sunnil sattusin maakodus ja venna juures rohtu niitma siis mõtlesin ka teistele infoks postitada.
Esmalt maal oli FS100 ja venna juures FS130.Mõlemad Stihl 4Mix mootoriga.
Mitme aasta kogemusele tuginedes olen loobunud tamiili kasutamisest.Orginaalis 4Mixile ei pane jämedamat tamiili kui 2.4mm ja see sobib ainult madalale ning puhtale heinale ilma oksarisu/umbrohuta. Katsetasin ka,et võtsin isegi trimmikaitse ära ning lasin tamiili pikaks. Alguses tundus küll,et jube hästi lõikab.Samas nii kui korra üks tamiil läheb katki on kogu asi tasakaalust välja ning ei lõika enam.Siis peab seisma jääma ja tangidega tamiili ühepikkuseks lõikama.Tohutult tüütu. Lisaks olin üleni heina sodiga kaetud.
Kasutades trimmikaitset siis suure heina sees mähkis kõik ümber ja töö polnud päris sujuv.
Nüüd olen jäänud valiku juurde kus on 2 teraga heinanuga ning ilma alumise ääreta trimmikaitse,et saaks madalalt lasta. Vähemalt ühe seadega lõikan kõike VA tihe võsa. Noor võsa pole probleemiks,sest on pehme. Tulevikus kavatsen proovida 4 ja 8 lõikeservaga nuga ,et veel universiaalsem oleks.
Noaga lõigetes ei pritsi heinasodi üldse.
---------
Soojalt soovitan 4Mixi puhul vähemalt korra aastas klapivahesid kontrollida kuna tõukurvarda väljahüppamine võib pahasti lõppeda. Oleneb kas lahtine varras kiilub kinni kuskile või jääb mootor lihtsalt seisma.
Kõige lihtsam on osta Stihli orginaal komplekt.Seal on klapikambri kaane tihend,kaane poldi alune vaskseib ning spetsiaalne lehtkaliiber.
Huvitav oli see,et komplekt maksis vähem kui eraldi osta kaanetihend.
Klapivahe mõlemal klapil on 0.1mm Seadmisel otsi ülesse koht kus dekomresioon ei mõju .
Ja FS130 oma 1.4kw tundub,et kodukasutajale pole tarvis rohkem võimsust ning väändemomenti on tal mõnusalt palju. Võsa hea lõikuda erinevalt 2 takt masinatest millega töötamine ajas närvi kuna iga kord oota millal pööre tuleb ülesse selle asemel,et kohe hakata saagima.
PS nipp on ka see,et Stihlil saab gaasikäepideme teispidi keerata.Võta ainult üks polt lahti. Ise keerasin teistpidi kuna pikapeale näpud väsivad ennem ära kui peoga gaasi vajutamine.Aga eks see ole maitse asi.
www.estmotor.ee väikemootorid ja ehitustehnika . Kito tõsteseadmed