Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
1. oktoobril jõustuva seadusemuudatusega kustutab Maanteeamet liiklusregistrist ajutiselt sõiduki või selle haagise, kui neil möödub viimase tehnoülevaatuse ja kindlustuspoliisi kehtivusest kaks aastat. Varem võis sõiduk liiklusregistris olla aastaid, kuigi teda ennast ei pruukinud enam olemas olla.
Maanteeameti sõidukite registri osakonna peaspetsialist Sulev Villi sõnul muudetakse 1. oktoobril jõustuva liikluskindlustuse seadusega ka liiklusseaduse seda osa, mis reguleerib mootorsõiduki või selle haagise registrikannet. „Nüüdsest peatab Maanteeamet sõiduki või selle haagise registrikande juhul, kui sõiduki korralise tehnoülevaatuse ja viimase kindlustuslepingu poliisi kehtivuse lõppemisest on möödunud kaks aastat,“ selgitas Vill ja lisas, et registrikanne taastub, kui sõiduk läbib uuesti tehnoülevaatuse.
Mootorsõiduki, mille registrikanne on peatatud või mis on ajutiselt registrist kustutatud, loetakse registreerimata sõidukiks ja sellise sõiduki kasutamise liikluses pole lubatud. Erandkorras – kui sõidukil ei ole eriti ohtlikke rikkeid või puudusi – võib sellise sõidukiga ettevaatlikult (rikke iseloomu arvestades) sõita lähimasse remondikohta, tehnoülevaatuspunkti, liiklusregistribüroosse või parkimiskohta.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 3,617
Teemad: 112
Liitus: Jan 2003
Maine:
34
(23-09-2014, 18:04 PM)Romka Kirjutas: Kuidas käituda, kui mul on näiteks arvel hunnik mopeede, mida pole plaanis lähemate aastate jooksul tänavaliiklusse saata. Mis rütmiga, mida ja millal ma pean mida tegema?
logid paberivabasse ARKi sisse, avad oma sõidukinimistu ja võtad kõik mittekasutatavad liikurid 2 aastaks ajutiselt registrist maha. Kui hiljem masinaid juurde soetad, teed jooksvalt samad toimingud. Ühtlasi võid sisse logides uuendada eelmisi ajutisi registristkustutamisi - lükkad suurema vaevata kõigi "kohustusi" edasi.
lihtne ja mugav. Max 5min sisselogimist plus max 1min per iga sõiduk. 5 sõidukit - max 10min, 10 sõidukit, max 15min.
ma võtsin eile 3 sõidukit ajutiselt arvelt ja kuigi oli esimene kord, läks aega max 5min.
ehk siis mu näpud on kodanikule võimaluste andmise osas püsti. Ning vajadust küsimärgi alla ei sea - register sisaldagu asjalikku infot, mitte ajaloo-prügi ning seadus motiveerigu kodanikku seda printsiipi austama. Praegune variant ei tohiks küll ei seaduse poolelt ega tehniliselt teostuselt kellegi varvastel talluda. Kes ei oska või taha, leiab häda põhjuse ilmselt peeglist. Ning kellel on vaja põhimõtte pärast viriseda ja "ametnikke sarjata" - no eks see teeb seda igal juhul
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Postitused: 2,101
Teemad: 91
Liitus: Sep 2009
Maine:
21
Mul on hiljuti koju veetud Jumziga samuti kehvad lood. Viimane ülevaatus- kindlustus aastal 2007, dokumentide A pool on kadunud, ei lubatud minu nimele ringi teha. Eelmine omanik otsib. Seega läheb hetkel ajutiselt maha registrist. Huvitav kaua see nn ajutine list säilib, seni kuni üldse kustutatakse?
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170
Postitused: 1,387
Teemad: 316
Liitus: Jun 2005
Maine:
7
Kui pool vanast passist kadunud, siis omanik käevangu ja koos äkki. Pole miskit probleemi
Postitused: 3,290
Teemad: 16
Liitus: Feb 2010
Maine:
60
Ringitegemine ilma A pooleta pole probleem. Nagu keegi juba eespool mainis, omanik käevangu ja koos ARK-i.Ise selline pull läbi tehtud. ARK-is eelmine omanik vabas vormis sirgeldab seletuse, kuhu vana asi jäi ja miks jäi. Tõendab dokumendiga enda isiku õigsust ja asi nagu nips sinu nimel.
Aquila captas non muscas.
Postitused: 3,142
Teemad: 60
Liitus: Jan 2003
Maine:
35
ohh, vaataks teemat teise nurga alt:
Tuli uus pann õuele, kirjutasid nina pealt numbri netti, vastuseks tuli joru ilusaid ja vähemilusaid numbreid, luhvtitasid ideekaarti, 40,- raha kadus arvelt ja aasta muretu. Asi see mahavõtmiste ja peatamiste teemagi siis on...
Samas nädal tagasi tegin ühes sõbralikus vennasvabariigis kohustuslikku kindlustust. Neti jaoks ei piisanud keeleoskust, kohalikud praktiseerivad siiani selle vormistust posti teel, tšekid, maksekorraldused jm teema, mida meie noorem põlvkond ei teagi.
Aga mis hoopistükkis hullem, kolm kuud (mis ühtlasi ka miinimum anud firmas, muide sama firma teenuseid kasutan ka Eestis, aga see ei loe) maksis mulle, kui varem mittekindlustanud residendile 1100,- sek, ehk siis 120,- millest oleks kodus jagunud 3 (kolm) aastat kindlustada. Oleks aasta teinud oleks pisut odavam, aga see olla jälle võimatu, sest aasta lõpus saab TÜV läbi ja see lõpetab automaatselt kindlustuse...
Midagi on meil ka head...
Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
(25-09-2014, 08:21 AM)saarrand Kirjutas: Kui internetis ka saab teha oleks hea küll. Sest vana omanik asub Jõhvi lähedal ja ise Otepääl. Niisama tööajal teise Eesti otsa kahjuks ei saa sõita. Uurin seda interneti asja, tänan!
http://www.mnt.ee/public/e-teenindus_tutvustus.pdf
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 398
Teemad: 25
Liitus: Sep 2007
Maine:
7
Täna helistasin MNT infotelefonile ja küsisin, mis saab autost, millel kindlustus viimati 02.2013 tehtud. Vastus oli, et 02.2015 kustub auto registrist (pannakse "riiulisse") ja automaatselt tuleb arvele tagasi, kui teen kindlustuse või ülevaatuse. Seega peaks tagantjärele liikluskindlustuse nõudmine hoopis ära kaduma.
3D modeleerimine.
Postitused: 1,174
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
"lihtne ja mugav. Max 5min sisselogimist plus max 1min per iga sõiduk."
Miks ma pean jagama, ei tea kellega, oma e-maili aadressi? Telefoni nr. on, aitab küll! Ja ma ei saagi e-riigis kaugemale avalehest!!!
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
naaberfoorumis kirjutab vallo niimoodi:
Nagu aru sain siis algul tahtsid kindlustusfirmad kõigile registris olevatele sõidukitele hooga sundarveid hakata saatma aga riik arvas et nii ikka päris ei lähe ja pikalt seisvad ning tegelikkuses kadunud sõidukid liigutatakse passiivsesse registrisse mida kindlustus torkida ei saa.
kas keegi pädevamatest viitsiks kommenteerida? et vastab see väide tõele? see oleks küll kena.
Postitused: 1,400
Teemad: 7
Liitus: Jun 2007
Maine:
6
(26-09-2014, 09:37 AM)diesel Kirjutas: naaberfoorumis kirjutab vallo niimoodi:
Nagu aru sain siis algul tahtsid kindlustusfirmad kõigile registris olevatele sõidukitele hooga sundarveid hakata saatma aga riik arvas et nii ikka päris ei lähe ja pikalt seisvad ning tegelikkuses kadunud sõidukid liigutatakse passiivsesse registrisse mida kindlustus torkida ei saa.
kas keegi pädevamatest viitsiks kommenteerida? et vastab see väide tõele? see oleks küll kena.
Hea on et valimiskampaaniad alanud/algamas, kes teab mis muidu saanud oleks.
You see, pal, Elvis can´t read a contract.
All he knows is, no Ferrari, no rides with the top down.
Postitused: 1,174
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
Alates 21.20
lalalalala2349781.mp3