Millega on tegemist?

Tere

Mis riistapuuga on tegemist? Roolikannul asuvad numbrid 36, selle all 534091. Needi kohti või muud põnevat raamilt ei tuvastanud. Kas tegemist võiks olla "antiikse" abimootor jalgratta raamiga? Kaubaveo ratas?
[Pilt: 0107980515f5755.jpg]
Foto rihmrattast ja ketisüsteemist
Vasta

Väga uhke asi!!! Abimootoriga nüüd küll vaevalt on olnud ja ilmselt ka mitte kauba veoks, vaid tavaline 3-rattaline jalgratas, ehk 19-nda sajandi lõpust. "Rihmaratas" on ilmselt lintpiduri ratas. Eesti Jalgrattamuuseum nutab selliste asjade järele!!!
Vasta

Pidasin "abimootoriga ratta" alla silmas miskit sellist:
http://www.motorcycle.com/blog/wp-conten...DeDion.jpg
Vasta

Vaevalt, et tegu on mootorratta jäänusega, kuigi see viidatud De Dion on samalaadse ehitusega ja umbes samast ajajärgust ka. Kas mingit lugu ka on? Kas rohkem detailseid pilte saaks? Kas asi on realiseerimiseks?
Vasta

Asi pole realiseerimiseks.
Lugu on selline nagu ikka - leitud prügimäelt poisikeste poolt, tahtsid vene D-seeria mootori peale aretada aga ei läinud asjaks ja jäi vanaraua hunniku seisma, kuni tulin mina.
Ehk oskab keegi miskit täpsemat infot anda?
Vasta

Eestis on teada üks analoogne, tuvastamata tootja poolt valmistatud 3-rattaline jalgratas, mis on enam-vähem komplektne ja kannatab sõitmist. Vb on siin foorumis ka mõni pilt, ei mäleta, ratas oli meil Türil kevadnäitusel "Teistmoodi jalgratas". 19-sajandi lõpus valmistas selliseid 3-rattalisi jalgrattaid üsna mitu tootjat, oli ka 2-kohalisi, isegi 3-kohalisi analooge. Meil on selline ratas haruldus ja keegi lambist ilmselt midagi konkreetset ei oska kosta, et kelle töö ja kus ning mis. On mul näiteks 1895 aasta Venemaa ühe kaubamaja kataloogist mõned koopialehed, tegu inglise omaniku kaubamajaga, aga ka mõned teiste maade toodangu jalgrattad seal mainitud, nende hulgas oli ka 3-rattalisi elukaid.
Hea, et said selle masina ära päästa, kas nüüd hakkad ise D-seeria mootorit peale aretama?
Vasta

(04-01-2015, 21:27 PM)kass Kirjutas:  Väga uhke asi!!! Abimootoriga nüüd küll vaevalt on olnud ja ilmselt ka mitte kauba veoks, vaid tavaline 3-rattaline jalgratas, ehk 19-nda sajandi lõpust. "Rihmaratas" on ilmselt lintpiduri ratas. Eesti Jalgrattamuuseum nutab selliste asjade järele!!!

Ma arvan,et kõik nutaksid.... Big Grin
Vasta

(04-01-2015, 22:06 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas:  
(04-01-2015, 21:27 PM)kass Kirjutas:  Väga uhke asi!!! Abimootoriga nüüd küll vaevalt on olnud ja ilmselt ka mitte kauba veoks, vaid tavaline 3-rattaline jalgratas, ehk 19-nda sajandi lõpust. "Rihmaratas" on ilmselt lintpiduri ratas. Eesti Jalgrattamuuseum nutab selliste asjade järele!!!

Ma arvan,et kõik nutaksid.... Big Grin

Toomas, siin foorumis on kuulutatud must-valgel, et vanad "roostes vokid" ei paku kellelegi huvi! Aga eks siis nutke, nutt puhastab tundeid, saate paremaks ja hakkab endal kergem!
Aga Järva Teataja pildigaleriist 2 pilt, all paremas nurgas, see Varbola 3-rattaline, sellest on mul ka endal mõningaid pilte tehtud...

http://www.jt.ee/galerii/18770/galerii-r...ii-1751550
Vasta

Tricycle peaks sellise riista täpsem üldnimetus olema, ka näiteks minu poolt ellpool viidatud venekeelses kaubamajakataloogis kasutatakse sellist ladina tähtedega kirjutatud terminit (tõsi küll, seal ainult üks Imperial Nr.1 mudel 3-rattalistest ja üks tandem-mudel). Näiteks lehel oldbike.eu on mõningaid tricycleid tutvustatud, vt kasvõi
http://www.oldbike.eu/museum/bikes-1800s...and-brake/
seal ka lintpiduri ratast näha.
Vasta

Teen veel enne uinuma sättimist 3-nda järjekordse postituse. Ilmselgelt on ühiseid jooni Varbola 3-rattaga. Üks tuntud hollandi vanajalgratta spetsialist ja muuseiumiomanik väisas mõned aastad tagasi ka Eestit, oli tal plaanis isegi Tartus teha oma rändnäituse väljapanek, mis kahjuks jäi masu vms tõttu ära. Aga Eestis ta millalgi käis ja helistas ühel õhtul meile üks peretutav türi näitsik, kes tollal töötas ühes hotellis, et tal on üks külastaja, kes nõuab ühe teatud eesti legendaarse vanatehnikahuvilise mehe koordinaate, tlf nr jne. Igatahes kuidagi ta Varbolasse lõpuks jõudis ja sealse 3-ratta kohta arvas, et "Euroopas" toodetu see ei paista olevat, sealt on omanikul hüpotees, et tegu võiks olla Riias Leutneri tehases toodetud masinaga. Varbola rattal justkui numbreid avastatud pole. Raaminumbriks selline 6-kohaline arv lihtviisil ei sobi nagu ka, liiga suur ka suurimate selleaja tootjate jaoks, kui seal just mingit "koodi" sees ei ole???
Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne