24-02-2015, 01:22 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 24-02-2015, 01:24 AM ja muutjaks oli aigark.)
hawt =ikkagi mutipeletaja(väiksel kujul)
(24-02-2015, 22:24 PM)vootele Kirjutas: ... kuumeneb pöörisvoolude mõjul, kuid masti otsas tuulte käes ei ole see kuigi suur probleem.
(18-03-2015, 10:11 AM)taavi Kirjutas:Kui see oli nali, siis ma ei saanud aru. Mismoodi kasvama? Pimedas tünnis?(17-03-2015, 21:54 PM)Basilio Kirjutas: Boileris on vesi +32...+33*C ja Basilio harib oma kasukat nüüd juba sellega.
Vesi kasvama ei lähe sellise temperatuuri juures?
(18-03-2015, 10:15 AM)Basilio Kirjutas:(18-03-2015, 10:11 AM)taavi Kirjutas:Kui see oli nali, siis ma ei saanud aru. Mismoodi kasvama? Pimedas tünnis?(17-03-2015, 21:54 PM)Basilio Kirjutas: Boileris on vesi +32...+33*C ja Basilio harib oma kasukat nüüd juba sellega.
(18-03-2015, 10:49 AM)v6sa Kirjutas:(18-03-2015, 10:15 AM)Basilio Kirjutas:(18-03-2015, 10:11 AM)taavi Kirjutas:Kui see oli nali, siis ma ei saanud aru. Mismoodi kasvama? Pimedas tünnis?(17-03-2015, 21:54 PM)Basilio Kirjutas: Boileris on vesi +32...+33*C ja Basilio harib oma kasukat nüüd juba sellega.
Neid elukaid on päris mitu, kes oma toimetusi üsna meelsasti pimedas tünnis teevad. Aga kuniks kraanist lõhna ei tule ja kasukas kohev püsib, pole ju häda.
(18-03-2015, 10:15 AM)Basilio Kirjutas: Kui see oli nali, siis ma ei saanud aru. Mismoodi kasvama? Pimedas tünnis?
(18-03-2015, 21:39 PM)Basilio Kirjutas: Arvasin et mõeldakse pigem vetikaid. Aga OK, eks ma panen kõrva taha. Peab äkki mingite UV lampide peale mõtlema, mis säänseid batsillusi mõrvavad. Siiani pole õnneks probleeme olnud. Pesen sama veega õhtuti hambaid ja pole solgisurma surnud.
Üks meie küla eripära on väävelvesiniku lisandiga trassivesi(soovesi), mis läbi keetmata juua ei kõlba. Survepesuriga autot pestes on selline hais üleval nagu oleks mädamunade vabrikus õnnetus juhtunud. Joogivett olen sunnitud sõbra maakodust 5L nõudega vedama või siis poest ostma.
Plusspoole pealt paistab et bakterid selle sees väga elada ei taha. Kui minu tol ajal veel tulevane teinepool minu juures esimest korda duši all käis, ei jõudnud ta ära imestada - nii kohevaid juukseid polevat tal veel kunagi olnud. Nii kilulinnas kui Mägi-Eestis sama šampooniga pestes selline efekt puudus.
(17-03-2015, 21:54 PM)Basilio Kirjutas: Päike on nüüd hoolega paistnud ja sisteemid töötavad. Uuemat on nii palju et isoleerisin veesoojendil voolikud ära. Ostsin ka 6mm kihtplastikut ja katsin ühe paneeli sellega et läbi ühekordse klaasi minema lipsavat soojust kinni püüda. Ootasin vähemalt viiekraadist temperatuuri tõusu. Minu suureks meelehärmiks toimis see vastupidiselt - temp langes umbes 5 kraadi. Proovisin plastikut nii vertikaalis kui ka horisontaalis kanalitega ning käänasin prooviks ka teise külje, sest üks külg on ette nähtud päikese poole jätmiseks. Ei mingit vahet. Nüüd mõtlen sõrm suus, et mis värk on. Kas ostsin lolli peaga mingit vale plastikut, millel on IR filter, ei sobi klaasi-plastiku kooslus või tõmbabki plastik nii kõvasti päikesesooja maha. Hoides käelaba tuuletu hoovi peal vaheldumisi päikese käes ja plastiku varjus, tundus plastik vaat et oma 1/3 sooja maha tõmbavat. OK, see ei olnud mingi täppismõõtmine vaid käeseljalt ennustamine sõna otseses mõttes, aga vanduma pani küll.
...
Praegu on veesoojendi paneelid jälle palja klaasiga ja päeval ulatuvad radikate temperatuurid paneelides 40 kraadini. Klaas tundub seejuures katsudes soe. Boileris on vesi +32...+33*C ja Basilio harib oma kasukat nüüd juba sellega.
(09-04-2015, 21:33 PM)giordanobruno Kirjutas: Boilerisse on kasulik installeerida elektriline küttekeha, millega näiteks nädalas või kuus korra ajada vesi 70°-ni. See tapab mikrofloora ilma keemiata ja on lisaks lollikindel. Vees leidub tõepoolest hulganisti eluvorme, mis pimedas ja kuni 60°-ses vees elada tahavad. Uued saabuvad värske veega maapõuest või veetorustikust.Igati nõus. Parim lahendus minu arust oleks üks multisüsteemne boiler, mida aga meite mail müügil näinud ei ole. Või kui kusagil on, siis võtab hind kindlasti õhku ahmima. Boileril peaks olema kaks soojusvahetit ja kaks el. küttekeha. Soojusvahetid keskkütte ja päikesekütte jaoks, küttekehad 230V Narva voolu ja 12V või 24V ülejäägi realiseerimiseks.