Määrdeõlid

Kas praegusel ajal kusagil Eestis müüakse selliseid määrdeõlisid nagu  М-8В, М-8А ja МС-20.  Ja kus ülekannetes neid kasutada võiks. 
Vasta

No milleks? Sa tahad õli mida sa ei tea kus müüakse ja tagatipuks sa ei tea kus kasutatakse.
Vasta

Ma lihtsalt uurin, ehk keegi on ostnud midagi taolist. 
Vasta

Ära istu näpp tagumikus vaid võta googel lahti ja tuleb riburadapidi igast informatsiooni kodumaistest müügikioskitest!
Aga teemaalgatus jäi ikka arusaamatuks.
Vasta

Palun mitte peksta, aga kui mälu ei peta, siis Nõukogude (loe: Vene)õlide markeeringus esimene täht tähistas kasutusvaldkonda: M-motornoe; T-Transmissija jne. Ehk siis M-8B jms õlid mootoriõlid, TAD, TAP jne ülekandesse.
küsimuses toodud M-8B meenutab kangesti vene ajastu viimase lõpu leiutust, mis oli meenutamist mööda M-8B2 ja oli taastatud (sic!) mootoriõli. Gorki R6 mootori saaledele meeldis see kangeste. terve 10-20´000 km sai kap. remondita sõita...

Vasta

küllap on müüjaid mitmeid, a suurim venest tooja on ilmselt erimell.
eks vaata nende lehelt.
Vasta

http://www.erimell.ee/tooted.php?cat=1

kuigi aru ma ei saa sellest vana asja ihalusest. Kui saast maksab poole korraliku õli hinnast, siis mis jumet on seda kokkuhoitud kümmet rubla mootoriremonti matta?

ps. Moskvitš sööb ka edukalt mobili täissünti, mootoritäis maksab tõesti 9€ enam kui "avtool".

Vasta

Ilmselt Deeremees tahab seda panna oma aiatraktori käigukasti ja reduktor ülekannetesse? 
M8V ehk siis AC-8 jm sarnased terivaadid võib ära unustada. Miks? Aga vanasti ju töötasid kõik selle õliga...

Ometi olles IZ,Voshod,Minsk ja igasugu teiste vene mootorrataste käigukastide sisu uurinud,mis on M8V õliga sõitnud. Tuleb tõdeda,et ei määri see seal piisavalt hammasrattaid,kahvlid,puksid rohkem kulunud võrreldes sama mootori sisuga,mis on TAD,TEP,TAP õliga töötanud.
Muidugi ükski õli ei kaitse, selle eest, kui mootorit kasutatakse valedel eesmärkidel ehk tehakse igasugu rumalusi,mida pole vaja teha Big Grin

Reduktor ülekandesse ja sinna Tuula mootori käigukasti pane julgelt Tep-15 või TAD17I. Arvestades,et see on vene tehnika, lääne õli peale raha raisata ei ole mõtet. 

Vasta

soovitan nende tänaste vene õlidega ette vaadata Wink  Omal kogemus selline, et ostsin tuubis müüdavate lääne laagrimääretega koos ka purgi "vana head" litooli, no sealt hea näpuga elik jäätisepulgaga vähemolulistesse kohtadesse krahmata, ei pea pritsutama. Seisis mingi 2-3 kuud ja kui nüüd lahti tegin, siis vastas sisu kirjeldusele "liitiumseebi baasil" - seep mis seep, noaga saab raskustega lõigata, täitsa tahke kraam Sad Sad Sad
Vasta

Litool peabki paks olema, laagrimääre ju. Olen Litooli ja Tad 17 erinevates mehhanismides üsna palju kasutanud ja ei oska midagi halba öelda. Samas vene mootoriõlide suur miinus oli (on?) pesemisomadused. Ziguli oli seest väga rokane kui sai addinoli kasutama hakatud, mingi paar aastat sõitmist, siis mootor läikis seest.
Vasta

Läheb pisut teemast välja aga...
Küsimus kohalikele keemikutele.

Mul on mingit veneaegset Litol 24 taolist määret. Külmakraadidega on nii kõva,et ei saa tünnist kätte. Suvel soojaga on kuidagiviisi kasutatav. Kui puutoki sisse torkan siis välja tõmmates venib ka koledasti.... Võibolla on tegu hoopis mingi teise määrdega?  Kas tasuks seda läbi keeta või lisada mingit õli sisse,et vedelamaks saada?  Ja mida sisse käänata? Selge on see,et asi paremaks vist ei lähe aga ära kasutada saaks ikka. Ja mis selle olluse kvaliteet peale keetmist on...seda ei oska mina küll öelda.... Kas kellegil on mõtteid?
Olen seda kasutanud siin-seal lihtsamates kohtades. Näiteks Russi külgreduktorisse koos õliga jne.... sinna sobib.
Tänan!
Vasta

(24-05-2015, 19:25 PM)jurkman Kirjutas:  Litool peabki paks olema, laagrimääre ju. Olen Litooli ja Tad 17 erinevates mehhanismides üsna palju kasutanud ja ei oska midagi halba öelda. ...

Et kuidas litool välja nägi, seda mäletan väega häste ja see nõuka ajast pärit purgitäis litooli säilitas oma plastse oleku kuni tühjaksssaamiseni möödunud aastal. Eks olen minagi neid kasutanud omal ajal ja TAD17i on paar liitrit veel varus, aga vot nõuka ajast pärit litooli purk sai tühjaks ja siis selline tänapäeva vene toodangu üllatus, et purgis pole mitte määre a la tavott, vaid majapidamisseebi taoline kollakas ollus, mida nuga vaid raskustega lõikab ja pudeneb tükkideks.
Vasta

See peaks olema 80-ndatest ja ainus muutus on ajalooline tolmukord kaane puudumisel. Tumedam pruun, kasutatav.

Manustatud failid Pisipilt (pisipildid)

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta

Korralik määre ei maksa niipalju, et oleks vaja mingi vene jamaga mängida.
Konn ka määrib paremini kui litool.
Vasta

(24-05-2015, 19:25 PM)jurkman Kirjutas:  Litool peabki paks olema, laagrimääre ju. Olen Litooli ja Tad 17 erinevates mehhanismides üsna palju kasutanud ja ei oska midagi halba öelda. Samas vene mootoriõlide suur miinus oli (on?) pesemisomadused. Ziguli oli seest väga rokane kui sai addinoli kasutama hakatud, mingi paar aastat sõitmist, siis mootor läikis seest.
Addinol on samasugune saast nagu need eelmised õlid Sul olid.Korralik tehnikamees eelpool mainitud oli marki ei kasuta.
Vasta

(24-05-2015, 20:26 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas:  Läheb pisut teemast välja aga...
Küsimus kohalikele keemikutele.

Mul on mingit veneaegset Litol 24 taolist määret. Külmakraadidega on nii kõva,et ei saa tünnist kätte. Suvel soojaga on kuidagiviisi kasutatav. Kui puutoki sisse torkan siis välja tõmmates venib ka koledasti.... Võibolla on tegu hoopis mingi teise määrdega?  Kas tasuks seda läbi keeta või lisada mingit õli sisse,et vedelamaks saada?  Ja mida sisse käänata? Selge on see,et asi paremaks vist ei lähe aga ära kasutada saaks ikka. Ja mis selle olluse kvaliteet peale keetmist on...seda ei oska mina küll öelda.... Kas kellegil on mõtteid?
Olen seda kasutanud siin-seal lihtsamates kohtades. Näiteks Russi külgreduktorisse koos õliga jne.... sinna sobib.
Tänan!
Kahurimääre - konserveerimiseks. Peale määri soojalt.
Vasta

Loeks huviga milline saast addinol on?
Mõni näide ehk?
Vasta

ärge hakake jälle pihta.
õli nigu iga teine.
ja neid ema-tütre teemasid on siin juba niigi piisavalt.
Vasta

(24-05-2015, 23:22 PM)diesel Kirjutas:  ärge hakake jälle pihta.
õli nigu iga teine.
ja neid ema-tütre teemasid on siin juba niigi piisavalt.
seda minagi - faktideta lahmimine on lihtsalt lahmimine.

lõin guuglisse "addinol comparison" ja üks tulem oli nt selline:
http://fin.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=125208

ehk siis väidetavalt on VAG grupile Addinoli õli ok. Kui keegi on eri meelel, siis faktidel põhinev võrdlus on teretulnud. Võib oma teadmisi jagada nii siin foorumis kui ka vast autotootja(te)ga - saavad nemadki targemaks Smile

Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"
Vasta

Jagan oma kogemusi Addinoli õli ja mõnede muude määrdeainetega.
Olen Addinoli mineraalõli kasutanud Audi 100 C3 1,9 l mootoris: pole kokku jooksnud, tossamine on aga seda ka vaid külmalt. Mootor seest mingi rokane pole ja tagi,mis ongi sadestunud seintele,tuleb leotuspesu vedelikuga kerge vaevaga maha.
Sama õli olen ka Lada 1500ccm mootoris ja ka UZMA 412 mootoris ja mitte ükski neist kokkujooksnud ei ole. Muidugi, kui valida on paremat õli siis tuleks seda võtta aga vanatehnika seisukohast,kui Gulf õli osta ei jaksa sobib ka see ase ainena.

Praegu kasutan Audi 100 mootoris ka Addinoli aga poolsünteetilist, põhimõtteliselt sama,mis mineraal ainult talvel külmaga ei hangu ära.

Litool 24 olen kasutanud ja kasutan ka edaspidi,olemas terve tünn seda NL aegset ja moodsaid terivaate ka. NL aegne on täitsa kasutatav,moodne nii ja naa. Viimasel ajal kasutan siiski poldi peade ja välja jäävate keerme osade kattmiseks,et muld,pori ja niiskus roostet juurde ei meelitaks. Hea odav asi,poldi otsasid määrida ja täitsa toimib. 

Talupoja kirjeldatud määre on ilmselt c-201 ehk siis сиатйм-201. See haiseb natuke nagu diisel ja on külmaga kõva nagu majapidamise seep,mida NL ajal müüdi( hiljem talongi aegadel jagati). Suvel vedel nagu ahjusoe plastiliin Smile

Vasta

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne