Postitused: 2,171
Teemad: 97
Liitus: Jun 2009
Maine:
30
03-09-2015, 20:52 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-09-2015, 20:53 PM ja muutjaks oli
h2rra.)
Tänud ilusasti lahtiseletamise eest. Kuid minule jääb mõistmatuks see, mida igal pool ametnikud reklaamivad ja ennast kiidavad, et kõik teabe enese kohta saab kodanik eesti.ee `st. Kuid nüüd tuleb välja et Maanteeamet on tähtsam, kui riigiportaal... Kuidas vaatavad austatud ja hästikoolitatud seadusetundjad sellisele ebakõlale. Mina, kui Eesti Vabariigi kodanik läheksin MNT e-teenindusse ainult siis, kui mingi toiming liiklusvahendi või dokumentidega on hädavajalik.
Kas Eesti Vabariigi kodanik on kohustatud paaniliselt otsima neti avarustest mingit enda kohta käivat peidetud teavet, et olla kohusetundlik ja seadusekuulekas?
Kunagi aastaid tagasi ei saanud mobiilteenuse pakkujalt arvet oma meilikasti ja hiljem tulid ähvardavad kirjad kui ei ole tasutud. Minu tetamisele, et pole saanud arvet, ja ei tea summat mida maksta, vastati, et kodulehel saab E-teeninduses arvet näha. Küsimusele, et miks ikkagi arvet ei saanud vastati, et nende serveris tehniline viga.
Nüüd siis küsimus, mis ka paljusi huvitab. KUIDAS KÄITUDA ja mis õigused-kohustused linnakodanikul on. et teda "peeneks" ei tehtaks. ?
Kes võtab vastutuse?
Ps. Toimetan ettevõtlusega juba 19. aastat ja kui mõni firma minule arvet ei saada, siis mina seda raha kah pakkuma ei hakka, kuna raamatupidamises ei saa seda ju maha kanda Äri on karm ja peab olema ju kasumlik, nagu suured tegijad telekast õpetavad.
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
OLLA KEEGI JA SILMA PAISTA
Postitused: 5,350
Teemad: 261
Liitus: Apr 2010
Maine:
73
03-09-2015, 21:06 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 03-09-2015, 21:10 PM ja muutjaks oli
Talupoeg taluja.)
Täitsa nõus härraga,ma ka uurisin ja jäi selline tunne,et midagi on nihu.... muudkui otsi ja tuhla. Mina ikka leidsin lõpuks aga mida teevad vanainimesed..... Mina ka ei saa aru,miks tehakse lihtinimese jaoks kõik asjad keeruliseks.... Vanasti oli kaupmeestel hea reklaam--Nõudke kaupa! Praegu on sama lugu. Eesti Vabariigi nimel! Tehke nii,et asi oleks arusaadav ja lihtne! Punkt.
Postitused: 952
Teemad: 19
Liitus: Apr 2013
Maine:
18
Minul ka selline tunne, et tee iga aasta 1 päevaks kindlustus ja siis teen arvutisse ja telefoni teavituse, et aastapärast uuesti teeksin jne.
Kuskil ei ole lahti seletatud mis on see vanasõiduk, mida ei pea kindlustama.
Mõne kodaniku jaoks on vanasõiduk, millel sai täis tuhatoos teine sõidab 25 aasta vana autoga ja peab seda oma uueks sõidukiks.
Vaatasin, et 40 € kuus sundkindlustus kui mul enamik autosid on sellise aasta kindlustusega.
Postitused: 1,387
Teemad: 316
Liitus: Jun 2005
Maine:
7
tsikliga sõidan suvel 3kuud ja siis talveks kannan arvelt maha?
Maine:
30
(03-09-2015, 22:51 PM)Jossu Kirjutas: tsikliga sõidan suvel 3kuud ja siis talveks kannan arvelt maha?
haagissuvila sama
Tegelikult on alati kõige ohtlikumad inimesed ühiskonnas truualamlikud käsutäitjad kelle ainuke soov on
Maine:
30
04-09-2015, 08:01 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-09-2015, 08:02 AM ja muutjaks oli
h2rra.)
Poliis võib lõppeda millal iganes hiljem. 12 kuud aeg läheb käima siis, kui oli viimane päev õigus juriidiliselt liiklusvahendit kasutada. see tähendab et päev, millal kehtisid koos nii kindlustus, kui ka ülevaatus.
Kas olen õigesti mõistnud seadusandjate üllitist?
Postitused: 356
Teemad: 51
Liitus: Dec 2007
Maine:
5
Huvitav, mis saab neist õnnetukestest, kes oma masina müünud, järgmine omanik pole aga ümber kirjutanud. On ju mõnel masinal lausa 3 ja enam müügilepingut.
Et esimene nõue tuleb ikka passijärgsele omanikule. Heal juhul saab too teada anda, et auto müüdud jne. Kuid kui leping kadunud ? Kes siis nõude saab ?
Kris
Rohkem kapotti all
Postitused: 846
Teemad: 16
Liitus: Apr 2006
Maine:
17
Omal ka paar autot müüdud hiljuti, ise jalutasin järgmine päev arki ja teatasin omaniku vahetusest, see annab 5 päeva aega uuele omanikule, et arvele võta, muidu läheb arvelt maha ajutiselt.
Postitused: 207
Teemad: 11
Liitus: Aug 2005
Maine:
2
Tervitus! Kirjutaks ka siis oma seiklustest selle uue seaduse valguses. Intriigi otsijatele siin muidugi midagi ei ole, eks ma ise olen süüdi.
Lühidalt. Hobiauto garaažis, ülevaatust ei ole, sõita plaanis ei ole. Arvelt maha. Maanteeameti lehel natuke pusimist ja maas! See juhtus 4. sept.
Täna sain maanteeametist emaili, et maha võeti kaks autot. See mida tahtsin ja veel üks, millel kindlustus/ülevaatus ilusti kehtivad. Hakkasin segaduses instantse läbi helistama ja mulle tehti selgeks, et olen ikka selle ise maha võtnud ja kui sõita tahan, pean uuesti arvele võtma. Selge, ei ole mõtet vaielda, arvuti on masin. Kui hetkel on mahavõetud, siis nii on.
Arvelevõtmine e-Eestis käib kiiresti, aga uus häda! Maanteeameti lehel oli auto punane: Kindlustusleping puududb, õudne sundkindlustuse koll on kohe-kohe tulemas! Ega midagi, uuesti telefoni toru kätte ja numbreid valima. Kindlustuskompanii: kindlustus on. Maanteamet ja LKF: ei ole kindlustust. Lõpuks selgus, et selle arvelt maha katkumisega katkeb ka kindlustus. Kindlustuskompanii lubas siis olemasoleva poliisi kantida uude poliisi. Muidugi rahaliselt lähevad mõned eurod kaduma.
Ma olen 41 a. vana ja juba praegu ei saa paljudest asjadest aru. Mis siis, kui ma olen 61? 71? Miks on sellist tralli vaja? Kujutan ette, et selles keerulises süsteemis orienteerumiseks tehakse LKF-i, Maanteametisse, Kindlustustesse kümneid, sadu telefoni kõnesid. Inimesed käivad, jahuvad, ajavad asju selgitavad. See kõik ju maksab!
Lihtne reegel väldiks kogu selle segaduse: on kindlustus - võid sõita. Ei ole kindlustust - ei tohi sõita. Nii oli 1993. a. kui kohustusliku kindlustusega alustati.
Kokkuvõte on muidugi lihtne. Loll saab kirikuski peksa.
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
29-09-2015, 20:00 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-09-2015, 20:01 PM ja muutjaks oli
diesel.)
krister vaatab asjadele normaalse inimese ja kodaniku mätta otsast.
paraku see riigile ja muudele asjast huvitatud osapooltele midagi sisse ei too.
ja tehtigi sisteem, millest pole võimalik aru saada ja vaikimisi eeldatakse, et kodanikele saab rämeda viivisarve saata mitte millegi eest.
normaalses ühiskonnas oleks kindlustuseteema jäetud nagu oli, ehk enam-vähem selgeks ja arusaadavaks ja rahvale oleks pandud mingi täiendav maks peale. pole vahet, kas tõstetud tulumaksu või väänatud mõnele aktsiisile juurde või tehtud ausa nimega rahva koinimise ja rikaste toetamise maks.
aga meil käivad asjad teisiti.
diesel@kindlustasin just kaks seisvat masinat kuuks ajaks lihtsalt niisama. sõita pole plaanis olnud. alla kuu ei lastud teha.
Postitused: 1,168
Teemad: 22
Liitus: Jun 2013
Maine:
5
29-09-2015, 22:08 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-09-2015, 22:12 PM ja muutjaks oli
ZIL 131.)
krister. Kas ülevaatus jäi kestma?
Oma kindlustuses ei saa ikkagi asju ajada.
Tere!
Annan teada, et oleme edastanud antud juhtumi materjalid Inges Kindlustus ASile kes on kahju põhjustaja Läti kindlustusseltsi esindaja Eestis. edasise käsitlemisega tegeleb Inges ja palume pöörduda küsimustes nende poole.
If P&C Insurance AS