kevad on taas käes. Möödunud aastal jätsin ma niiduki soetamata. Peamised põhjused:
1) Hind: viisakas niiduk maksab ca 500eur. Viisakas nutiseade maksab ca 500eur. Kokku pannes maksavad nad robotniidukina üle 2keur - isegi arendusteks nt nn riistade hinnast 50% jättes (mida on vast priskelt) oleks mõistlik hind maamehe loogika järgi kusagil 1500 kandis.
Samas paistab aasta hiljem, et aastaga ei ole hinnad kukkunud (mille põhjus võiks olla tihenev konkurents ja arendusrahade eeldav tagasiteenimine. Turunduse mõistes toote elutsükli "star" faasist "cash cow" tsüklisse siirdumine), niiet ilmselt pole mõtet massilisi hinnalangusi oodata - see ootamine võib liiga pikaks kujuneda
2) Võimekus: mu kahe muru (kodu + maakodu: ca 1500m2 + 2000m2) niitmine ühe masinaga ei ole praegusele tehnikale reaalne. Või peaksin ma masina kõvasti üle dimensioneerima (=$$$), et ta nädalavahetust maakodus olles seal üldse midagi korda saadaks
kodus tahaks aga siiski ilma niidukit kräunutamata hakkama saada, niiet piilun taas roboteid.
vaatan selliseid, mida manustabelil kirjeldada püüdsin. Kas on kellelgi nendega kogemusi? Kas on mu vaadeldule lisaks aspekte, mis on olulised? Kas traadi võib maasse matta ja ka nt 60mm kõnniteekivi alla? Kas traat on lihtsalt ilmastikukindla isolatsiooniga 1-sooneline kaabel?
Worksi kui nn hiinlase lisasin nimistusse, kuna mul on paar Worx käsitööriista ning olen nendega päris rahul - lintlihvija on nt ca 6..8a jooksul mul päris karmi elu elanud, aga teenib väsimatult edasi: vähemalt mehaanikat tundub Worx hästi tegevat. Ka on julgustav, et Worxi müüb Stokker ning paistab, et kõikvõimalikud varuosad on kenasti saadaval - loodetavasti püsib see olukord mõnd aega veel nii.