11-01-2018, 11:18 AM
Need ukrainlased tulevadki raha teenima. Minu tutvusringkonnas on paraku kaks peret läinud ja üks sõidab esmaspäeval tööle ja reedel tagasi. Isiklik firma pakud soomes teenust tal.
(10-01-2018, 18:40 PM)viplala Kirjutas: Kalevipojad peavad olema valmis kojusõiduks varsti... https://majandus24.postimees.ee/4370967/...1459859760
(12-01-2018, 00:18 AM)Janka Kirjutas:(10-01-2018, 18:40 PM)viplala Kirjutas: Kalevipojad peavad olema valmis kojusõiduks varsti... https://majandus24.postimees.ee/4370967/...1459859760
Ju siis, sukasääred säästudest pungil.
Majanduslangus puudutab kahjuks kõiki - nii paikseid kui ka rändureid.
(12-01-2018, 12:10 PM)ZIL 131 Kirjutas:(12-01-2018, 00:18 AM)Janka Kirjutas:(10-01-2018, 18:40 PM)viplala Kirjutas: Kalevipojad peavad olema valmis kojusõiduks varsti... https://majandus24.postimees.ee/4370967/...1459859760
Ju siis, sukasääred säästudest pungil.
Majanduslangus puudutab kahjuks kõiki - nii paikseid kui ka rändureid.
Majanduslangus puudutab paikseid oluliselt valusamini...
Oled selles ikka kindel? Ma mäletan veel väga hästi eelmist majanduslangust ja neid tagasi koju tulnud härrasmehi. Kellel läksid samuti käest kõik laialt soetatud autod/majad/korterid/kaatrid. Ei julgeks küll väitta,et nemad kuidagi vähem puudutada said.
Aga jah,eks mujal on ikka parem kui siin. On alati olnud ja on nii igavesti.
(12-01-2018, 20:43 PM)veix__ Kirjutas: Täiesti oleneb ka firma tegevusalast, mõnda majanduslangus väga ei puudutanud. Mul just 2008 hakkas palk tõusma (oli üle Eesti keskmise) ja tõusis pidevalt kuni 2014.
(12-01-2018, 22:47 PM)honkomees Kirjutas:(12-01-2018, 20:43 PM)veix__ Kirjutas: Täiesti oleneb ka firma tegevusalast, mõnda majanduslangus väga ei puudutanud. Mul just 2008 hakkas palk tõusma (oli üle Eesti keskmise) ja tõusis pidevalt kuni 2014.
ja mõnel polegi see va masu üle läinud, mul riigipalgalise töölepinguga teenistujana, mitte avaliku teenistuse ametnikuna, oli kuldne aeg 2002-2008, siis tulid palgakärped + preemiate ja muude soodustuste nagu staažitasud, juubelitoetused, tööriietus jne äranullimine ja nii siiani. Palgatõus viimastel aastatel on aga jääb inflatsiooonile alla, enne seda sai pidevalt midagi kõrvale panna mingiks suuremaks ostuks kogumiseks, alates 2009 elan vaid peost suhu.
(13-01-2018, 09:57 AM)Daff Kirjutas: Talupoja jutust inspireerituna ütleks ka mõne sõna. Tean firmat eestis kus makstakse töölistele miinimumpalka. Firma ise on piisavalt suur ja toodangut tuleb nii mis mühiseb. Firma ise on sellekandi ainuke tõsiseltvõetav firma. Ja selle firma "eeliseks " teiste ees on tama kaugus muudest suurematest asulatest ja linnadest mis tööd pakuvad. Töölised on paaril korral sõna võtnud palga suhtes ja vastus on väga lakooniline. "Aga minge siis mõnda teise firmasse tööle kus rohkem makstakse." Aga tööpakkujateks selles nurgas on veel Konsumi pood ja päästeamet. Ja et endal ja perel hinge sees hoida ollaksegi nõus kõigega.
(13-01-2018, 10:56 AM)maisalup Kirjutas:No aga Eesti inimene ongi ju läbi aegade sellise suhtumisega olnud,et küll ma kuidagi hakkama saan.Igapäevaselt laseb istuda endale pähe ülemusel ja iga aasta 1 jaanuar sõidab riik ka veel teerullina üle ja me lepime sellega. Mõnes muus riigis oleks see roosa maja koos 101 matsiga juba põlema pandud.........meie inimesed julgevad vaid saunas sõbraga kiruda... ja siin foorumis............ja kommentaariumites.............(13-01-2018, 09:57 AM)Daff Kirjutas: Talupoja jutust inspireerituna ütleks ka mõne sõna. Tean firmat eestis kus makstakse töölistele miinimumpalka. Firma ise on piisavalt suur ja toodangut tuleb nii mis mühiseb. Firma ise on sellekandi ainuke tõsiseltvõetav firma. Ja selle firma "eeliseks " teiste ees on tama kaugus muudest suurematest asulatest ja linnadest mis tööd pakuvad. Töölised on paaril korral sõna võtnud palga suhtes ja vastus on väga lakooniline. "Aga minge siis mõnda teise firmasse tööle kus rohkem makstakse." Aga tööpakkujateks selles nurgas on veel Konsumi pood ja päästeamet. Ja et endal ja perel hinge sees hoida ollaksegi nõus kõigega.
Ma ise töötan ühes sellises kus töötajad töötavad peaaegu miinimumi eest, pooled saavad 3,5 eur ja paremad neist 4 eur miinus maksud. Lehes kiitlevad kuidas kasum tõuseb iga aasta 25 või 36% lausa, töölistele räägitakse, et on rasked ajad ja palka tõsta ei saa. Lähim tõsiselt võetav tööpakkuja on 40km kaugemal ja enamus töölisi on kohalikud ja terve elu seal töötanud ning ei teagi, et üldse kuskil rohkem makstakse.
(13-01-2018, 10:38 AM)Laurts Kirjutas: On olemas töötajad kellel on oma arvamus ja on olemas töötajad kellel on pangalaen
(13-01-2018, 10:56 AM)maisalup Kirjutas: Ma ise töötan ühes sellises kus töötajad töötavad peaaegu miinimumi eest, pooled saavad 3,5 eur ja paremad neist 4 eur miinus maksud. Lehes kiitlevad kuidas kasum tõuseb iga aasta 25 või 36% lausa, töölistele räägitakse, et on rasked ajad ja palka tõsta ei saa. Lähim tõsiselt võetav tööpakkuja on 40km kaugemal ja enamus töölisi on kohalikud ja terve elu seal töötanud ning ei teagi, et üldse kuskil rohkem makstakse.
(12-01-2018, 23:44 PM)linnuke Kirjutas: Kui nüüd keegi pakuks Sinule oskustekohast tööd 2..3x suurema palga eest Põdras vms. kas keelduksid2-3x eest kindlasti mitte (sama riigiameti sees aga Tallinnas saaks ka vähemalt 1,5x enam), selleks et kodunt lahkuda on 2 varianti
(13-01-2018, 09:27 AM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Uutele tööle tulijatele lubatakse palka mida nad tööl olles ei saa,hoopis teine palk öeldakse kui maksmiseks läheb... alatu. Kui firma nime teada siis pole midagi imastada.....Kahju küll,et asjad nii on läinud.
Olge ikka vabad inimesed! Ärge laske omale ülemustel pähe istuda,et need saaksid teid igal momendil mõjutada ja panna lollusi ja ebamõistlikke tegevusi täitma. Kui ülemused on lollid siis tuleb neile ka viisakalt märku anda,mitte lasta ennast kaasa kiskuda igasugusesse jampsi. Olgem vabad ja käituge nii,et ei oleks endal elada vastik!
(13-01-2018, 18:11 PM)Kivipurustaja Kirjutas: ...
kas või sügisene Rakvere LK teema.Aga tegelikult ei juhtunudki väga midagi,ninamehed said kinga,ülejäänutega väike lehmakauplemine ja töö käib edasi.