seinamaterjali "dzinni" ei ole veel pudelist päästetud
mul tuleb hiljemalt mõne nädala pärast hakata seinu tekitama - talv tuleb peale. Plaanin:
- kasutada Roclite plokki. Paksus 300mm. Armeerin vastavalt tootja juhistele (seinad on 7,2m ja 8,2m)
- soojustuseks peale veel ka 100mm EPS. Võimalik, et mitte veel sel aastal
- sillused (2..3tk 1,4m laia akent + 1tk 2,4..2,5m ukseava) valan betoonist kohapeal
kaalutlused / eelistuse tagamaad:
- ploki tootmine on kuigipalju "roheline" ehk kodumaise tuha taaskasutus
- nn Narva plokk on end aastatega materjalina tõestanud - isegi nõuka-aja muutliku koostise / kvaliteedi puhul
- soojusjuhtivus on fibost ca 2x väiksem
- valatava silluse puhul puudub kraana-vajadus ning betoon on vast fibo-vms sillusest ka tugevam. Ukseava sillus jääb mul katust kandma. Roclite U-plokke + valu ma sillusena ei kaalu: see on ju silluse tugevust vähendav "ruumiline valusaalung"...
hinnad on plokkidel sarnased ja garaazhi ehitamisel (mahud pole suured) mu silmis pilli ei puhu. Paigaldus on liimmörtidega (Aeroc/Bauroc ja Roclite) väidetavalt suuremat täpsust nõudev, aga pole vast probleem. Murfor armatuuriga lubatakse paigaldada armeerimissooni plokki freesimata - see on ahvatlev lähenemine.
kogemuse jagamised on teretulnud! Narva plokk ja müürisegu pole mulle võõrad, moodsam plokk ja liim aga küll...