Postitused: 3,717
Teemad: 30
Liitus: Feb 2013
Maine:
64
Kas sa arvad et tegemist on seal hüdraulika alaste süsteemidega... Puhas lülitite ja elektroonika/arvuti/progemise teema. Klapid mis õli lasevad on ju samad, on/off teemad ja nende väntsutamine läbi elektriliste servode mida juhib arduino taoline progega varustatud asi. Ok, seal oleva joysticku peaks minu teemas ümber vahetama mänguri joystiku vastu, kuna neid saab juhtida juba igasugu halli andurite ja potekatega, saab erinevaid liigutuste kiirusi ning muid asju juurde jebida. See ei ole seal midagi muud kui kontrollitud klapi liikumine kahes suunas. Jah ma suudaks seda. Mitte täna ja üle öö, kuid suudaks vastava aja ja rahaga, viimast ei oleks ulmeliselt vaja, ainult eluks vajaminevat osa ning juppide ostmiseks aliexpressist ja vajamineva raua jaoks. Mina ei oska progeda, kuid mu sõprusringis osatakse, seega saaks ka sellest murest üle. Nagu ma ennist ütlesin... tegemist on ühe julla liigutamisega siia-sinna. See ei ole kosmoseteadus. Suudad ühte jullat liigutada, suudad neid kõiki.
Jah, papiga saab alati kiiremini ja paremini, kuid tänase seisuga saab ka vaene neid asju ehitada sama tasemega millega juhitakse mis iganes harvestere.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Postitused: 3,312
Teemad: 44
Liitus: Sep 2009
Maine:
38
vabandust, ilmselt järgnev jutt on tobe, aga kui targematelt ei küsi, siis ise ka targemaks ei saa.
ehk siis, kuidas kõlab mõte panna vanadele kangidega jagajatele paralleelselt kõrvale elektrilised jagajad?
nimelt särtsukad, kuhu füüsilist kangi külge panna ei saa, on üsna taskukohase hinnaga.
natuke voolikuid ja kolmikuid ja teoorias ehk toimiks. praktika on iseasi muidugi.
Postitused: 10,734
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
129
Sedasi ei ole hea mõte, kuna sõltub raudvara koostöövõimest ja siin on päris palju agasid.
Miks mitte panna särtsujagur ja uued klahvid?
Postitused: 6,887
Teemad: 57
Liitus: Jul 2012
Maine:
95
Võsa pidas ilmselt silmas, et kangid ei ole lihtsalt on/off lülitid, seal on igasuguseid lisafunktsioone. Kuidas 2 komplekti paralleelis tööle saada, selleks peab ilmselt esialgu hüdraulikaskeemi välja joonestama ja siis võimalikke vigu ja ebakõlasid otsima hakkama.
Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Postitused: 10,734
Teemad: 37
Liitus: May 2005
Maine:
129
Umbes nii jah.
Alustame sellest, et kõigepealt on vaja teada, kas Sinu praegune jagur on avatud või suletud tsentriga. Tõenäoliselt avatud tsentriga, aga mine tea.
Seejärel on vaja teada, kas on kavitatsiooniklappe või lukustusklappe ka mujal, kui jaguris. Kas on mingeid prioriteediklappe süsteemis...
Kolmikutega paralleelsüsteem võib tööle hakata, aga ei pruugi... Enamasti ei hakka.
Olemasoleva süsteemi raadiopuldile viimine on kindlasti kallim, kui raadiosüsteemi paigaldus nullist. Muide, solenoidjagurit saab täiesti vabalt juhtida nii mehaaniliselt siibrit muljudes kui solenoididele klahvide või tumbleritega voolu andes. Või pressnuppudega - kuidas ise soovid.
Alternatiiv, mida ei soovita, on panna kange tõmbama lineaarmootorid. Aga esiteks on need krdi uimased ja teiseks funktsioonide arv korda lineaarmootori maksumus on valus teema. Ning ikkagi jääb võimalus, et kas lineaarmootori või hoovastiku rikke tõttu jääb mõni liigutus kinni ja nii pääseb Õhtulehe esikaanele musta raami sisse.